Budapest - Bamako

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A kdo pozna koga ki letos gre na Budapest - Bamako (okay, Budapest- Bissau, ce smo cist tocni)? Me v naprej firbec daje, koliko bo letos Slovencev naokoli - dve leti nazaj so jih bili trije avti... Zdajle sem pa ravno gledal spisek prjavljenih, pa sem opazil da je eni ekipi ime "Puntarja Tolmin"
smile-1.gif

No, nas se bo dalo spremljati na: http://bud-bamako.blogspot.com
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
kle pri nas je en k je hodu na take izlete. sam zdej prodaja kola, tko da pomoje letos ne bo sel...

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Heh, še na vstopni strani je Renault 4 LJ registracije na sliki zgoraj. Legenda.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kle pri nas je en k je hodu na take izlete. sam zdej prodaja kola, tko da pomoje letos ne bo sel...
Se pu pa očitno mudi z prodajo, iz 20 je spustil že na 15 tisočakov za pajero EVO

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
aja, tok je ze spustu??

to pa sploh ni drago! avto leti ko svina po terenu!

s čim pa tvoji dirkajo?

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Zgleda kot en rally
confused-1.gif
ala pariz dakar...

Tole se je začelo leta 2005, osnovna ideja pa je bila da bi vsi udeleženci delovali dobrodelno, se pravi da bi v dežele sahela pripeljali humanitarno pomoč (tudi avte s katerimi so prišli dol). Potem se je zadeva malo razširila tako da je bila na voljo tudi resna tekmovalna kategorija, kjer je vedno hujša konkurenca ( tukaj sodeluje tudi Team FUNCK - od katerega avto se sedaj prodaja).

Drugače pa je to eden redkih amaterskih relijev, kjer lahko sodeluje vsak z vsakim avtom. Večina udeležencev sodeluje v kategoriji Touring, kjer je bistvo da prideš do cilja, brez merjenja časa ali podobnih nalog. Ti so tudi (za moje pojme) pravi udeleženci v duhu ideje relija, saj jih gre večina na pot z avtom, ki ga nimajo namena pripeljati nazaj in se morajo kar pošteno potruditi da pridejo na cilj. Vozi pa se vse od starih magirus tovornjakov, katrc, poljskih fiatov, starih rešilcev ...