Canon iz Hong Konga

mer

Pripravnik
23. sep 2013
51
0
6
Hi, rad bi kupil foto iz Hong konga preko angl. Ebaya, kjer je cena 200 funtov, poštnine ni.
Koliko bom še plačal carine in verjetno ddv?
Lp

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
22% ddv in 4,2% carina.

Vir: carina.gov.si

Edit: s tem da se ddv računa na vrednost izdelka + poštnina, čeprav je ti ne plačaš, carina pa samo na vrednost izdelka.

Nazadnje urejeno:

mer

Pripravnik
23. sep 2013
51
0
6
Kdo pa določi koliko je poštnina, če mi jo prodajalec ne računa?

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
22% ddv in 4,2% carina.

Vir: carina.gov.si

Edit: s tem da se ddv računa na vrednost izdelka + poštnina, čeprav je ti ne plačaš, carina pa samo na vrednost izdelka.

Dodatno pa carina zaračuna še cca 8€ nekih administrativnih stroškov kot je (po spominu izpred treh mesecev):
- odpiranje pošiljke
- carinjenje-
- tiskanje.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
U, ja to sem pozabil, stroške carinjenja je treba prišteti. Odvisno od tega preko koga ti pošljejo zadevo te lahko doletijo še kakšni eksotični stroški skladiščenja. Jaz sem pred leti iz ZDA za dve majci v vrednosti 70 dolarjev plačal še 50€ vseh stroškov (carina za oblačila je 12%). Pa je bila poštnina ravnotako brezplačna. (link do tiste teme)

Če poštnina ni navedena na računu, si jo carinik "zmisli". Ne vem sicer po kakšnem ključu, ampak verjetno ima vpogled v kake baze. Tudi če naprimer račun za izdelek ni priložen, pač malo pogugla in določi ceno izdelku, ne glede na to koliko si dejansko plačal.

mer

Pripravnik
23. sep 2013
51
0
6
Sem pa včeraj izvedel, da ima Canon akcijo, ki se imenuje Cashback in ti vrne različno vsoto denarja nazaj, odvisno od aparata. Jaz bom dobil 40 € in zato sem opravil nakup kar na domačem dvorišču preko spleta in brez dodatnih stroškoc dostave. Bom vsaj po dolgem času lahko bral navodila v slovenščini.

Hvala vsem za odgovore.