Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?
Upam, da ti ni šok pustil kakšne daljše posledice. Lej prjato..... lepo da skrbiš za svojo lastnino/premoženje. To butanje z vrati v vrata, z nakupovalnimi vozički v avtomobile...itd, je res nepošteno. Vendar: So te tvoje bojne rane res nastale pred trgovskim centrom? Že res, da je največja verjetnost, ampak da določiš parking, kjer si bil v 3 tednih 6x.?!?! Drugje pa nisi parkiral? OK, pa pustmo kje je bilo.
Če parkiraš daleč stran od drugih, še ne pomeni, da drug ni enakega mišljena in zopet išče prostor tako kot ti. In vsak lahko parkira zraven tebe, če je to parkirni prostor. Sicer je to neumnost. Jaz zmeraj parkiram med dva avta. Gledam samo, da sta oba lepo na sredini svojega prostora in ga lepo parkiram vmes. To pa zato, ker ga lepo previdno parkiram. Če bo nekdo drug zraven mene rinil, več ne vem, če mi ne bo se kje naslonil.
To da dviguješ brisalce, pomeni da si podoben njim. Če si prepričan, da ti je sosednji avto naredil škodo, poklič policijo. Ja, sam dokazat moraš. Jih je vse preveč lastnikov, ki sami kje ruknejo avto po lastni krivdi, se potem zapeljejo na drugo parkiriške, parkirajo tako, da lahko potem nekoga obtožijo. Največkrat kakšne s kombiji, tovornjaki.....
Kako reševati ? Tako, da TI parkiraj med dva avta (in ne bežati), pa pusti da vsi lahko pridejo v avto!! Tako "specialci" ki ti zdaj grenijo življenje da doživljaš šoke, ne bodo mogli blizu tebe.
Kako vzgojiti takšne bedake?? Ti nikakor: Lej.... boksi so tako ozko narisani, za kar pa ni kriv ne tisti, ne Ti, ne jaz. Torej, obrni se na oblast. Se bi pa strinjal, da bi nekomu, ki parkira čez dva parkirna boksa, prostor za invalide, da mu brisalec tud odtrgaš, ne samo dvigneš.
Mene pa zanima, ali je kaznjivo, ko nekdo parkira točno po črti med dvema parkirnima prostoroma ??