Butanje z vrati pred trgovskimi centri

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jih ne moreš žal.

Največ boš naredil s tem, da si boš nabavil nek avto, za katerega ti je vseeno, ali ga kdo rukne ali ne. Ali pa če se čustveno ohladiš do trenutnega in ti je vseeno za praske, luknje itd..

Če ga hočeš imeti brez praske lahko to pozabiš, saj je ostalim vseeno zate in še manj za tvoj avto.

Ko sem se jaz peljal s 30k vrednim avtom, sem se tudi obremenjeval za vsako pikico, kamenček, ruk z vrati od parkiranega soseda itd...

Sedaj, ko pa se vozim z veliko manj vrednim avtom, mi je pa vseeno, če mi nekdo rukne avto na parkirišču ali prileti kamenček na AC in pusti praske...

Mislim pa, da pri tebi nima veze vrednost avtomobila, ampak čustvena navezanost, kar je seveda čisto OK, vendar ne v banana republiki in mentaliteti
smile-1.gif

Jeln

Pripravnik
3. mar 2012
52
0
6
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..

Wat?? A jaz to pravilno razumem? Zraven tebe pravilno parkira drug avto in ti greš dvigovat brisalce? Mislim, saj sem tudi jaz "preveč" navezan na svoj kup pleha, ampak kaj takega mi pa zaenkrat še ne pride na misel
bonk.gif

Seveda dopuščam možnost da sem tvoj post narobe razumel
confused-1.gif

Sicer pa ja, če ima kdo kakšno učinkovito rešitev proti "vozičkarjem" in butanju z vrati, kar z besedo na plan (in ne menjava avta zame ni ravno jaka rešitev).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Parkiran cez njegovo stran razumem, kot da nekdo drug parkira preko crte njegovega boksa, posledicno je zelo malo prostora za kobacanje v avto.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj ni treba parkirati pred vhodom v trgovski center... malce se sprehodiš in je. Ali pa parkiraš v garažni hiši...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Jaz naredim tako ja, ampak skoraj vedno ko pridem, je potem nekdo zraven...drugače pa skoraj obvezno parkiram tako, da je od levo desno od mene vsaj en fraj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Počakat človeka, da pride k avtu in mu povedati svoje se mi zdi, da bom samo izgubljal čas in živce. Klicati policijo, ki itak ne more ničesar narediti je spet brezveze... Kako vzgojiti take bedake?

Se ne splača. Folku dol visi za tujo lastnino.

V bistvu se jim še fajn zdi, če ti naredijo škodo, ker jim nič ne moreš, če jih ravno ne dobiš pri dejanju, pa še to je tvoja beseda proti njegovi.
Sej veš, kaj ti bodo odgovorili: 'Sej je samo pleh'.

Zato vedno parkiram najdlje, kar se da od vhoda, v garažnih hišah trgovskih centrov pa je po navadi tako, da so določena nadstropja čisto prazna, zato ker ne vodijo direktno do vhoda v trgovski center.
V CityParku v Ljubljani sta npr. to 1. in 3. nadstropja. Pritličje je itak zasedeno, iz 2. nadstropja garažne hiše pa je prehod v prvo nadstropje CityParka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Po drugi strani pa pri kakšnem hoferju v rush hour nimaš možnosti...

Še vedno pa ne vem zakaj pač ne date popravit zadeve, saj imate verjetno vsi kasko?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Tudi pri Hoferju po navadi vsi parkirajo okoli vhoda, včasih celo pred vhod, med tem, ko je oddaljen konec parkirišča popolnoma prazen.
Tam parkiraš in se sprehodiš teh 20 sekund do vhoda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
No, sicer pa za take primere imaš tudi ona parkirišča, za družinice, v MB so se kar razpasla
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Namen je lep, a kaj, ko imaš potem take, ki vsako dobro stvar zlorabijo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj ni treba parkirati pred vhodom v trgovski center... malce se sprehodiš in je. Ali pa parkiraš v garažni hiši...

In v cem je razlika, ce parkiras na odprtem parkiriscu ali v garazni hisi? V garazni hisi so boxi ponavadi se ozji
smile-1.gif
...

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Evo danes sem se spravil oprat avto po treh tednih nabiranja cestne svinjarije in doživel šok. Z obeh strani imam obutan avta in ne samo površinsko ampak imam dobesedno "jamo" v barvo noter. Ena praska me spominja na tisto od vozička...V teh 3 tednih sem bil kakih 6x v trgovini in večinoma pred Mercatorjem. Vedno, če se le da parkiram daleč stran od drugih vozil in ko pridem nazaj je v 3/4 primerih zraven mene kak čez mojo stran parkiran kak avto. Do sedaj sem dvignil brisalce tistemu avtu in se zbasal v avto in odpeljal..
Zdaj nekatere praske sem saniral že poleti in ne mislim vsak teden sanirat bojnih ran, ki nastajajo zaradi bedakov. Sedaj sledi vprašanje kako to reševati v nadaljevanju.
Pleh nima duše. Ko enkrat to razpucaš v glavi je življenje precej lepše. Če hočeš imeti avto lep in bleščeč, ga imej doma v garaži in ga ne uporabljaj.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Hvala vsem ki parkirate čimboj stran od vhodnih vrat in pustite plac blizu vsem nam, ki se ne sekiramo toliko za svoj pleh
smile-1.gif
Res ste smešni.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pol pa jokcate, ko prodajate pa vam noben ne da željenega keša, avti so po mesece gor na avto.net in vi pušite čas, živce in še avto mate nagravžen.

hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Zato vedno parkiram najdlje, kar se da od vhoda, v garažnih hišah trgovskih centrov pa je po navadi tako, da so določena nadstropja čisto prazna, zato ker ne vodijo direktno do vhoda v trgovski center.
V CityParku v Ljubljani sta npr. to 1. in 3. nadstropja. Pritličje je itak zasedeno, iz 2. nadstropja garažne hiše pa je prehod v prvo nadstropje CityParka.
Točno to. Mene vedno fascinira v CityParku, kako je prvo nadstropje prazno, drugo pa popolnoma polno. Jaz parkiram v prvem zraven stopnic in se sprehodim morda 50 metrov, a tisti, ki parkira v sredini drugega nadstropja mora narediti več korakov.
No, meni je ok, ker imam vedno prosto tam. Pa še ob zid parkiram, tako da vsaj z ene strani ni nobenih ''balkancev'', ki bi nabijali z vrati.
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tudi pri Hoferju po navadi vsi parkirajo okoli vhoda, včasih celo pred vhod, med tem, ko je oddaljen konec parkirišča popolnoma prazen.
Tam parkiraš in se sprehodiš teh 20 sekund do vhoda.
zmaga.gif

Zaenkrat se moj avto na ta način še uspešno izogiba luknjam...
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Hvala vsem ki parkirate čimboj stran od vhodnih vrat in pustite plac blizu vsem nam, ki se ne sekiramo toliko za svoj pleh
smile-1.gif
Res ste smešni.
Me veseli, da te še nasmejim zraven
grin1.gif
. Srčno pa upam, da nisi en od tistih bedakov, ki parkirajo PRED vhod... Ker jim je tudi najbližje parkirno mesto predaleč.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Upam, da ti ni šok pustil kakšne daljše posledice. Lej prjato..... lepo da skrbiš za svojo lastnino/premoženje. To butanje z vrati v vrata, z nakupovalnimi vozički v avtomobile...itd, je res nepošteno. Vendar: So te tvoje bojne rane res nastale pred trgovskim centrom? Že res, da je največja verjetnost, ampak da določiš parking, kjer si bil v 3 tednih 6x.?!?! Drugje pa nisi parkiral? OK, pa pustmo kje je bilo.
Če parkiraš daleč stran od drugih, še ne pomeni, da drug ni enakega mišljena in zopet išče prostor tako kot ti. In vsak lahko parkira zraven tebe, če je to parkirni prostor. Sicer je to neumnost. Jaz zmeraj parkiram med dva avta. Gledam samo, da sta oba lepo na sredini svojega prostora in ga lepo parkiram vmes. To pa zato, ker ga lepo previdno parkiram. Če bo nekdo drug zraven mene rinil, več ne vem, če mi ne bo se kje naslonil.
To da dviguješ brisalce, pomeni da si podoben njim. Če si prepričan, da ti je sosednji avto naredil škodo, poklič policijo. Ja, sam dokazat moraš. Jih je vse preveč lastnikov, ki sami kje ruknejo avto po lastni krivdi, se potem zapeljejo na drugo parkiriške, parkirajo tako, da lahko potem nekoga obtožijo. Največkrat kakšne s kombiji, tovornjaki.....
Kako reševati ? Tako, da TI parkiraj med dva avta (in ne bežati), pa pusti da vsi lahko pridejo v avto!! Tako "specialci" ki ti zdaj grenijo življenje da doživljaš šoke, ne bodo mogli blizu tebe.
Kako vzgojiti takšne bedake?? Ti nikakor: Lej.... boksi so tako ozko narisani, za kar pa ni kriv ne tisti, ne Ti, ne jaz. Torej, obrni se na oblast. Se bi pa strinjal, da bi nekomu, ki parkira čez dva parkirna boksa, prostor za invalide, da mu brisalec tud odtrgaš, ne samo dvigneš.
Mene pa zanima, ali je kaznjivo, ko nekdo parkira točno po črti med dvema parkirnima prostoroma ??

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Imam resitev za vase probleme: ne prezivljajte vsega vasega casa v shoping centrih in tudi problemov ne bo. Pri nas, ko smo v teh ustanovah ene 2x mesecno preverjeno deluje