S tem se strinjam tudi jaz.Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Dubai je spomenik človeški neumnosti in prepotentnosti, arabskemu pohlepu in izkoriščanju poceni delovne sile (90% populacije mesta so priseljenci 3. sveta). Ko ne bo več naftnih $$$, ga bo zasula puščava. V puščavi gradit popolnoma nevzdržno mesto, ki nima nobenega zaledja, je obsojeno na propad.
No sej Dubai je že bankrotiral. Bomo videli, koliko časa ga bo nad vodo držal Abu Dhabi. Ko mu ne rata več, boste lahko občudovali, kako pesek zasipa svetleči zobotrebec.
Drugače pa si je že prislužil naziv najbolj nevzdržnega mesta na svetu.
Dubaj se ni kaj dosti financiral z nafte, saj je skoraj nič nima, sosednji Emirati je imajo mnogo več. Financiral se je z mastnimi krediti, ki jih ne more več odplačevati.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa to so si lahko privoščili na osnovi visokih cen nafte. KO tega ne bo več, bo jeba.
Armani Hotel se naj bi odprl 18. marca letos. Gotovo ne bo vse narejeno kmalu, ampak tako je to pri vseh večjih poslovnih stavbah.Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
In še nekaj časa verjetno ne bo končanih lep del prostorov v notranjosti.
In kje je potem problem če so prostore prodali pred dokončanjem bajte? So tako butasti da so jih prodali za manj kot so vzeli kreditam oziroma kot je stala gradnja?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Dubaj se ni kaj dosti financiral z nafte, saj je skoraj nič nima, sosednji Emirati je imajo mnogo več. Financiral se je z mastnimi krediti, ki jih ne more več odplačevati.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa to so si lahko privoščili na osnovi visokih cen nafte. KO tega ne bo več, bo jeba.
Ampak kolikor sem bral, so prostore v Burj Dubaiu prodali že nekaj let nazaj, še pred finančno in nepremičninsko krizo, in to za velike denarje. Pač v pravem času.
Res je, torej želiš, da propade tudi Monako, Pariz, New York, Šanghaj? Saj tam tudi uživajo, pa še vedno "90 % zemljanov dela za pest riža".Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kolega se precej potika po tistih koncih, pa lahko prebereš, slišiš kako uživajo, medtem ko "90"% zemljanov dela za pest riža.
Še tole, nekaj dodatnih informacij o stolpu:Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Ker se mi ne da ravno brskat, ve kdo kako globoko so temelji in kako so "temeljili"?