Čakalna doba za pohištvo

Butterfly

Zelenc'
8. okt 2008
2
0
1
Zanima me, če kdo ve koliko časa se čaka na naročeno pohištvo. Namreč, maja smo naročili zofo v Harvey Normanu, rekli so, da bo čez 3 mesece (to je avgusta), zdaj jo pa še vedno ni. Rekli so, da nas bodo obvestili, ko pride, smo tudi že klicali, pa noben ne ve kdaj to bo. Koliko časa pa traja, da se naredi ena zofa? In kaj lahko naredmo, glede na to, da je zofa že v celoti plačana?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Kakor je meni znano imajo pri Hn-ju obupno dolge čakalne vrste, beje je nekdo čakal tudi pol leta.Tako da se tam "splača" naročit samo če imajo na zalogi...
Koliko časa traja izdelava zofe??
hm rečno da je iz usnja:).. najprej krava(oz katera druga žival)...1dan za zakol
strojenje traja nekaj časa(nevem točno koliko časa zato bom to pustil kot neznanko x)...
nato pa skupaj zmečejo pomoje v maimalo 3 dneh..+ pošiljanje v slovenijo... če je oz. kitajske recimo da 1 mesec.
no lahko pa da so kravo še redijo in bolj slabo pridobiva na kilaži
evil.gif

Najbolje da jim težiš... malo omeniš da bi denar nazaj če ne pohitijo, zahtevaš kake šefe itd..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Naročil sedežno v HN, formalni dobavni rok je bil 2 meseca, s tem da so mi rekli, da je še ena prosta pri naslednji pošiljki, tako da verjetno dobim v roku enega meseca. Po 5-ih tednih je bila sedežna zmontirana v stanovanju.
Teženje, pa če je čez formalni dobavni rok (verjetno si dal aro in gor je tudi rok napisan), se pač poizkušaj dogovoriti za kakšen bonbonček zraven ali pa popust. Sicer pa storniraj, če jih imaš pol kufer.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Ste rok dobave napisali na računu? Če so sedaj že en mesec čez rok jim lahko zagroziš da boš odstopil od pogodbe in prišel po dvojno aro... Ob tem se potem navadno hitro dogovoriš, da lahko načeloma počakaš še nek razumen čas, če seveda dodajo kakšno ugodnost. To velja, če je tudi na pogodbi omenjena ara in ne predplačilo pohištva. Več o tem najdeš mislim da v zakonu o obligacijskih razmerjih.

Copy/paste s Slonep :

Citat:
Ara je opredeljena kot znesek denarja ali drugih nadomestnih stvari, ki jih ob sklenitvi pogodbe ena stranka izroči drugi stranki v znak, da je pogodba sklenjena. Namen are je utrditi obveznost obeh pogodbenih strank, zato je pogodba sklenjena šele, ko kupec prodajalcu izroči dogovorjeno aro (razen če ni dogovorjeno drugače). Tudi če pogodba ni posebej izrecno sklenjena, se šteje, da je sklenjena, ko kupec prodajalcu izroči aro. Ko je pogodba izpolnjena, se ara vrne ali pa se všteje v kupnino.

Bistvena značilnost are pa je razvidna šele v primeru, da ena od strank pogodbe ne izpolni. Če tako na primer kupec nepremičnine v znak sklenjene pogodbe izroči prodajalcu aro (določen znesek denarja), pa potem prodajalec pogodbe ne izpolni (ne proda nepremičnine temu kupcu), sme kupec, ki je dal aro od prodajalca zahtevati ali izpolnitev pogodbe (in povrnitev morebitne škode zaradi zamude) ali vrnitev dvojne are ali vrnitev are in povrnitev nastale škode.

Butterfly

Zelenc'
8. okt 2008
2
0
1
Hvala za nasvet, sem bila danes tam in najprej so iskala 15 minut kdo sploh sem in kaj smo kupili, po tem so rekli, da bodo preverili, ker je pa danes sobota, me bodo naslednji teden poklicali, ko bodo vprašali dobavitelja. Ko sem omenila, da sem plačala že v celoti in da pričakujem popust, so rekli, da je treba govoriti s šefom. Bom počakala do srede, potem pa kličem šefe. Mmg., na listu ne piše "ara" ampak "predplačilo", torej mogoče tisti navedek spodaj ne velja.... Hmmm...
frown-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
mi smo v natuzziju narocili zofo 12. junija, placali aro 500eur (od celotnega zneska 2300eur) in na listu je pisalo, da je rok dobave do najvec 120 dni. zofa je prispela zadnje dni septembra, tko da je prispela se prej, kot je bilo receno, s tem, da imajo italijani cel avgust pocitnice. nevem kaksne imajo to pogoje v harveyu, da moras celo zofo placati v naprej?!

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
meni je bilo receno v 3 tednih, s tem da je bilo ptoerbno celotno predplacilo, ce sem zelel imeti popust...ker pa mi je bilo 3 tedne prehitro pa dobim cez 5 tednov...vsaj upam tako :D

tomi

Guru
1. sep 2007
18.601
9.815
113
40
MB
ksz

mene so z rutarja klicali da me postla čaka, in to po 5 tednih pa pol, predviden rok dobave je pa bil 7 tednov, zaj, da se jim je posrečlo pa je še cela, te pa tak zmaga
evil.gif