carina v primeru rabljene stvari

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Od sedaj pričakujem, da boste okrog prinašali davkarijo, ne več carine. Hvala.
Carina je res majhen strošek, samo pozabil si povedati, da moraš najprej okrog prinesti carino, če hočeš še davkarijo...
cool-1.gif

V nasprotnem vam rade volje plačam carino vsakič, vi pa me oprostite plačila DDV.
cheer.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Jeb** znesek carine, tudi če je, je minimalen. Problem je, ker se DDV pobira in to tudi na storitev, ki jo je tujec opravil...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Hm, potem zna bit problem,ker je to sestavljena stvar iz vec kosov. Baterija,oddajnik in se neko vezje...
Tako da ne vem,kako bi sploh lahko tako stvar ovrednotili.

Pac neka home made zadevca.
Kaksni predlogi,kaj je za naredit?

Moli, da se ne bo kdo v to zapičil... ker uvoz elektronske naprave brez nalepke CE je no-go. Zdaj, če rata, rata, lahko ti jo pa zadržijo in v najslabšem primeru dajo na uničenje, ker ne ustreza EU standardom... aja, in plačaš tudi
crazy1.gif

Vseeno upam da pride skozi
zmaga.gif

Lp

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Zadeva se že malo komplicira.

Dobil sem pošto, da dostavim neko dokazilo o tej stvari. Se pravi ali račun, ali dokazilo o plačilu na ebayu ipd...

Stvar je označena kot gift in v vrednosti 60AUD in še par DVDjev je zraven, ki so doma zapečeni(v vrednosti 5 aud). Se pravi skupno 65 AUD.

Problem je v tem, ker je stvar sestavljena in sprogramirana doma. In pač tega nekako ne morem ovrednotit oziroma dokazat z računi.

Ni mi problem plačat carine, samo rad bi stvar doma, ker jo čakam že 2 meseca.

mossero je rekel, lepa beseda lepo mesto najde. Pa vendar se bojim, da bom s tem, ko bom omenil, da je to doma sestavljeno in da ne vem, kako bi to ovrednotil samo poslabšal zadevo in se sploh ne bo dalo nič zmenit...

Uporabniku bula sem tudi poslal pm, upam, da bo on kaj več vedel o tem.

Najraje bi se kar osebno zglasil tam in povedal za kakšno stvar gre in kako bi to lahko ovrednotili.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Osebna zglasitev res ni slaba ideja. Zraven pa prinesi natisnejo komunikacijo (maile itd.) s pošiljateljem. Ni vrag, da ne boš tega uspešno čez spravil.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Mogoče sem se zaj. ker ni dal večje cene gor.
65AUD je itak oproščeno carine. Ampak problem je v tem, da je vse skupaj s komponentami vredno 50AUD. Se pravi je še malo več napisal.
Čisto točna situacija:
Pač ga poznam in mi je naredil nek BT receiver s majhnimi slušalkami. Receiver z baterijo je cca 20aud, slušalke cca 30aud.
To je tudi jasno vidno na NJEGOVEM invoicu, ker je to on naročil iz ene tovarne in nato tudi sam to sestavil.

Jaz pa nimam čisto nič potrdil, ker je on to sestavil in poslal kot gift.

Kaj pa če mu zdaj po prejemu nakažem prek paypala 65aud in prinesem to skupaj z njegovim invoicom? Samo on nima nobene firme ipd. Pač to je tako, kot da bi kolegu nakazal 65AUD in napisal namen BT receiver and earphones.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Jaz sem hotel enkrat "osebno" urediti, na koncu sem jim poslal nek "oglas", kjer je bila razvidna cena, da so pač nabili gor davek in blo to to, do uradnikov se zelo težko pride in jaz sem na srečo imel zraven laptope, da sem uredil preko spletne pošte, čeprav smo bili par metrov narazn.

Grozno imajo tole.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No, končno je stvar prišla do konca.

Moram rečt, da so na carini bili zelo prijazni. Sicer sem samo klical tja, obrazložil situacijo in mi je samo rekel, da naj pošljem invoice od pošiljatelja in mogoče še link pripnem o kakšni podobni stvari.

To je bilo včeraj zjutraj, danes pa sem pošiljko prejel.

Svaka čast
cheer.gif

Hvala tudi uporabniku bula, ki mi je povedal par koristnih informacij in me potolažil
grin1.gif