Canon EOS 450d - kaj bo novega?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
videl - moram reci, da sem kar malo pozitivno presenecen, kar lepa izboljsava je, problem je le v tem, da niso verjetno vedeli, da bo Pentax lansiral vodo\prahotesen fotoaparat... bi bilo full lepo imeti takega low entry canona... vcasih vidim kaksne profesionalce, ki imajo oba, Marka in low entryja - se pravi bi si tu odprli dodatno trzno niso, ker bi morda potem vec fotografov po backup fotoaparatu poseglo po D-SLR-ju, kot po nekem boljsem kompaktu...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Najbolj se mi dopade, da so dali močnejšo baterijo
grin1.gif

Ampak to še ni dovolj dober razlog, da bi "starega" prodal pa kupil tega.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Gledam, kam hudirja so dali gumb za ISO.

Na vrhu je, vsak trenutek pri roki (prstu). Bravo!!!
cheer.gif

lp
Dolfe

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Pa sej niso normalni! 12 mio pixlov na isti bogi mali senzorček od 400D. No vsaj niso povečali ISO... Nova razporeditev gumbov pa je tako-tako. Eni so mi všeč, drugi ne.
Cena pa 750€? No ja.
Mislim, da so se z 40D bolje odrezali.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Mja... 12mpix na 1.6 crop....
stupid-1.gif
Potem... spet je zadaj "plazma", namesto da bi dodali ekrancek za status, kot je bilo to ze pri 300D in 350D ter vseh ostalih modelih.. In spet po mojem mnenju manjka dodaten kolescek (precej uporaben pri M nacinu).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Ma sej tisti, ki ste že prerasli fotkanje domače mačke in rož v teglcu, gledate en razred fotkičev prenizko.
grin1.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Pa sej niso normalni! 12 mio pixlov na isti bogi mali senzorček od 400D. No vsaj niso povečali ISO... Nova razporeditev gumbov pa je tako-tako. Eni so mi všeč, drugi ne.
Cena pa 750€? No ja.
Mislim, da so se z 40D bolje odrezali.

A bo zaradi tega sama slika izgubila na kvalitete, še posebej pri zahtevnih pogojih??

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Na enako površino lahko stlačiš več pikslov le, če narediš piksle manjše. Tako na posamezni piksel pade manj svetlobe, kar posledično pomeni več šuma na sliki. Več šuma pa direktno pomeni slabšo kakovost slike. To velja za vsako situacijo, ko ni dovolj svetlobe. Ali pretiravam? Poglejmo: 300D je imel 6 mio pik. 350D je imel na malenkost manjšem (!) senzorju 8 milijonov pik, 400D ima na enakem 10 mio pik. Zdaj jih je na istem 12 mio. Kriminalno.

Zakaj potem to proizvajalci počnejo? Ker ko povprečen kupec kupuje fotoaparat, najprej pogleda koliko milijonov točk ima. Torej zahteva trga je več pikslov, LiveView, video mode, face recognition, la la la... kar lasje mi gredo pokonci...
Če malo pogledamo s stališča proizvajalcev to niti ni tako neumno. XXXD serija je dSLR entry level, v katerega bi radi pritegnili naprednejše uporabnike P&S digitalcev, saj tako dobijo več denarja - ne samo od fotoaparata ampak tudi objektivov in druge dodatne opreme.
Tukaj pa na en mah ubijejo dve muhi, saj s tem ko z nadgradnjo dejansko ne izboljšajo fotoaparata, poskrbijo, da tisti, ki že imajo XXXD fotoaparat za svoj naslednji izberejo nekaj iz XXD serije. Kar spet pomeni več denarja za firmo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Več pikslov gre na isto površino, tudi če zmanjšaš elektroniko okoli mikro leč ne da bi jih pomanjšal. Tako da prehod od 6 na 12 mega ne pomeni le manjšanja pikslov. Imam pa tudi jest veliko raje manj, a kvalitetne piksle.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ne nujno. Vsaj jaz sem kupil 400D in sem zaenkrat popolnoma zadovoljen. Med kompaktom in SLR je velika razlika in preden se ga navadiš mine kar nekaj časa. Še veliko več časa pa bo minilo do takrat, ko boš tako dober, da te bo XXXD omejeval pri izdelavi še boljših fotografij. Največkrat je problem v objektivih, v katere potem naknadno zagoniš denar. Zato je bolje kupiti cenejši fotoaparat in prihranjeni denar porabiti za objektive.

Morda sem se prej narobe izrazil. Z entry level XXXD ni nič narobe. So zelo dobri fotoaparati. Povedati sem želel le to, da za tiste, ki že imamo 400D (ali pa tudi 350D) nima smisla nadgrajevati na 450D saj kake pomembne novosti ni. Na to računa tudi Canon, saj ve da bo tako od nas dobil nekaj sto evrov več, ker bomo v "najslabšem" primeru šli v nakup 40D. Ena izmed dodatnih varovalk je tudi to, da so namesto CF kartic dali SD. Barabe.

