Canon EOS 450d - kaj bo novega?

darkokoper

Pripravnik
6. sep 2007
65
0
6
Baje da bo v prodaji v Evropi od sredine prihodnjega meseca. Predstavljen naj bi bil konec tega meseca na PMA Showu v ZDA. Kaj ve kdo kaj o tem novem fotkiču?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Canon 450D?

ne verjamem...
tongue-1.gif
res ne...

sicer pa kaj bi lahko imel novega. znal bi se narisati novi kit objektiv (verzija z IS), mogoče kakšen bombonček v smislu večih AF točk... senzor bo po moje ostal enake megapiksolvne velikosti - LCD zaslon bi znal zrasti.

osebno bi si želel dva komandna gumba (tisti vrtljivi), če pa to ne, pa da bi za spremembo nastavitve zaslonke ne bilo treba pritisniti dveh gumbov, tako kot zdaj.

aja, pa moja osebna želja - spot metering.

ampak še vseeeno - ne verjamem da bo letos.

me pa zanima, kaj bo novega v zvezi s 5D...
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Naslednik 5d bo bojda predstavljen konec jan oz zač feb na photokini...pa glede na to, kako nikon uspešno žanje z d40(x), je povsem možno, da pride ven tudi 450d. Če nič drugega zato, ker bo skoraj zagotovo nikon predstavil naslednika d80 in morda tudi naslednika d40.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Če bo konkurenca prava, magari fullframe. Govorim seveda o tem razredu. Verjetno bo liveview, kak megapixel več, boljši af in jasno metering. Mogoče video?
confused-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Canon 450D?

osebno bi si želel dva komandna gumba (tisti vrtljivi), če pa to ne, pa da bi za spremembo nastavitve zaslonke ne bilo treba pritisniti dveh gumbov, tako kot zdaj.

To misliš v M (manual) načinu?

Morda bo dobil IS na senzorju.

lp
Dolfe

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Za heblanje zaslonke, (pri 400d) držiš dodatni gumb le v M mode, se pravi, zraven še AV+/-. Sicer ne vem koliko je dejansko v uporabi ta način pri drugih, jaz imam vedno na Tv ali pa na Av.

Za dodatni kolešček morajo nujno povečati body. Na sedanjem ni prostora.
Mislim, (no ja upam), da bo 450d že zagotovo imel stabilizator na senzorju. Pustimo se presenetiti.

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če bi imel stabilizator na senzorju res ne bi bilo nič narobe, a vseeno mislim, da bi si Canon plunil v skledo, glede na to, da imajo zdaj precej dobrih objektivov z IS-om...

kar se tiče koleščk - lahko rešijo problem podobno, kot pri Nikonu na D80 - en kolešček na prednjem delu gripa, drug na zadnjem.

drugače pa sam slikam po večini v M načini, kdaj pa kdaj preklopim na A-DEP, ampak mi v 30% slik fali fokus...
tongue-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
V M načinu si hitrejši, mar ne? Hitreje se prilagajaš različnim scenam?

Koliko je dejansko vreden IS na objektivu? Nisem še imel prilike sprobat takšnega objektiva. Veliko slikam pri 300mm goriščnice, pa mi že pri 250/s rata dobit ostro sliko. Sliši se malce pretirano, saj vem, ampak vaja ti umiri roko. Dobiš grif.
Nekako se mi zdi, da je stabilizator precej bolj tako, .... za "potuho".

lp
Dolfe

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mislim, hitrejši... imaš malo več kontrole nad vsem. še večjo bi mel s spotom. na 350D zdaj uporabljam kukr spot metering, samo opažam, da ni kakšne velike razlike...

drugače si nekako najhitrejši tako ali tako z AUTO oz. če hočeš P (pametni auto
grin1.gif
) ampak nimaš toliko svobode kot z M. pa na M lahko iz fotiča potegneš maksimum (me določeni fotografi kolegi zezajo, da s svoje 350D vlečem po 150% ven... kar na drugih načinih slikanja verjetno ne bi mogel) ...

ko sem 40D testiral se je pa precej poznalo in ti zna res prav prit ...

