Brusenje zeleza v fasadi?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ne more opletat saj je okrogla in ima dve rezili na 180° Ma tele 3mm požre sigurno. Sej se že tolko časa spravljaš k delu (sodeč po temi) da bi že s pilo naredil do zdaj
grin1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
jst bi verjetno raje s "piramido", ker stopničast se sigurno bolj "hakla". Uporabljam oba in teh par milimetrov boš že naredil. Moraš pa vseeno prej čimbolj odrezat ror, da ne boš 10 cm po dolžini ga glodal s svedrom...

Je pa to narejeno za nizke obrate, pa še kakšen "lubrikant" ne bo škodil

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kaksen lubrikant pa, kajti da po fasadi tece olje nebo dobro.

Mas kakasnega za prodat?

Edino sedaj k vidim da je 43 mm premera bo bolj smotano ker obstajajo 40-50, ce bi bil samo 43mm bi bilo super da bi sel do max 1cm notr v fasado

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ni mi jasno kaj točno si delo z dremelom če si uničo dva kompleta šajbic.dobro 18k dremel je malo tak tak,jas mam 32k,s tako šajbico režem železo do 12 mm,rosfraj isto. skoz galvanizirano cev more it brez problema. tak to ti je oriolus pokazo. ena taka vezana šajba zdrži da najmanj petkrat prerežeš eno tako cev.

povrtalo je nekaj čisto drugega to je stopničasti sveder.garantiram ti da boš sebi al pa nekomu drugemu uničo sveder za 50 eur.cenejši bo še večji krš.brez mazanja si pa še hitrej v riti

najbolj enostavno je da oriolusu plačaš pir pa naj ti on pride naredit

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Poglej, tist kar je na sliki je z 20mm narejeno, jest sem kupil 35 mm in taka sajbica reze vecjo povrsino in tako se je moja masinca 100w cist usrala, zdej ce pa 35w vec naredi tako drasticno razliko pa nevem. Sicer sem pa sklenu da bom probal z 22mm sajbicami katero dimenzijo se prodajajo pa bomo videli.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
navora tak al tak nimajo.mam 195W dremel pa ni neki jaki navor 36k ne 32 kak sem prej napiso.drži ga z obema rokama pravokotno na podlago pa ga pusti naj sam gre.20mm šajbe maš vezane ali navadne prašne za brusit? režeš pa v desno tak ko se vrti aksa
škoda ker kupuješ dremel robo...na ebayu ali pa če hodiš kaj v graz dobiš po 200 komadov za 20 eur
reži postopno vse naokrog ne samo enega malega dela

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja vezne rezalke prodajajo v 38mm in 22mm premeru, in v 22mm premeru stane 50 kosov samo 6 eur, drgac 8eur 38mm 5 kosov in pomojem da imam prevelke sajbice tele 38mm in grabijo hkrati prevelko povrsino in seveda se masinca userje , moja je 100w in 11k obr pa niti ene iskre ni vrglo ven. Sam ploscice nevem ce so za 32k narejene. Nevem kje pa kak zanimiv dremel dobil pa da je kolkr tolk ugoden.

Sicer so me tele stozicate zadeve bolj vlekle k nabavi

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Poglej, tist kar je na sliki je z 20mm narejeno
rezalka.jpg

Začel sem z nerabljeno, po približno tretjini prerezane cevi se je obrabila 5.4 mm (zgoraj)
Verjetno bi prerezal še kakšno četrtino, nato pa zamenjal z novo.

Moč strojčka pri tem nima posebne vloge, pomemben pa je občutek pri pritisku.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hvala Alan
@ ostali. sm koncno dubu masinco k mam moc in 30Kobr in je rezalo kot metek, sploh potem k sm po dveh hitro porabljenih sajbah dobo grif, sm z eno sjabico 4 cevi porezal tko da super. Stos je v tem da mora bit mocna in z veliko obrati masinca, ne to k sm mel jest kot pravo bor masicno ali pa tisto 100watno z 10Kobr