Canon PS S5 is

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Moja jajčka PS A60 je verjetno zrel za menjavo!
Nekako se odločam za PS S5 is, pa me zanima vse o aparatu: zahtevnosti pri rokovanju, + in - itd...

Mnenja skratka!

LP

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
kakšen pameten argument bi prav prišel, ne.
Sicer panasonic ni glih neko ime v fotografiji...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz18/

Sicer je pa panasonic itak razred višje, tako da sploh nista direktno primerjana.
BTW: se veliko motim, če pravim, da se voziš z golfom, ker toyota ni neko ime med avtomobili?
confused-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

BTW: se veliko motim, če pravim, da se voziš z golfom, ker toyota ni neko ime med avtomobili?
confused-1.gif

...ta primerjava z avti se ti ni ravno posrečila...
bonk.gif

...sicer pa Lumix nima vrtljivega monitorja, pa baje zna met ful šuma, je pa širokokotni objektiv...odločitev bo težka...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem bil sam malo skeptičen glede šuma, pa je veliko bolje kot pri predhodnikih. Pa še slikanje v raw formatu zaobide problematičen algoritem za odstranjevanje šuma in lahko potem kasneje recimo z neat imagom odstraniš morebiten šum. Mogoče edina stvar, ki mene moti, je da ne dela zoom med snemanjem videov tako kot pri canonu, se pa zato odkupi z višjo ločljivostjo.

Torej kaj se meni zdi pri panasonicu bolje: raw format, zoom od 28 - 506mm, večja ločljivost video posnetkov

Tista ponesrečena primerjava je pa ciljala bolj na tipično razmišljanje povprečnega Slovenca - če ne kupiš golfa in pa canonovega fotoaparata nisi nič naredil... S punco sva za njeno mamo kupila olympusa, pa je bila razočarana, ker za to firmo ni še nikdar slišala in da si je želela canona. Go figure.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zakaj že primerjava golfa s toyoto???
bonk.gif

Sprašujem o fotoaparatu ne o avtu!

Še kdo s kako izkušnjo z omenjenim aparatom?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
946
136
43
Meni se zdi primerjava S% FZ18 kar smiselna. V tej primerjavi so po mojem

plusi S5:
- hot shoe (konektor za zunanji fleš)
- vrtljiv zaslon
- manj težav s šumom (v resnici ga je precej, ampak temu se pri kompaktih s toliko pikslov ne moreš izognit)

plusi FZ18:
- široki kot
- kvaliteten EVF

Morda tebi ustreza ali te moti kaj drugega... razlik med njima je še dosti.
Če nimaš potrebe po širokem kotu, potem je boljša izbira Canon.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Tak odgovor rabim!

Sam se zaradi dozdajšnjih pozitivnih izkušenj s canonom nagibam k isti firmi, le malo više bi rad segel.
Moj a60 je 4 leta zelo dobro služil, delal ogromno lepih in kvalitetnih fotk, tako da mi canon najbolj leži. Zato sprašujem za + in - omenjenega modela.

Še kakšna izkušnja z omenjenim aparaatom?

btw: 5* zate sulc.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Kupi Canonovega DSLR! Lahko tudi rabljenega 350D ali 400D. Te odločitve neboš nikoli obžaloval!

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Naj kupi raje kar novega. 400d je cena tako padla, da me je sram povedat, koliko sem dal zanj pred pičilih 1/2 leta.

lp

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Kupi Canonovega DSLR! Lahko tudi rabljenega 350D ali 400D. Te odločitve neboš nikoli obžaloval!

...ja res bi bil idealen, sam nima pa vrtljivega monitorja, ki pa ga je težko opustit, ko se ga enkrat navadiš.
smirk-1.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Pozabi ta vrtljivi zaslon. Odlična slika, skoraj nič zrnatosti, slikanje v slabih svetlobnih pogojih brez fleša, kontrola nad globinsko ostrino ODTEHTA vrtljiv zaslon.
Imam Canon 40D in ga ne menjam niti za tri vrtlive zaslone.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Pri DSLR-jih slikaš izkjlučno preko iskala. Nikoli preko monitorja, ker sam aparat tega ne dopušča. Sliko lahko vidiš šele ko je že posneta. Bojda se pri EOS-40D to že da, pri starejših pa ne. To velja za Canonove DSLR-je. Ka ko je pri Nikonu Olymposu, in ostalih firmah pa ne vem.

Vrtljivi zaslonček pozabiš že v prvih petih minutah. Verjemi, imam oba.
wink-1.gif

lp
Dolfe

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Pri nikon DSLR (D3 in D300) imajo se bolsi sistem slikanja preko LCDja, kot Canon-u. Naceloma pa tega DSLRji res (se?) nimajo.

Samo so pa vseeno vsi DSLRji cenovno cisto drugi razred kot to po cemer sprasuje avtor teme. Tudi teza je cisto druga.

In pa avtorju. Panasonic JE ime v svetu fotografije. Se posebej v tem razredu v katerem ti isces. Kar poglej jih malo.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Imam tudi jaz oba tipa fotoaparata, ampak moram rect da je ta vrtljiv zasloncek ena boljsih zadev, ceprav sem bil vcasih tudi jaz proti tem zaslonckom. Vcasih je prav grozno ce hoces z DSLR slikati iz kaksnega ekstremno nizkega ali visokega kota, pri teh tanovih z live view-om je to malce olajsano... pac zadeva je ful prakticna.. seveda se pa nic nebi moglo primerjati z vrtljivim opticnim iskalom
smile-1.gif

Kar se tice panasonc/canon... res je da ma panasonic sirsi kot, ampak v mojem primeru bi odtehtalo to, da ima canon gor hot-shoe za fles...

Sicer pa avtor teme sprasuje za sodobno nadomestilo A60, tako da pomoje so DSLRji malce izven konteksta tukaj

Nazadnje urejeno:

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Imam kompakta in DSLR. Ko se navadis kukala, ti se zasloncek ne koristi ravno veliko, razen ko imas aparat na stativu. Pa naj bo ti fiksen ali vrtec zasloncek.

Jaz bi se odlocil za panasonica, ki ima sirsi kot.
@ergo
Panasonic izdeluje odlicne kompakte. Katere firme imajo po tvojem mnenju "ime" v svetu fotografije? Koliko jih v bistvu poznas? Dve?