Ni govora o štrudlju ….
Jaz pa mislim, da se ona dva pogovarjata o štrudlu, ker štrukelj je pa svetlobna leta daleč. Že to skutni štrukelj kuha! v vodi je bistvena razlika od bureka, ki je pečen.Ni govora o štrudlju ….
Prvi štruklji so bili narejeni samo iz vlečenega testa. Delali so jih iz bele moke, kasneje tudi iz ajdove. Danes jih pripravljajo tudi iz kvašenega, listnatega, rezančnega in krompirjevega testa. Štruklje kuhamo v slanem kropu ali juhi, parimo v sopari, pečemo ali celo cvremo. Kuhamo jih zavite v vlažno krpo ali prtič. Štruklje ločimo po načinu kuhanja, po testu in po nadevih; orehovi, sirovi, pehtranovi, jabolčni... Nadevi za štruklje so lahko sladki in slani.
Mater ti pa ves to vse...Zraven lahko damo še slovenski slan štrudel oz. skutni zavitek, ker slovenski štruklji so nekako vseeno druga stvar (vzhajano testo). Zagorski štruklji so pa ista kategorija. Tehnično so vse tri zadeve zelo blizu oz. enake. Bistvene sestavine so enake, vlečeno testo + skuta + kisla smetana. Razlike so potem v načinu priprave oz. oblike ki pride v pladenj in dalje same peke.
Vse je odvisno od kvalitete. V petek sem jedel tako slabe štruklje, da še za podplate ne bi bili dobri. Vse je lahko dobro, če je dobro pripravljeno.Mater ti pa ves to vse...
IMO sirni strukl je boljsi od sirnega bureka. Je pa isto, vleceno testo in nadev, burek je pa veckrat zavit ko strukl.
Ja, na krožniku so bili trije štruklji. Skupaj z ženo sva pojedla dva štruklja in pol. Ne pa vseh treh štrukljev. Sem pa jedel že tudi dobre štruklje.Struklje? Mnozina?
Tega pa ne poznam.
Glede na to definicijo, ki si jo pripel je to lahko tudi sirni biftek.aha, nisem vedel... my bad.
sem na hitro pogledal, očitno res obstajajo tudi pečeni (slani) štruklji...
Nee... zdaj vem kaj mislis.. strukelj (sladico) sem mislil.Ja, na krožniku so bili trije štruklji. Skupaj z ženo sva pojedla dva štruklja in pol. Ne pa vseh treh štrukljev. Sem pa jedel že tudi dobre štruklje.
Kje je zdaj problem? Sklanjanje?
Štruklji so lahko sladki ali slani. Slani se običajno uporabljajo kot priloga pri glavni jedi.Nee... zdaj vem kaj mislis.. strukelj (sladico) sem mislil.
Pita sirnica sigurno ni.