Carina

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Ja, sem carinik - no, zdaj ne več, ker smo združeni z davkariju v finančno upravo. A zakaj se nisem samoprijavil? Ja ker je bilo napisano, da je lokacija izdelka v UK, to je pa v EU. Da je izdelek prišel iz Kitajske, sem zvedel šele od carinske pošte, prav tako tudi za vsoto, ki je bila napisana na paketu.
Da pa bi zlorabil VIP mi pa še na misel ne pride. Še nikoli jih nisem, pa sem vedel da nekatere pošiljke pridejo iz Amerike. Saj sem mogoče res butast, ker ne koristim službenih vez, ampak spim pa čisto mirno in nikoli mi ni potrebno vračati kakšnih "uslug".

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Ja, sem carinik - no, zdaj ne več, ker smo združeni z davkariju v finančno upravo. A zakaj se nisem samoprijavil? Ja ker je bilo napisano, da je lokacija izdelka v UK, to je pa v EU. Da je izdelek prišel iz Kitajske, sem zvedel šele od carinske pošte, prav tako tudi za vsoto, ki je bila napisana na paketu.
Da pa bi zlorabil VIP mi pa še na misel ne pride. Še nikoli jih nisem, pa sem vedel da nekatere pošiljke pridejo iz Amerike. Saj sem mogoče res butast, ker ne koristim službenih vez, ampak spim pa čisto mirno in nikoli mi ni potrebno vračati kakšnih "uslug".

Tole, da nisi vedel, da bo izdelek prišel s Kitajske pojdi kakemu drugemu pravljice razlagat.

Pa kaj če nisi vedu, koga to briga. Nasljednjič bomo tvoj citat prilagali k pošiljkam.
Če velja za carinike, da se lahko delajo nevedne, velja za ostalo rajo toliko bolj, da ni kriva, če pošilka ni 100% pravilno označena, vrednost pa je pod 22€. Enostavno nehajte zlorabljati svoj položaj za polnejenje proračunskega brezna.

PS (ne jemlji posta osebno)

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Ne razumem tvojega posta. Si sploh prebral, kaj sem napisal? Si tudi razumel?
Če na e-bayu PIŠE, da se izdelek nahaja v UK, zame to pomeni, da je v ES - to pomeni da je pri nas brez carine in DDV.
Ostalega tvojega pisanja pa ne razumem. A si mogoče kdaj plačal kazen, ker je bila pošiljka narobe označena? Ali so tze kaznovali, ker nisi vedel, koliko je kitajec označil vrednost pošiljke?
Kakšna je pa prava vrednost pošijke pa upam, da si razbral iz mojega posta. Če so meni lahko označili zadevo vredno cca 36 EUR z vrednostjo 0,2 US$, verjetno to počno tudi drugim in ravno zaradi tega se pošiljke odpirajo.
Kako pa jaz zlorabljam svoj položaj pa zgleda veš samo ti, jaz pri najboljši volji tega ne vem, pa tudi to mi ni jasno, kako to izkoriščajo moji službeni kolegi.
Da so pa davki in podobne dajatve namenjene polnjenju proračuna, bi pa moral vedeti, če si star vsaj 12 let.

PS Ne jemljem osebno, poskušam samo razložiti kako sistem deluje, da se ljudje ne jezijo na napačne organe.
Je pa res, da ta sistem ni idealen. Kateri pa je?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Ne razumem tvojega posta. Si sploh prebral, kaj sem napisal? Si tudi razumel?
Če na e-bayu PIŠE, da se izdelek nahaja v UK, zame to pomeni, da je v ES - to pomeni da je pri nas brez carine in DDV.
Ostalega tvojega pisanja pa ne razumem. A si mogoče kdaj plačal kazen, ker je bila pošiljka narobe označena? Ali so tze kaznovali, ker nisi vedel, koliko je kitajec označil vrednost pošiljke?
Kakšna je pa prava vrednost pošijke pa upam, da si razbral iz mojega posta. Če so meni lahko označili zadevo vredno cca 36 EUR z vrednostjo 0,2 US$, verjetno to počno tudi drugim in ravno zaradi tega se pošiljke odpirajo.
Kako pa jaz zlorabljam svoj položaj pa zgleda veš samo ti, jaz pri najboljši volji tega ne vem, pa tudi to mi ni jasno, kako to izkoriščajo moji službeni kolegi.
Da so pa davki in podobne dajatve namenjene polnjenju proračuna, bi pa moral vedeti, če si star vsaj 12 let.