V utemeljitvi moje hipoteze sem zato verjetno izpustil navajanje prednosti 450D. Zato naj jih tukaj na hitro navedem. Novi procesor DIGIC III, spot metering, boljša baterija, večje kukalo v katerem je tudi več informacij, pregled nastavitev zunanjih offcamera Speedlight bliskavic, custom meni, tudi v barvah, večji LCD ekranček (čeprav ima enako število pik kot na 400D) itd. Skratka novosti je kar nekaj. Vendar so najpomembnejše tiste, ki omogočajo lažji prehod s kompakta na dSLR. Teh pa tisti ki že imamo 350/400D ne potrebujemo. Ena, le ena funkcija izmed zgoraj naštetih se mi zdi privlačna - spot metering. Brez ostalega bom že preživel še kako leto ali dve, potem pa bom zelo vesel novega 50D, 6D ali celo 1D mkV (predvidevam da mkIV japonci ne bodo delali)
wink-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
neki sm se zapalil za DSLR
cheer.gif

kaj mi priporočate počakat tegale CANONA al kr kupit NIKON D-40x....
cool-1.gif

menjal bi CANON G6 ki dela ODLIČNE slike....

uporaba.....nepreveč zahtevna
cool-1.gif

hvala!

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
neki sm se zapalil za DSLR
cheer.gif

kaj mi priporočate počakat tegale CANONA al kr kupit NIKON D-40x....
cool-1.gif

menjal bi CANON G6 ki dela ODLIČNE slike....

uporaba.....nepreveč zahtevna
cool-1.gif

hvala!

Da malo 'zakompliciram' ...
shocked-1.gif

Kaj pa kakšen Pentax?
smile-1.gif

Zgolj za razmislek ...

Lp, kostevc
cool-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hmm, zanimiv predlog, predvsem tale Pentax K200D
cool-1.gif

dal si mi za razmišljat
shocked-1.gif

se mogoče že ve kakšna bo cena....nekje do K€ mi žena pusti dat za aparat...pa še to sm se moru ornk potrudit
hysterical-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
takole ti predlagam.

usmeri se glede na nadaljnje potrebe tudi po steklu. namreč - če boš potreboval samo kit objektiv
ni panike, če boš potreboval še kakšen objektiv zraven - potem se ti pa skoraj bolj splača vzet Nikona, oz. za začetnike, ki bi radi šli navzgor, je Canon še primernejši.

če misliš delat samo enostavno fotografijo, s kit objektivi - je Nikon D40x čez glavo dovolj...
wink-1.gif

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
hmm, zanimiv predlog, predvsem tale Pentax K200D
cool-1.gif

dal si mi za razmišljat
shocked-1.gif

se mogoče že ve kakšna bo cena....nekje do K€ mi žena pusti dat za aparat...pa še to sm se moru ornk potrudit
hysterical-1.gif

Morda bi lahko razmišljal tudo o K10D ... Ali pa o Samsungu GX-10 ali pa GX-20 (se še ne ve kakšna bo cena pri nas) ... Sedaj s prihodom novih Pentax modelov ter tudi Canona 450d, bo verjetno cena k10d še kaj padla ...

Kot ti je že Dizzy napisal - bo kit dovolj ali bi šel kasneje tudi v smeri 'profi'?

lp, kostevc
cool-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hmmm, po moje bolj kit varijanta....do takrat ko in če se odločim za kaj več, bo itak velik boljših in cenejših aparatov na tržišču tako da bi pa takrat menjal....

za zdej so moje želje edino te, da aparat dela dobre slike in da se lahko z njim kaj naučim....nisem pa neki firmaš, tako da če lahko kje drugje dobim več za isti denar je pa samo dobrodošlo...
cool-1.gif

aja pa sovražim šum, pri slabši svetlobi....tale moj kompakt ga ima kr nekej
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
hmmm, po moje bolj kit varijanta....do takrat ko in če se odločim za kaj več, bo itak velik boljših in cenejših aparatov na tržišču tako da bi pa takrat menjal....

za zdej so moje želje edino te, da aparat dela dobre slike in da se lahko z njim kaj naučim....nisem pa neki firmaš, tako da če lahko kje drugje dobim več za isti denar je pa samo dobrodošlo...
cool-1.gif

aja pa sovražim šum, pri slabši svetlobi....tale moj kompakt ga ima kr nekej
confused-1.gif

Osebno bi počakal na prihod k20d/k200d/gx-20/450d na naš trg - da boš videl cene pa tudi kakšen test bo že na spletu ... Boš lažje primerjal ...

Trenutno se mi pa zdi zelo dober nakup k10d ali pa Samsung GX-10 ...

lp, kostevc
cool-1.gif