Bunke na daljnovodu

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
I.D.I.O.T.! Povej kaj sem povedal narobe oz. spokaj sebe in svoje zmajarsko nakladanje v nek drug koticek. Ocitno ne ves niti katere zice so vse po luftu. Res bebec na kvadrat. Kaj imajo skupnega VFR, orientacija in iskanje daljnovodov?!?!?
Kakorkoli zopet dokazujes svoje forsiranje neznanja s podrocij o katerih nimas pojma ali mislis da ga imas, ker si s plahto malo pojadral po zraku.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Tudi to. Da bi pa "opazil" traso daljnovoda med zasilnim pristankom pa močno dvomim - ma pilot kaj bolj "pomembnega" za počet.

Kaj bolj pomembnega ima za početi, kot pa gledati, če bo lahko pristal v enem kosu? Kar nekako vključuje izogibanje nevarnim oviram.

Ehm - ja - sem precej nerodno zapisal.
Bolj mišljeno v stilu, da ima vse kaj drugega za počet, kot samo iskati trase daljnovodov po celotnem terenu - in da sem mu (jim) to iskanje olajša so te kugle pač nad "najbolj verjetnim" mestom zasilnega pristanka = cesto.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Daljnovode in ostale zadevscine, se ne isce bunk ali zic, temvec stebre. In gledas vse mozne variante, od daljnovodov, do telefonskih drogov in palic el. pastirjev ma pasniku. Najbolj nevarne so gozdarske zicnice v alpah, mnogo je se vedno neoznacenih. Meni se je ze zgodilo, da se ti nenadoma pojavi blizu, so pa tudi ljudje, ki so jo v zadnjem trenutku opazili pred seboj in se uspeli resit. Marsikdo se ni. Tudi pri nas so primeri, Bovec. Ravno za take primere imajo helikopterji, ki vecinoma letijo blizu terena scipalke, pa naj se bebe.c ggg se tako norca dela. Mogoce bo celo googla zalaufal. Avioni pa se v bistvu lahko zanasajo le na surovo moc. Nas transportni Let je enkrat imel izkusnjo z daljnovodom, ceprav po ggg-jevo je to nemogoce ker piloti, sploh vojaski so superiorni in bi s svojo prostorsko orientiranostjo to zagotovo preprecili. Kaj sele americani in smucarska gondola v dolomitih... Letalci pristali s poskodbami, zice in kar je bilo na njih pa so jo slabse odnesli.

Nazadnje urejeno:

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Ravno včeraj sem bil za Zip lineu v Bovcu in sem razmišljal kako bi se to sploh dalo označiti; se ne bi čudil, če se bo tam kdaj ubil kakšen wingsuitar.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Dobr kolkr sem prebral nihce ni povedal nic konkretnega oz tocnega zakaj so nad cesto te bunke, pravtako so luci na kablu direkt. Vse ostale ugibancije se rgem lahko tudi sam

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Bumke so na kablih v blizini letalisc, pac vecja verjetnost, da so bo kaksen avion klatil nizko proti letaliscu.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Dobr kolkr sem prebral nihce ni povedal nic konkretnega oz tocnega zakaj so nad cesto te bunke, pravtako so luci na kablu direkt. Vse ostale ugibancije se rgem lahko tudi sam
Če bi kak avion hotel zasilno pristati na avtocesti, ga bunke opozorijo da tam ne more, ker je drat čez cesto, bi rekel.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Ravno včeraj sem bil za Zip lineu v Bovcu in sem razmišljal kako bi se to sploh dalo označiti; se ne bi čudil, če se bo tam kdaj ubil kakšen wingsuitar.

Sicer je offtopic ampak Alter bo to že preživel
grin1.gif
Kako se ti je zdela izkušnja? Je vredna svojega denarja?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Tisti ki letijo wingsuit ne gredo tako na pamet kot si ti to predstavljaš.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:

Sicer je offtopic ampak Alter bo to že preživel
grin1.gif
Kako se ti je zdela izkušnja? Je vredna svojega denarja?

Malo draga stvar je za par minut zajlanja, ampak mi je bilo kar všeč. Malo drugačna perspektiva, mi je žal, da nisem bolj gledal okoli ampak sem se bolj osredotočal na to, da sem čim bolj pokrčen, da sem za ziher prišel čez.