PS Ne jemljem osebno, poskušam samo razložiti kako sistem deluje, da se ljudje ne jezijo na napačne organe.
Je pa res, da ta sistem ni idealen. Kateri pa je?

Počakaj na mnenja drugih uporabnikov foruma.
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ampak ste res trop nepismenih... Carina je 0, DDV je plačal na ceno 36€, plačal je stroške postopka. Pa vi res vsi (no večina) misli da se plačuje carina... Če je carinska stopnja 0 na izdelek se ne plača.
Poleg tega če je ob artiklu napisano da je iz UK je to iz UK ne iz HK.(

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak ste res trop nepismenih... Carina je 0, DDV je plačal na ceno 36€, plačal je stroške postopka. Pa vi res vsi (no večina) misli da se plačuje carina... Če je carinska stopnja 0 na izdelek se ne plača.
Poleg tega če je ob artiklu napisano da je iz UK je to iz UK ne iz HK.(

Sem zgleda prehitro oz površno prebral. In spregledal, da je plačal DDV in stroške postopka.
Se oprevičujem za površnost.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
ko boste v naši ljubi sloveniji plačali stroške poštnine in odkupnino 17 evr. potem boste še v riti , na 21 kg teže za odkupnino 45 evr sem plačal znesek ki je naveden zgoraj . pa lep večer ----

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik retro pravi:
ko boste v naši ljubi sloveniji plačali stroške poštnine in odkupnino 17 evr. potem boste še v riti , na 21 kg teže za odkupnino 45 evr sem plačal znesek ki je naveden zgoraj . pa lep večer ----
ce bi se napisal od kod do kod (slo-slo?), bi bila stevilka zanimiva. ebay? navadna posta? tako pa.....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Zadnjič dobil "poziv" od "carinske" pošte - na spletu izpolnil kar so pač zahtevali, pripopal screenshote naročila, plačila - čez dva dni dobil paket domov BREZ kakršnegakoli doplačila. Je pa res, da je bil znesek pod 22,- EUR in da je bil CN22/23 kolikortoliko vredu izpolnjen (znesek OK, opis LED (manjka kakšen - ali suhi ali navaden) - je pa res da mi je Jackie Chan poslal "darilo").

Tudi danes ravno dobil dopis - spet na net - pripopal kar je potrebno in sedaj čakam. Najhujše kar se mi lahko zgodi, da me oženijo za tistih 3,- EUR - odvisno od volje, pravzaprav od tega kako je izpolnjen CN22/23, bo pa videl ali se bom pizdil, šel v "boj" ali bil samo tiho.

Evo - danes prispel paket do mene - strošek gromozanski = 0 (nič, zero, nix, null, nada, ništa, ...) - razlog za "teženje" - Jackie Chan na CN22/23 napisal težo 0,1 kg, dejansko je bil paket težek slabih 0,4 kg, pa vrednost je tudi za 0,4 USD zaokrožil navzgor.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Sem že x-krat zapisal: če vam ta sistem ne paše naročajte dostavo preko DHL, UPS, FeedEx itd.

jah oni pa zakasirajo se visje zneske za postnino kjer je vse all inclusive...

sploh pa lahko ti odlocas pri prodajalcu iz kitajske kdo ti bo poslal domov ne?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A boš rekel da ne?!!?

In zakaj se že ne odločate za omenjene paketne službe?
17758-icon_confused.gif

seveda da ne...se komaj jim razlozim naj mi CN obrazec pravilno izpolnijo...kaj sele ce bi izrazil zeljo da mi posljejo preko dhl, fedexa...raje stornirajo naročilo kot pa da se s tem hevajo...ne vem sicer kaksne izkusnje imas ti...ampak naceloma vsak ponuja svojo postno storitev, ne pa sotirtev po zelji kupca....

in ja zakaj se ne oločamo za te varijante? ker je poštnina 3x drazja...zaradi takih kot si ti, si pa posta lahko privosci zaracunavati nekaj za kar ni bila pozvana, ker vedno pridete ven z argumentom eh saj to je se poceni, kolko bi sele stalo pri DHL...bedn izgovor...do 21€ nima noben nic praskat, ce se izkaze da je pod 21€ nosi stroske carina , ce je vec pa nosi stroske pac narocnik...in to je to...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A boš rekel da ne?!!?

