Canon DSLR, dober deal?

netko

Guru
25. jul 2007
6.907
2.206
113
moja zadnja pot iz dubaja se je končala s pretresom vsega na carini... so me kar čakali in izmed vseh ki smo prileteli iz dunaja so točno vedeli da sem iz dubaja

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik netko pravi:
moja zadnja pot iz dubaja se je končala s pretresom vsega na carini... so me kar čakali in izmed vseh ki smo prileteli iz dunaja so točno vedeli da sem iz dubaja

Kaj ima veze, ce sem iz Dubaja? Pac povem, da je moja kamera in nardim ze v Dubaja par slik na njo.

Kako si ti resil s carino?

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ima, ampak ne velja povsod za vse, oz. če nabaviš tam ni nujno, da bo veljalo v Evropi. lahko da bo, ni pa nujno - preveri.

Koliko je sploh vazna garancija? Mislim, meni se ni se noben fotic pokvaril v tistih 2 letih garancije
Nism pa se imel dslr-ja, tko da ne vem ce se radi kej pokvarijo

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Poišči nekoga, ki ima takšnega Canona, naredi z njim nekaj slik v svojem domačem kraju, vzemi kartico s sabo in jo vtakni v aparat, ko ga boš kupil. Zavrzi embalažo, ali pa si jo pošlji po pošti. Če ti bodo na carini kaj težili, jim lahko rečeš, da ga imaš že nekaj časa in, da si ga kupil v .... EU.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
Zdaj govorim bolj iz glave kot ne, sam se mi zdi da je bil pred casom tak komplet na akciji v Medii za podoben denar.

Celo nekdo tle gor je omenil ta komplet

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, samo da veš - moj Canon 40D (ja, vem, druga serija in vse, ampak še vedno 90% istih delov v zaklopu) je naredil 170.000 fotk, kolegici pa je zaklop odpovedal že po 20.000 posnetkih. in v garanciji popravila, brez garancije pa to stane 200€ po tamalem ...
wink-1.gif

vedno je fino imeti garancijo ...
wink-1.gif

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Zdaj govorim bolj iz glave kot ne, sam se mi zdi da je bil pred casom tak komplet na akciji v Medii za podoben denar.

Celo nekdo tle gor je omenil ta komplet

So podobni kompleti,a ne isti. Tale ima se dodatni objektiv, ki stane ce ga posebej kupis okol 200 evrov.

@ Dizzy, se strinjam s tabo, za tako zadevo je bolje dati 100 evrov vec al kej tazga in mas urejeno garancijo, ker popravila v primeru okvare znajo bit vec kot par 10 evrov

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri takih dragih stvareh in ko že v štartu veš, da je sevis drag je res fajn imeti garancijo.
Sam se v nemčiji kupil canon objekitv L serije, koštal je nekaj čez jurja. Torej top roba, moglo bi delat. No pa žal ni. Je že prišel z napako. Hvalabogu je canon vsaj takrat imel mednarodno garancijo in so mi pri nas zrihtali.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Poišči nekoga, ki ima takšnega Canona, naredi z njim nekaj slik v svojem domačem kraju, vzemi kartico s sabo in jo vtakni v aparat, ko ga boš kupil. Zavrzi embalažo, ali pa si jo pošlji po pošti. Če ti bodo na carini kaj težili, jim lahko rečeš, da ga imaš že nekaj časa in, da si ga kupil v .... EU.

Ne bo užgalo. V exifu vsake slike je zapisno cel kup podatkov. Od datuma, ure, serijske št. aparata, vrste objektiva, .... do fruštka stare mame.
ne-ne-1.gif

O carinikih obstaja sicer nizko mnenje, ampak, nekaj stvari so jih pa zagotovo naučili.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Po moje da tudi ni vredno truda. Aparat je poceni tudi pri nas (mislim da je nekje 450 eur v kitu), pa še garancijo imaš. Ali pa vzameš samo body (mislim da stane celo manj kot 400 eur) in potem v Dubaju kakšen pameten objektiv).

Vprašanje je tudi ali ti je všeč ravno 1000D ali bi ga pač vzel ker je poceni. Za podobne denar bi jaz sicer raje vzel nikona 3100 ali pa dodal še nekaj in nabavil 550D.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pravzaprav je karkoli že vzameš boljša izbira. 1000D je bil že skoraj 3 leta nazaj, ko je prišel ven, navadna plastična igrača.

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Da ne smetim z novo temo - kako pa je z nakupom v Avstriji? Enkrat sem na forumu zasledila, da se splaca pri Majdicu oz. v spletni trgovini electronic4you, zdaj pa kljub brskanju po temah ne najdem nic informacij. Torej, kje kupiti in kaksne so vase izkusnje?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Majdič (electronic4you) je ugoden zaradi možnosti pogovora v slovenščini in v veliki meri korektnim odnosom do kupcev.
Niso pa vedno tudi med cenejšimi, zato se splača pobrskati tudi na geizhals.at.

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Oriolus, najlepsa hvala
smile-1.gif
Sicer pa razmisljam o nakupu Canon 550D ali 600D, pa me zanima se, je 600D res toliko boljsi, da se splaca odstet tistih nekaj eur vec? In kaksne objektive vzet zraven?