bypass do blokiranih web strani

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
Torej, če provajder (itt v firmi) zaklene dostop do nekaterih strani (avto.net, bolha, nepremicnine.net)...ali se da s kakim bypassom npr. Preko kakega kazahstanskega serverja....vem, pojma nimam...vseeno dostopati do teh strani? Kaj na to temo, kot je hide my ip?
Pa prosim brez moralnih naukov, da je treba v službi delati.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
NASVET:
Imaš pametni telefon z velikim ekranom?
Odgovor je na dlani
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
Tor je počasen za pop...

Vpn si uredi, npr vpnghost (tu imajo tudi free web proxy na strani), privatoria za 22 usd/leto (imajo tudi free 3 urni trial).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če firma blokira internetne strani zelo verjetno blokira tudi VPNje in proxy-ranje.
Če bi bil uporabnik, kateri bi npr. potreboval VPN, potem mu tudi strani ne bi blokirali (ker ne bi naredili nič).

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Vpiši v iskalnik FreeWebProxies pa boš dobil malo morje naslovov. Potem pač poskušaj kako/če kateri naslov deluje. Seveda pa preko teh naslovov le glej naštete portale, nikakor pa ne vpisuj kakšnih gesel ipd.
Najboljše pa je, da si doma urediš VPN server (sam imam malino 2) potem pa boš povsem varno komuniciral po zaščitenem kanalu. Z lastnim VPN pa lahko vpisuješ tudi gesla, dostopaš do spletne banke...

PS-
eden od mnogih seznamov,

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Glede na to, da mu blokirajo website, je precej verjetno da so še pred tem blokirali vse sumljice proxyje ipd. Vpn service je toliko specifičen, da mogoče niti ni blokiran, je pa komplikacija ga postavit, za neukega uporabnika...

Še najpreprostejše in najbolj sigurno je, da si doma pustiš prižgan komp, poženeš Teamviewer, zapišeš cifro in na šihtu poženeš ter se logiraš na domač komp. Zadeva je varna, nič ne rabiš na služben komp inštalirat,... ne pa neki proxyji, ko veš da grejo podatki čez nekoga tretjega, ki ni nujno da kaj ne počne z njimi...

lp

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Pri moji bivši firmi pred leeeeti so blokirali celoten dostop do spleta, mešalo se mi je, ker sem delal ponoči, dolgčas za umret. Voluharji čez dan, ki niso vedeli kaj klikajo so pa to dosegli. PrOn itd... Enostavno sem na USB dal en live Linux in surfal kot gospod
smile-1.gif
.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Enostavno surfaš preko mobitela oz. narediš dostopno točko itd. Blokiranje mobilnega signala pa je kaznivo, tako da tega ne smejo delati.

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Pri moji bivši firmi pred leeeeti so blokirali celoten dostop do spleta, mešalo se mi je, ker sem delal ponoči, dolgčas za umret. Voluharji čez dan, ki niso vedeli kaj klikajo so pa to dosegli. PrOn itd... Enostavno sem na USB dal en live Linux in surfal kot gospod
smile-1.gif
.

Tole se mi je zdela še najbolj verjetna možnost, pa sem si naredil linux (LiLi) na USB ključek. Ne gre.
Ne morem zagnati .exe fajla, ker nimam administratorskih pravic.

Za surfanje preko gsmja bi moral imeti vsaj kak LTE paket, pa ga nimam.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če so restrikcije na nivoju networka, potem ti tudi live Linux ne bo pomagal. Mogoče lahko potem znotraj Linuxa poskusiš s kakšnim VPN-jem ali Proxyjem. Ampak če je še to zablokirano, potem pa bo res težka
rolleyes-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
v skrajnem primeru ti še vedno ostane gajba pira za vašega IT-jevca, da zate naredi izjemo in ti omogoči dostop
smile-1.gif