Canon S1 - crknil fleš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Zdele sem hotel narediti nekaj fotk in se ob flešu samo zabliskalo in "zatreskalo"levo spodaj pod flešom. Aparat se je obesil, odklop baterij, ponovni test, enako naredi. Sedaj niti ne treska niti ne da iskre fleš samo odda minimalno svetlobo.
Kaj je crknilo,
koliko okvrno stane popravilo?

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Očitno je fleš zares umrl. Prijatlu se je zgodilo enako, tudi na S1. Zdi se mi, da so hoteli zaračunati popravilo malo manj kot 100€. Raje se je odločil za novega.

Ampak, za podnevi pa je še dober.
evil.gif

lp
Dolfe

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
crknil je fleš, če ne celo elektronika. imel enako težavo pred leti. še kako leto ali dve sem slikal kar brez fleša. popravilo je pa res drago. priporočam, da RES NA VELIKO slikaš brez fleša in upaš, da ti ckrne senzor (serijska napaka) in dobiš novega S5
wink-1.gif
več o tem pa v sosednji temi.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
men pa na S1 ko hočem dat zum vrže E18 in se vgasne..
kaj pa bi tole lahko bilo?

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
aha..

se prav da lahko jaz to sam podrem?
al servis.. k to bo spet juhuhu eurov..

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
no na 3a servisu pravi naj kar novega kupim ker je optika zanič..
cca 150 eur pa pride servis.. hm hm..

zdej me pa zanima a je tuki tut kaka fora tko k z ccd senzorjem da bi novga dobu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Dolfe pravi:
Očitno je fleš zares umrl. Prijatlu se je zgodilo enako, tudi na S1. Zdi se mi, da so hoteli zaračunati popravilo malo manj kot 100€. Raje se je odločil za novega.

Ampak, za podnevi pa je še dober.
evil.gif

lp
Dolfe

yep popravilo v 3a naj bi prišlo cca 70 evrov,
Namerno ga ne mislim uničevat (ccd senzor) tko da ga bom uporabljal za podnevi in zoom fotografijo kjer ti fleš največkrat en nuca kaj dosti.
Za bližnje posnetke si bom pa sposojal v družini Sonya ali pa kupil nekaj v stilu ixusa 75.

hebem ti elektroniko ki je narejana za 2-3 leta. In danes praktično vsa brez izjeme.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sploh ne opazijo;) pa tut če bi, nema veze, sej nisi reku, da nej fleš popravjo, nimajo kej okol njega prčkat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Ampak upam, da mi potem ne bodo menjali senzorja ampak cel fotoaparat. če mi menjajo samo senzor nisem nič naredil.....
Menjal bi raje za kakšnega manjšega (ixus ali kaj podobnega) ampak zastonj bi tudi S5 bil dober
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: