Canon fleš na Nikona

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Kmalu dobim en Canonov fleš in me zanima če obstajajo kaki adapterji da bi ga priklopil na Nikona. Fleša ne morem menjat ali prodat ker v bistvu ga dobim samo "na posodo" za nedoločen čas.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
lahko ga pa meni naprej posodis za nedolocen cas....
grin1.gif

tudi sam rabim fles, samo si trenutno nobenega zal ne morm privoscit...
tongue-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Edino manual bo delal. Canon prekleto dobro ščiti svoje protokole. Sigma in ostali izdelovalci opreme natuhtajo protokole za komunikacijo s flešem in objektivi po principu reverse engineeringa...

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Pa še napiši kaj imaš in kaj dobiš - da se nam malo sline pocedijo in izveš kaj vse se da počet.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
evo pa sem dobil fleš. Canon Speedlite 430ex. Zaj pa ga nimam na ničemer sprobat ker mam mojega Nikona na servisu. Bom čimprej probal iti do prijatla, da ga pri njem sprobama. Zanima me če ga priklopim na Nikona, če res nebo nič narobe, da bi se kontakti poškodovali al kaj podobnega, ker uničit ga glih neja smem
smile-1.gif
. Totega fleša ne gre sprožit preko vgrajene bliskavice tak kot sigmo ef-500 dg super ne?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Noup, proženje z vgrajeno bliskavico ne deluje, bi pa mogoče deloval na wireless način - sigma kot master in 430 kot slave.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
sej to možnost sem tudi že razmišljal ja...samo zaj mam fotaparat pa fleš na servisu tak da bom mogo še počakat nekaj časa
frown-1.gif

če bo to delovalo sem razmišljal da bi si en fleš naredo na kabl, da bi ga lahko mel "na daljinsko" da ga nebi rabo met na fotoaparatu ampak nekje zraven sebe

Nazadnje urejeno: