Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Celo tujec mu je rekel, da ima pravico do svojega privat življenja.
Tale tujec pa po "slovenskem" dojemanju stvari ni normalen.
99% slovenskih delodajalcev (delamo tudi v soboto.press) in garant pol s kapitalizmom + neoliberalizmom "prepariranega" Alterja se z njim seveda ne more strinjati. Kitajska konkurenca, pa to...
Eden od bistvenih vzrokov, da na stvari v veliki večini gledate, tako kot gledate (s slo spleta):
Narod si je kriv sam, saj že 25 let voli eno in isto (lds=smc in sd) ter pričakuje spremembe, boljše življenje, drugačno politiko. Tako pa ni nič drugega kot divje plenjenje, vmes vam malo pomahajo z janševo figuro, da vas zamotijo, oni pa dalje.
Pa še to.
Za 790.73 evra bruto Avstrijec NI pripravljen delati niti 10 delovnih dni.
Vi pa bi se za 550 evrov mesečno raztrgali. 220 ur mesečno.press. Hebiga, takle mamo...
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Če misliš mene Avstrijci se znajdejo po svoje, iščejo dalje in boljše delo. Pr nas je na žalost to kar je na trgu to se vzame, četud za 400 neto, ampak večina gre za vedno iz Slovenije, žal pomojem polovica Štajercev razmišlja za selitev.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
10 ur dnevno (to je 200 ur v treh tednih) ne bi smel biti noben problem delati za nekoga s kondicijo. Vendar ta kondicija se ne dobi v fitnesih s praski.
Ce dobro pomislim sem pri poznih najstniskih letih med poletnimi pocitnicami po strehah (sonce, vrocina...) delal vsaj 6 dni na teden od 7 zjutraj do 9 zvecer. Pogoji dela elektricarja se mi vseeno zdijo boljsi kot pa gradbenika.
Lahko dlakocepiš kolikor hočeš. Ali se ta človek imenuje monter ali zagonski inženir ali... ni bistveno. Bistveno je, da za tujega delavca delodajalec brez, da bi pomežiknil da 1500€/dan, za domačega, kateri pa mogoče ve in zna in naredi več, bolje, hitreje, kvalitetnejše... ima enako ali višjo izobrazbo...mu je pa 1500€/mesec preveč.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Aja ker montaza po nacrtu je pa znanstvena fantastika. Ko pa ze o primerjavah - ti si primerjal placo delavca v slo s ceno storitve tujega monterja. Kot prvo je primerjava nevzdrzna kot drugo pa cena MONTERJA ob 10 urnem delovniku ne bo 1500 eur na dan. Al pa ne ves kaj je monter.
P.s.: drzi se tem o komunistih - tam vsaj vsakih par dni kaj smiselnega napises.
Si ti študent FDV, da pišeš takšne nebulozeCitat:
Uporabnik dejan_ pravi:
10 ur efektivnega dela ne zdržiš 3 dni. 5 ur dela pa 5 ur pasenja po objektu pa zdrži vsak šiptar
Pa ne rabi nihče odgovarjat sem že predolgo v fohu
Tisti ki smo normalno razviti in normalno futrani itak da zdržimo za fizikalca 3x 10 ur efektivno. Sem mislil da so na Alterju sami hudi izklesani športniki, zgleda da temu ni takoCitat:
Uporabnik telex pravi:
Si ti študent FDV, da pišeš takšne nebulozeCitat:
Uporabnik dejan_ pravi:
10 ur efektivnega dela ne zdržiš 3 dni. 5 ur dela pa 5 ur pasenja po objektu pa zdrži vsak šiptar
PS- običajno terensko delo v bolj oddaljenih krajih je 6 dni po 10 ur (npr. od 8 do 13 in od 14 do 19, vmes 1 ura za kosilo) in nedelja 5 ur (npr. od 8 do 13). In ko greš na teren se dela in ne pase na objektu. Nenazadnje je dogovorjen za delo fiksni znesek in penali če prekoračiš rok.
Seveda se 5 ur pase, ker potem gre se za 5 ur na fus garat. Je treba malo pociti v službi. Pac na fusu v 5 urah lahko vec zasluzi kot v sluzbi cel teden(100evrov na teden) . Sploh ce se je zmenil na kolicino in ne na uro.Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
10 ur dnevno (to je 200 ur v treh tednih) ne bi smel biti noben problem delati za nekoga s kondicijo. Vendar ta kondicija se ne dobi v fitnesih s praski.
Ce dobro pomislim sem pri poznih najstniskih letih med poletnimi pocitnicami po strehah (sonce, vrocina...) delal vsaj 6 dni na teden od 7 zjutraj do 9 zvecer. Pogoji dela elektricarja se mi vseeno zdijo boljsi kot pa gradbenika.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
odisej to je kruta realnost šoferaja že 20 in več let... od kje pa misliš da ima šofer 1800€ neto? dnevnice itd... potem pa kriza za penzijo.
ko delaš moraš nekaj pripravit tudi za stara leta. nepremičnine ni nujno prodajat, v kolikor si jo naredil "pametno" tako, da lahko morda del oddajaš... ali pa imaš več njih. oziroma skrb za njo prevzamejo tvoji otroci... možnosti je veliko. drugače pa, lahko celo delovno dobo živiš v podnajemu, višek daješ na stran in na koncu boš lepo "penzijo" imel...
prišlo bo do tega, da se bo pokojninski sistem sesul. vplačila bodo usahnila (počasi bo množici "dosadilo" vplačevat X ven pa dobit X-Y (krepko-) )ljudje bodo pa za starost varčevali drugače pa li pa delali do smrti. konec koncev veliko je "intelektualcev" ki delajo krepko v penziji...
najebal bodo pa siromaki, delavci, ki celo življenje lopatajo...
alpine dej, bodi delodajalec pa boš lahko hodil po btc in kafetkih. maš VSE možnosti!
sem enkrat že povedal matematiko... delajo za minimalca plus fuš pa je ok... ker dela za minimalca je tudi efekt minimalen...
kar se pa tiče zgodovine... ja digital je plačeval. deltaši so imeli svoj avion parkiran na brnku... a vse mine. tudi kovači so bili včasih čislani sedaj je kovaštvo praktično izumrlo... ali pa čevljarji...
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Lahko dlakocepiš kolikor hočeš. Ali se ta človek imenuje monter ali zagonski inženir ali... ni bistveno. Bistveno je, da za tujega delavca delodajalec brez, da bi pomežiknil da 1500€/dan, za domačega, kateri pa mogoče ve in zna in naredi več, bolje, hitreje, kvalitetnejše... ima enako ali višjo izobrazbo...mu je pa 1500€/mesec preveč.