Bunke na daljnovodu

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Da jih piloti helikopterjev in nizko letečih letal lažje opazijo.

pa otroci v avtomobilu! vpijejo lej žoge v zraku.
grims-1.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Da jih piloti helikopterjev in nizko letečih letal lažje opazijo.

Nekaj podobnega sem tudi jaz razmišljal. Ampak zakaj pa niso potem po vseh žicah? Ker so samo na določenih odsekih.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Kakšni koridorji? Ker sem opazil da je to ponavadi tam, ko gre kablovje nad cesto.
Kakšni zračni verjetno ne, glede na to da ima daljnovod, ki gre po sredini doline označeno samo med dvema stebroma, ki gresta ravno nad cesto.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Najbrž zato, ker je podlaga (cesta) takšna, da se žice težje opazijo iz letala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.160
6.968
113
pri taščici
Zato da si za zasilni pristanek ne izbereš ceste nad katero je daljnovod. Ceprav se mi ne zdi to najbolj verietna razlaga. Saj iz zraka se najbrz vidi trasa daljnovoda (stebri)

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Orange kroglice plavajo na daljnovodih so varnostni označevalcev . V skladu s smernicami Zvezna uprava za letalstvo , ti oranžne kroglice, pogosto imenovane letalstva kroglice, da daljnovodi zelo vidna na helikopterje , nizko leteče letal, jadralnih letal in drugih zrakoplovov .
Features
Letalstvo kroglice označite viseče žice , na primer kot daljnovodi ali vzmetenja kabli. Sferične označevalci razlikujejo po barvi in velikosti.
Funkcija
V skladu s smernicami FAA , bi morali letalski kroglice biti jasno vidne približuje letalo z najmanj 4.000 metrov .
< Br >
Identifikacija
Markerji so trdne barve v letalskem oranžne, bele ali rumene . Letalski kroglice so enakomerno razporejene žice izpostaviti profil kabla .
Vrste
Krogle ali valji 36 cm v premeru znamko dolgih kablov nad vodo funkcije , kot so reke in jezera . Manjše krogle 20 cm v premer znamke daljnovodov manj kot 50 metrov nad tlemi .
Zanimivost
Letalstvo kroglice ščitijo prostoživeče živali , kot tudi letala iz žice stavke. Ministrstvo za promet poroča, da je letalski krogle , dane na daljnovodih hraniti ptice selivke iz hitting linije kot ptice približajo mokrišč
vir : http://sl.kllvx.com/transportation/air-travel/1014054507.html

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
smile-1.gif
ok tapruga sem dojel da je google translate...zate snnn pa mislo da se ze zajebavas...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Tudi to. Da bi pa "opazil" traso daljnovoda med zasilnim pristankom pa močno dvomim - ma pilot kaj bolj "pomembnega" za počet.

Kaj bolj pomembnega ima za početi, kot pa gledati, če bo lahko pristal v enem kosu? Kar nekako vključuje izogibanje nevarnim oviram.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Najbolj pomembno je da pilot letalo upravlja, torej da, ce mu je odpovedal motor, zagotovi letalu hitrost. Ni hitrosti, ni letenja, ni zasilnega pristanka. Potem sele resuje ostale tezave. Kje so daljnovodi piloti naceloma vedo, bunke le olajsajo iskanje zic. Kot zanimivost, helikopterji imajo wire cutterje.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
hysterical-1.gif
bumbar!
ja helikopterji imajo laserje s katerimi scvrejo daljnovode, piloti letal pa imajo 9. čut za takšne stvar in se jih znajo izogibati v miže.

prva zadeva, ki se jo učiš v šoli je VFR. visual flight rules in pomeni orientacijo v prostoru, se posebej, ker se avion giblje v treh dimenzijah. dokler tega ne obvladas, kar zajema tudi iskanje daljnovodov, ne mores napredovati. Numy ima se kako prav.