Budget kotni brusilnik

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.733
9.512
113
Vse troje, isto sranje drugo pakovanje. Imam vse tri firme, vse šiba dokler šiba, ni pa to Makita.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz sem ga lani kupoval, ker je stari crknil.

V glavnem, zadevo sprobaj. Pri nekaterih se stikalo za vklop zelo težko premika. Jaz sem kupil potem v Iskrinega, pa še tu sta v tem rangu dva modela. Eden se zlahka vklopi, drug na trdo.

Pa zakaj rabiš-jaz včasih nabrusim kako orodje, tako da mora zadeva laufat brez tiščanja na gumb za vklop.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
https://www.ceneje.si/Izdelek/79389...-brusilniki/metabo-kotni-brusilnik-w-1100-125

https://www.ideo.si/kotni_brusilnik...utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_1

priporočam pa tega:
https://www.masinca.si/kotni-brusilnik-metabo-w-9-125-quick
ima quick matico, torej ne rabiš tistega ključa ki ga vedno izgubiš, pa ščit se obrača na vzvodno ročico in je obrnjen v sekundi kakor ti poželi. Ima tudi varnostno sklopko kar lahko pri Kitajcih sanjaš.

jaz prisegam pri brusilkah na Metabo. Odločitev je tvoja.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Daleč najboljši kotni brusilnik, kar jih imam (ali pa sem jih imel) je Iskra ERO KB 325CE, vendar teh modelov žal ni več videti.
Kaj vse ima:
- premer plošče do 125 mm
- moč 1250 W
- elektronska regulacija obratov od 0 do 12000 (napredna, torej ne popušča obratov pri obremenitvi)
- 'mehki' zagon
- zaklop stikala
Vse našteto omogoča vsestransko uporabnost za domačo uporabo - od brušenja, poliranja, pa do rezanja kovine.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
V budget segmentu je zelo dober nakup Iskra, imam nekaj orodja, tudi 900w kotni brusilnik (do 125mm) in se zelo dobro obnese, večinoma sem rezal beton (robniki, tlakovci).. Enako velja tudi za večjo varianto z 245mm. Kupljeno Mercatorju za 25 eur. Pomoje kak einhell ali b&b za hobby uporabo nista toliko boljša kot sta dražja, itak je vse made in PRC.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.684
-521
83
Daleč najboljši kotni brusilnik, kar jih imam (ali pa sem jih imel) je Iskra ERO KB 325CE, vendar teh modelov žal ni več videti.
Kaj vse ima:
- moč 1250 W
- elektronska regulacija obratov od 0 do 12000 (napredna, torej ne popušča obratov pri obremenitvi)
- 'mehki' zagon
- zaklop stikala
Vse našteto omogoča vsestransko uporabnost za domačo uporabo - od brušenja, poliranja, pa do rezanja kovine.

A to so oni rdeči modeli narejeni v Kranju?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Kaj vse ima:
- moč 1250 W
- 'mehki' zagon
- zaklop stikala
potenciometer za nastavitev obratov nima veze s popuščanjem pri obremenitvi. Tam samo obrate nastaviš.

Podobne teme