Canon 70-200 2.8 L v Egipt?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Vzami s seboj.
Če pa cvikaš da bi se karkoli zgodila pa si malce poglej kakšna so zavarovanja za te zadeve. Vsekakor pa ti bo prišel prav. UWA je kul ampak je na takem potovanju ravno toliko uporaben kot 70-200, če ni slednji še bolj. No je pa spet odvisno kaj fotkaš, jaz vem da nebi odšel brez.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Zavarovanje za eno leto v 100% vrednosti objektiva pride 160€. Samo za Slovenijo! Tujina je pa.... Uff, precej. Se mi res ne splaca.
rolleyes-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Moje sveže izkušnje, da si ful opažen z velkim fotičem in so malo nezaupljivi. Jaz sem fotkala večinoma z hčerkinim digitalcem, ki ima zoom 28-200, tako da sem lahko ujela marsikaj, da si folk niti ne bi mislil. Delala sem se kot da fotkam hčerko in sem fotkala muslimanke, ko se kopajo v njihovih 'uniformah'. Dušo je dalo. Je pa me en tip napadel, ko sem imela umerjen fotič proti njemu.
Bil je nek kvazi lokalni rasta in mi začel grozit, da mi bo strl fotoaparat itn. Da mu ni všeč, da ljudifotkam itn...To je bilo res neprijetno.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Pazi da ne boš lih takrat k bi moral v Cairo in Gize ležal in goltal antinale:) tko k sem mogla jest hehe. Jaz bom šla raj kdaj drugič po celotnem Nilu navzdol..

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
OFF:
Hmm, zakaj bi pa človek fotografiral ljudi, ki tega jasno izraženo (=muslimani) ne želijo? Da bi jih pozneje gledal kot opice v živalskem vrtu?

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
O ne:) V Egiptu imajo moški ful dobre halje! One tradicionalne, sive so imeli. Naši ušmekani kelnerji v teh haljah so bili naravnost možati in prav cool. Nebi verjela če nebi videla. Fotkala jih pa res nisem, ampak mislim da noben nebi imel nič proti.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
V tistem đumbusu greš vsakega spraševat? Pa ja
stupid-1.gif
Sploh pa turisti mislim, da majo pravico fotkat. Če mi nehče reče, da ga ne, ni panike, saj nikoga ne želim užalit, ampak naj mi nene grozi. Se dajo stvari drugače povedat. Tam doli so za mene eni veliki čudaki in ne bi zaupala prav nobenemu. Mogoče je še bil doktor edini verodostojen, ki sem ga spoznala, pa še ta nam je spipal par 10 evrov... Po mojih izkušnjah nikoli ne veš kak bo kdo odreagiral.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
smile-1.gif
Ko ravno o doktorju tam dol. Moj je prišel z nekim poslovnim kufrom, notr vse pomešan kar je pač nosil s papirji vred, toplomer mi vtakne kuj v usta preden mi užge ali je sploh čist?! Vmes si briše nos, piše papirje, brska za tabletami:))))))))) Hud doktor je bil hehe. Zaračunal je tud fejst, sam za pregled 50e, kje so še zdravila:)))
ja bil je pa okrogu pa nasmejan:)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
OFF:
Hmm, zakaj bi pa človek fotografiral ljudi, ki tega jasno izraženo (=muslimani) ne želijo? Da bi jih pozneje gledal kot opice v živalskem vrtu?

crazy1.gif

Torej vse slike, ki jih ti kadarkoli kasneje gledaš (če so na njej ljudje) smatraš kot opice v ZOO?

Pač fotkaš drugačno kulturo, navade,.... in k vsem temu seveda spadajo tudi ljudje. Kaj je tukaj čudnega ne vem?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:V tistem đumbusu greš vsakega spraševat? Pa ja
stupid-1.gif
Sploh pa turisti mislim, da majo pravico fotkat.
Kolikor vem, muslimani ne dovolijo fotografiranja iz svojega verskega prepričanja (generalno). Ker so turisti dol, imajo ti turisti pravico, da se življenje domačinov obrne za 180 stopinj. Naj se torej pustijo fotkati, naj jedo svinjino, naj se oblečejo po naše... Ne vem no, jaz mislim, da ko si nekje gost, spoštuješ tradicijo, kulturo in vero domačinov, pa naj se ti zdi še tako butasto.
Glede na to logiko bi lahko rekli, da imajo Nemci pravico kot turisti povsod po svetu voziti brez omejitve na avtocesti. Saj so ja tega navajeni od doma (no ja, ne več povsod).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:Pač fotkaš drugačno kulturo, navade,.... in k vsem temu seveda spadajo tudi ljudje. Kaj je tukaj čudnega ne vem?
Kot sem drugemu napisal, je čudno to, da fotografiraš tiste, ki tega načeloma ne dovolijo (muslimani). Meni načeloma tudi ne bilo sprejemljivo, da pride turist iz kdove kod in me lepo poljubi na usta, kot je denimo to pri njih v navadi. Mi si damo roko in naj se prilagodi moji kulturi.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Ja lepo bi bilo če bi tudi priseljenci vedno vedeli da so gostje tuje države, ne pa da ustanavljajo svoje četrti in si tam urejajo svoje zakone. Po Evropi je po moje to velik problem.
Naša kultura je naravnana v spoštovanje tujih kultur ( vzgoja ), vprašanje pa je ali so tuje kulture tudi? Ste se kdaj vprašali?

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ja, če bi bil tam, bi videl kolko oni cenijo denar, pa napitnine. Evropejci jim tja nosimo denar, saj je turizem zraven oljk njihova glavna panoga in če sami vse naredijo, da zadovoljijo turista, potem bi se lahko tudi eni pacijenti prilagodili. Saj dobro, nem ga fotkala, samo mi naj ne grozi, da bo razbil mene in moj fotoaparat
stupid-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:...potem bi se lahko tudi eni pacijenti prilagodili. Saj dobro, nem ga fotkala, samo mi naj ne grozi, da bo razbil mene in moj fotoaparat
stupid-1.gif
Najbrž bi se lahko prilagodili in se najbrž v večini so. Ampak ali si pomislila, da mogoče sploh ni bil domačin, pač pa turist kakor ti?
Jaz bi se v glavnem izogibal, da bi muslimanu ponujal alkohol ali svinjino in da bi ga fotkal. Podobno smo se v jugi naučili, da nismo preveč očitno šiptarjem preklinjali mater, čeprav je bila to za vojaka običajna fraza.
Glavno, da si ostala živa
smile-1.gif
.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
ksz: Verjeli ali ne, omenjenega objektiva sploh nisem pogresal
smile-1.gif
Je bilo pa SUPER! Priporocam, edino... --> (beri dalje)

@felicita: v sobi nisem ostal, sem pa goltal tablete. Pa na "zalost" sem moral v Kairu v muzeju tudi na wc, kjer sem placal 5 EGP (0.60€) in sedel na najbolj umazani skoljki v zivljenju
uf-1.gif