Canon Ixus 300 HS VS. Casio Exilim EX-FH100

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Živjo, bi me veselilo, če bi mi mal priporočali kako se vam zdita ta aparata:
Canon:
153340_1.jpg

Opis Canona klik
Casio:
146386_1.jpg

Opis Casiota klik

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Ali bom torej z CMOS tipalom imel boljše slike? A ima to kakšne slabosti? Pa če prav razumem je samo Casio širokokoten?
tongue-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Oba imata siroki kot - Canon 28mm, Casio 24mm. Torej ima Casio bolj sirok kot.
smile-1.gif

Sicer pa Canon po novem tudi v najnizji rang vgrajuje 28mm kote, tako da to ni vec redkost..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če se odločaš med canonom in casiom vzemi canona. Sam sem lani naredil neumnost in vzel casia namesto ixusa. Imel je večji ekran z 2x večjo resolucijo, 26mm kot, hd filme... Reviewi so bili dobri, ampak po mojem rezultati niso ničemur podobni. Popolna nekonsistenca pri kvaliteti slik (večina čisto zanič, včasih pa kakšne take, da se jim s slrjem ne morem približat) in težave s fokusom me spravljajo ob živce.

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
imam tega canona... ja kaj naj rečem? slike so OK. Ne bom rekel odlične, ker potem ni prostora za kaj novega
wink-1.gif

V glavnem nimam pripomb, aparat bi še enkrat kupil... Zamenjal bi ga edino za kakšnega vodotesnega malčka, ki bi naredil podobne slike, ker sem, kolikor se le da, na morskem "dopustu"! In ker sem v eni od tem bral o nekih novostih v tej smeri, bi mogoče prodal svojega. Tako da če te zanima...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
no kaj pa je praktična razlika če ima kompaktni aparat CCD ali pa CMOS tipalo, kot je to v tem primeru??

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
no kaj pa je praktična razlika če ima kompaktni aparat CCD ali pa CMOS tipalo, kot je to v tem primeru??

Pojma nimam... CMOS je druga tehnologija in naj bi bilo bolje. Jaz kot uporabnik, ki na dopustu naredi 300 slik iz roke, na avtomatiki, razlike nisem opazil!
redface-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:

Pojma nimam... CMOS je druga tehnologija in naj bi bilo bolje. Jaz kot uporabnik, ki na dopustu naredi 300 slik iz roke, na avtomatiki, razlike nisem opazil!
redface-1.gif

bi bilo fino, da vsaj to razčistimo v tej debati: torej kakšna je razlika, teoretična in konkretna??
cool-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Dve različni tehnologiji tipal, namenjena različnim razredom kamer.

Slikovno tipalo CCD - (charge coupled device) je prvenstveno namenjeno za kompaktne kamere.

Tipalo CMOS - (complementary metal oxide) imajo v glavnem DSLR. Za ta tipala je bilo do pred nedavnim značilno, da niso omogočala Live View, (predogled motiva). No, to pomakljivost so rešili. Poleg tega je njihov format precej večji, kot pa pri CCD. In kolikor mi je znano, ta vrsta tipal je precej skromnejša pri porabi el. energije. Pa še ena očitna prednost je, ISO imajo neprimerno bolj učinkovit, kar pomeni, manj šuma v sliki.

Okrog teh tipal je sicer cela znanost. Za običajnega uporabnika pa niti ne tako pomembna. Bolj pomembno je, kakšno kamero uporabnik hoče imeti v rokah. Se pravi, dilema med kompakti in DSLR-ji.

lp
Dolfe