IS je recimo uporaben, sem delal z njim tako na 17 - 55 kot na 200mm pa se pozna. ampak hvala bogu, mam zaenkrat kar mirno roko in lahko pri časih okol 1/60, 1/80 na 200 mm brez IS-ja naredim dost ostro oz. nestreseno sliko.

jutr me sicer mal daje, kako bo, ko grem verjetno z Billysi na Izbor slovenskega avta leta, pa mam feeling, da ne bom mel ravno prijetnega placa za slikat...
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Is na objektivu bi dejansko moral biti boljši kot je tisto trzanje senzorja, saj premikanje elementa v objektivu ni tako omejeno kot je muvanje senzorja. Zelo dvomim, da bo canon uvedel stabiliziran senzor. Še posebej ker uvaja is tudi v cenejših objektivih.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
menda je problem še v tem, da IS lahko kontroliraš, ker vidiš stabilizacijo (recimo na Sigmi 18 - 200 IS), medtem ko stabilizacije s senzorjem ne vidiš ravno... kar zna bit menda moteče... sicer tega ne poznam, ker še nisem imel opravka z raznimi shakereductioni...

darkokoper

Pripravnik
6. sep 2007
65
0
6
zadnje novice o 450d..

There are a lot of rumours about the 450D, that is due in early January 2008 for PMA. Canon is going to add some P&S features like the facial recognition.

The software final feature list will depend on what they get working well in the DSLR environment.

* Live View
* Movie Mode
* DIGIC III and 14 bit processing
* ISO 3200
* Larger LCD screen
* Still 10.1 MP

I've also heard that a 12MP version is engineered, but it should be announced in August 2009 after the 50D in February 2009. If the stakes get to high, Canon might reconsider and put a 12 mpix version on the market instead of the 10 mpix - and it wouldn't be the first time that Canon put a higher mpix sensor in the entry level DSLR, than in its XXD grade.

KYPCK

Pripravnik
30. okt 2007
110
0
16
Ljubljana ter center dolenjske
Citat:
Naslednik 5d bo bojda predstavljen konec jan oz zač feb na photokini...pa glede na to, kako nikon uspešno žanje z d40(x), je povsem možno, da pride ven tudi 450d.

Jah kar se tiče EOS 5D, da bo dobil naslednika mk II ? Mislim da nima konkurenca pravega "Full frame", dokler ne bo konkurenca dala kej pametnga vn ne bo nič, zakaj pa bi če jim ni treba.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
It is rumored the 450D will be announced January 24th, 2008. That would be a week before PMA begins.

Specs?

MP: 10.1
Crop: 1.6
Proc: DIGIC III
LCD: 3" Not VGA
AF: 9 Points (4 new cross sensors around center point)
ISO: 100-3200
FPS: 4
Sealing: No
Special: Live View
Special: Movie Mode
Special: Face Detection
Special: Same menu system as 40D
Special: Wireless master built in
Special: Increased noise and DR performance.
Price: $599 (?)
Kit Lens: EF-S 18-55 IS

The 40D was priced very aggressively, I expect the same from the 450D.

Kar se mene tiče je vse to bolj malo verjetno. Če gre za isti senzor, je ISO3200 brezveze. Live mode, movie mode, face detection so P&S traparije, ki jih nihče (ki bi rad kupil dSLR) ne potrebuje.
Po drugi strani pa je zgoraj napisano marketinška manipulacija. Zato je tak nabor za entry-level kar precej verjeten. Tudi $599 naj bi bila precej mamljiva cena... Tudi predvideni kit objektiv je pozitivna izboljšava. Veseli me, da ni predvideno več pikslov na enakem senzorju.
Vse skupaj pa me kljub temu ne prepričuje v to da zamenjam svojega 400D za ta hipotetični dSLR. Lastnike 350D modela pa bi že lahko malo prsti zasrbeli.