brž po sveče

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Folk, ki kaj naredi odpuščat, "lastniki" in direktorji pa naj kanalizirajo dobičke v davčne oaze..nakratko.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Preden se razpočite, ne stavkajo zaradi plač. Ampak zaradi vladne namere o združitvi energetskih podjetij z namenom nadalnje prodaje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Komplet energetiko bi radi prodali? Pa saj niso resni, še vedno zgolj kurativa in nič preventive
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
saj bodo fse prodali, kar pa ne gre prodati pa bodo uničili. ostalo bo samo nekaj manjših zasebnih podjetij,kijih bodo molzli dokler ne bodo crknila
trgovska podjetja so uničili , industrijo tudi, banke tudi sedaj je na vrsti energetika

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.420
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Preden se razpočite, ne stavkajo zaradi plač. Ampak zaradi vladne namere o združitvi energetskih podjetij z namenom nadalnje prodaje.

Pozabil si še napisat racionalizacije, ki je nujno potrebna, saj je baje ljudi viška, da glava boli, za njihove plače pa gre iz naših žepov.

Kako pa si drugače predstavljate privatizacijo? Saj to ja vsi "želimo"?!

Da bi pa z odklapljanjem elektrike radi zbudili ljudi je pa povsem neumno razmišljanje. Tudi jaz nisem, da se zadeva proda tujcem, sem pa zato, da se mi poceni električna energija in prispevki za njo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Ja sej. V bistvu je čudno, da se na to niso že prej spomnili, glede na to, da drugače kot s prodajo državnega premoženja ter s kreditiranjem ne znajo pridi do denarja. Jebojihvsimigrantinaenkrat
smiley-angry039.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Nikakor ne na način s katerim to počnejo naše vlade.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.738
6.634
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če ti je vseeno zakaj so potem izsiljevalci? in kaj bi bilo zate "pošteno"?

za dobavo štroma mi ni vseeno, za njih mi je popolnoma

izgledajo pa solidno rejeni

hermann

Guru
19. mar 2014
9.738
6.634
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

in kaj ma to njih za brigat

plačani so, da delajo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Energetika prinasa dobicke tam kjer je zadeva naredila se avstroogorska (dravske) . Kar smo naredil v zadnjem stoletju niti kreditov nismo sposobni odplacevati. Kaj sele da bi vsakih nekaj let na racun konta amortizacije naredili novo elektrarno.
Ali nam uspe na 5 let odpreti eno elektrarno?(oziroma konkretno posodobiti)
Pocasi nam bo zagotovo uspelo vsakih 5 let eno zapreti. zadnja je bila TET ce se ne motim.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Pozabil si še napisat racionalizacije, ki je nujno potrebna, saj je baje ljudi viška, da glava boli, za njihove plače pa gre iz naših žepov.

Da bi pa z odklapljanjem elektrike radi zbudili ljudi je pa povsem neumno razmišljanje. Tudi jaz nisem, da se zadeva proda tujcem, sem pa zato, da se mi poceni električna energija in prispevki za njo.

no ja. viška je ljudi v vladnih organih in javni upravi
racionalizacijo lahko začnejo direktorji pri sebi ( pozabil sem kje, ampak v enem velikem, morebiti celo globalnem podjetju so ugotovili, da gre preveč za plače, pa so najprej direktorje ven zmetali, ker ti največ zaslužijo...tisti, ki dejansko delajo pa ravno toliko da ne gredo drugam )
iz naših žepov gre denar v davke in stem se recimo plača JS + gnoj na rtv-ju. plače za one v elektru si pa zaslužijo
cena elektrike se formira na borzah in ne bo nič ceneje, če zmečejo na cesto 3/4 folka. samo slabše bo , ker tisti, ki bodo ostali ne bodo sfolgali.
se pa strinjam, da razni dodatki kot so priklopna moč, omrežnina in ostali prispevki krepko zvišajo znesek na položnici

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

in kaj ma to njih za brigat

plačani so, da delajo

Smo že ugotovili. Bojijo se za svoje stolčke.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Elektrika na borzi?!
Ti si za hece.
Na položnici v sloveniji je komaj 1/3 vrednosti položnice (pogojno) odvisna od cene na borzi. Ostalo je odvisno od "politike".

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V TEŠ so zaprli bloka 4 in 5 in ljudje, ki so bili zaposleni tam, bi se kar praskali po jajcih. Ko so jih hoteli nagnati, je pa štrajk.