In zakaj se že ne odločate za omenjene paketne službe?
17758-icon_confused.gif
No razloži malo, kako naj kitajcu naročim, da mi v Sloveniji ne bo dostavljala Pošta Slovenije, ampak recimo DHL?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Naročaj tam, kjer je to mogoče:

@HEPAN

Kje sem jaz napisal, da je OK koliko računa pošta, ker je DHL in ostali dražji?!
Rekel sem samo, da naročajte dostavo preko paketnih služb, če vam pogoji poštnih storitev, ki se vršijo skladno s MEDNARODNIM POŠTNIM SPORAZUMOM ne odgovarjajo.

Lahko pa si še naročite izdelke v Nemčijo in jih preko C&M prepošljete domov - fil špas dabaj.

O&O
ker bom verjetno prej betonskemu zidu dopovedal kako sistem deluje in da "zunaj" ni nič drugače, kot pa to objasnil Alter kalimerotom

PS: ravno še tole šinilo: Povej mi, kako se imenuješ, on povem ti kaj si.
tongue-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Naročaj tam, kjer je to mogoče:

@HEPAN

Kje sem jaz napisal, da je OK koliko računa pošta, ker je DHL in ostali dražji?!
Rekel sem samo, da naročajte dostavo preko paketnih služb, če vam pogoji poštnih storitev, ki se vršijo skladno s MEDNARODNIM POŠTNIM SPORAZUMOM ne odgovarjajo.

Lahko pa si še naročite izdelke v Nemčijo in jih preko C&M prepošljete domov - fil špas dabaj.

O&O
ker bom verjetno prej betonskemu zidu dopovedal kako sistem deluje in da "zunaj" ni nič drugače, kot pa to objasnil Alter kalimerotom

PS: ravno še tole šinilo: Povej mi, kako se imenuješ, on povem ti kaj si.
tongue-1.gif

daj prilimaj ti toti sporazum, da vidimo kje pišejo da lahko posta za 1€ vreden izdelek zaracuna 3€ postopka? Carina opravi carinski potopek samo na tistih posiljkah, ki so dejansko vredne nad 21€, če nekdo odpre paket, ki je vreden 1€ in ti zato zaračuna 3 €, gre za očitno nesorazmernost in napako nekoga ( v tem primeru carinika). Naj posta zaracuna temu, ki je naredil tako napako...jaz kot kupec sem vedel do koliko € lahko kupim, da zadevo dobim brez carine...in na koncu plačujem storitve, ki so nastale zaradi nesposobnega carinika, ki ne zna presodit vrednosti paketa...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Res zadnje - očitno še iz slike ne znaš razbrati kaj je treba - in potem sem jaz trol.
rolleyes-1.gif

1. imam izbiro kako mi naj pošljejo = izbira je moja
2. če se odločim za navadno pošto, je edino kar še lahko storim, da ob naročilu zahtevam pravilno in popolno izpolnjevanje CN22/23
3. če Kitajc "zahebe" CN22/23 lahko odprem dispute
4. ob prevbeč disputih riskiram, da bo SLO kot destinacija črtana
5. če se odločim za DHL ali FedEx colam in oni vse uredijo (načeloma - najverjetneje bom še tam moral plačati carinjenje - beri drobni tisk)
6. lahk pa še vedno nabavljam v SLO trgovinah = spet moja odločitev

Lahk pa seveda tudi jokam po forumu kako je svet žleht in kako je vse proti meni ...

Zdaj pa res O&O - kosilo je na mizi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Nepismen much?

Maloprej dobil paket - odprt - dostavljena dokumentacija - plačal NIČ (0) - če si pa hovdrast in "mutiš" (namreno ali ne) ti pa jaz nisem kriv.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Nepismen much?

Maloprej dobil paket - odprt - dostavljena dokumentacija - plačal NIČ (0) - če si pa hovdrast in "mutiš" (namreno ali ne) ti pa jaz nisem kriv.

nepismen veri mač...noben nič ne muti...kot sem ti že rekel, zaradi takih pussyijev kot si ti, nam pač upajo nabijat take dajatve...in to kar si prilimal, je zelo redka opcija....

nakup se more na koncu splačat, fajn pa je da veš stroške na začetku in pri naših vrlih fantih tega nikoli ne veš...plačam vse kar je treba, to pa je svinjarija, ki si jo je sedaj namislila pošta v sodelovanju s carino...