Carina

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Zanima me, če lahko kdo razloži, zakaj moram ob spletnih nakupih izven EU, plačati carinski postopek tudi za stvari, ki vrednostno ne dosegajo 22,5€ in se za njih ne plača nobena dajatev?
To se mi zdi enako, kot, da bi mi carinik na meji (ko so še bili tam), po vprašanju "kaj imate za prijaviti?" izdal še račun za 3€, ker je pač opravil carinski postopek....
bonk.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Smo že v eni temi debatirali in je nekdo izjavil, da lahko dobiš denar nazaj. Da je to res sicer dvomim, ker mene so ignorirali. Opažam pa, da zadnje čase opravijo postopek za čistovse pošiljke izven EU, samo da si zaračunajo teh 2-3eur.
bonk.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
X-tič, če tega država nebi dovolila, pošta nebi tega zaračunavala!! Sej policaji bodo, tako kot carina, tudi outsourcali kako zadevo in pol ti bo Pinkopalino d.o.o. zaračunaval kazni oz. pobiral provizijo za pisat položnice... odlično, ne??

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Račun je izdan iz carinske pošte, plačaš pa strošek pošiljanja obvestila in strošek tiskanja dokumentov. Zaračuna res Pošta, je pa dejstvo da je storitev naročila carina na prejemnikove stroške ... naročnik je carina, izvajalec je Pošta, plačnik si pa ti.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
to bolj težko verjamem. Verjetno so ti pa poštne stroške šteli v kupnino, to pa štejejo in potem preseže tisti cenzus.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
to bolj težko verjamem. Verjetno so ti pa poštne stroške šteli v kupnino, to pa štejejo in potem preseže tisti cenzus.
Zadnje čase odpirajo vse pošiljke, za prav vsako pizdarijo iz Kitajske za 1eur. Jaz sem v juniju nazadnje kaj naročil od kitajca, ker so mi vse pakete odprli in zaračunali slabe 3 eur (so pa bili paketi: nosilec za telefon za 6eur, usb razdelilec za 1eur, kengoru za otroka za 12eur, ... vsi zneski so z vključeno poštnino). Vsak paket so odprli in mi je pošta potem zaračunala po 3eur stroškov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
off/
DSF NIKDAR ni znal nič pametnega svetovati, razen trolati
/on

In kaj boš sedaj? Gledam npr. Belikn kabel lightning za iPhone. Tam so po 2EUR s poštnino, na nemškem eBayu pa po 8EUR in več... plus poštnina...
Ameriški eBay pa je roba iz Kitajske. AliExpress pošiljke verjetno čaka ista usoda...

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Dobil paket s Kitajske v vrednosti 7 eur, pa nisem nič plačal slo pošti/carini.Zgleda da le ne zaračunavajo vse povprek neke storitve.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Zadnjič dobil "poziv" od "carinske" pošte - na spletu izpolnil kar so pač zahtevali, pripopal screenshote naročila, plačila - čez dva dni dobil paket domov BREZ kakršnegakoli doplačila. Je pa res, da je bil znesek pod 22,- EUR in da je bil CN22/23 kolikortoliko vredu izpolnjen (znesek OK, opis LED (manjka kakšen - ali suhi ali navaden) - je pa res da mi je Jackie Chan poslal "darilo").

Tudi danes ravno dobil dopis - spet na net - pripopal kar je potrebno in sedaj čakam. Najhujše kar se mi lahko zgodi, da me oženijo za tistih 3,- EUR - odvisno od volje, pravzaprav od tega kako je izpolnjen CN22/23, bo pa videl ali se bom pizdil, šel v "boj" ali bil samo tiho.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Naročil neko zadevo na e-bayu, lokacija izdelka je bila Birmingham, UK, vrednost 18 EUR x 2 (naročil dva enaka izdelka). Paket je prišel iz Kitajske, vrednost na paketu pa 0,2 US $. Pa paket sploh ni bil majhen (cca 40 x 40 x 30 cm). Kdo pri zdravi pameti bi verjel, da ima paket iz Kitajske skupaj s poštnino vrednost 0,2 US$? Seveda so paket odprli - na carinski pošti - in ker notri ni bilo računa, so mi poslali poziv, naj dostavim račun. Izpolnil obrazec na netu, čez dva dni je bil paket pri meni, seveda s plačilom carine (0) , DDV in obračunom stroškov. Zame čist normalen postopek. O kasnejši komunikaciji s kitajcem pa tukaj nebi....

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Naročil neko zadevo na e-bayu, lokacija izdelka je bila Birmingham, UK, vrednost 18 EUR x 2 (naročil dva enaka izdelka). Paket je prišel iz Kitajske, vrednost na paketu pa 0,2 US $. Pa paket sploh ni bil majhen (cca 40 x 40 x 30 cm). Kdo pri zdravi pameti bi verjel, da ima paket iz Kitajske skupaj s poštnino vrednost 0,2 US$? Seveda so paket odprli - na carinski pošti - in ker notri ni bilo računa, so mi poslali poziv, naj dostavim račun. Izpolnil obrazec na netu, čez dva dni je bil paket pri meni, seveda s plačilom carine (0) , DDV €in obračunom stroškov. Zame čist normalen postopek. O kasnejši komunikaciji s kitajcem pa tukaj nebi....

Zakaj se nisi samoprijavil. Saj si menda carinik. In 2 x 18€ je mogo več od tistih 22€, ki se oproščeno vseh dajatev.

Da nisi mogoče zlorabil VIP?

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Naročil neko zadevo na e-bayu, lokacija izdelka je bila Birmingham, UK, vrednost 18 EUR x 2 (naročil dva enaka izdelka). Paket je prišel iz Kitajske, vrednost na paketu pa 0,2 US $. Pa paket sploh ni bil majhen (cca 40 x 40 x 30 cm). Kdo pri zdravi pameti bi verjel, da ima paket iz Kitajske skupaj s poštnino vrednost 0,2 US$? Seveda so paket odprli - na carinski pošti - in ker notri ni bilo računa, so mi poslali poziv, naj dostavim račun. Izpolnil obrazec na netu, čez dva dni je bil paket pri meni, seveda s plačilom carine (0) , DDV €in obračunom stroškov. Zame čist normalen postopek. O kasnejši komunikaciji s kitajcem pa tukaj nebi....

Zakaj se nisi samoprijavil. Saj si menda carinik. In 2 x 18€ je mogo več od tistih 22€, ki se oproščeno vseh dajatev.

Da nisi mogoče zlorabil VIP?
zmaga.gif