Brus za nože

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Dela dokler ne bo pri ostrini postal predebel in ga strajhar ne bo vec prijel.
Se pravi ce je ostrina narejena "na kratko" ga bos tezko nabrusil brez kamna, s akterim bi noz stanjsal pri ostrini.
Tudi koso lahko brusis v nedogled, samo ce je debela, bo nabrusena slabse rezala, kot samo sklepana.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
92
48
To me spomni na staro štajersko modrost:
"Koso klepat pa babo tučt ni nikol frkrej vržen cajt!"

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
nabavil zadnjič v Ikea ,pa se mi zdi popolnoma vredu.
Notri ima dva valjčka iz brusnega kamna ,ki se vrtita in nabrusita nož
cena pod 10€

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
92
48
Poglej, za v kuhinjo lahko kupiš:

ali pa:

Jaz vem, katerega imam v predalu. In tudi s čim in kako ga brusim. Ti pa se boš odločil kakor misliš, da je prav. Lahko ti pa prišepnem, da je vsako čudo tehnike s kakršnimikoli koleščki, skozi kater vlačiš nož, uničevanje noža. Ampak tistega z boljšega trga za 5€ res ni škoda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Komur ni jasno zakaj je treba vsake kvatre noz dat na kamen, ga naj proba naostriti s strajharjem na zgornji strani, oziroma naj iz noza naredi sabljo, bajonet s strajharjem. Ko mu bo uspelo se naj javi.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Al pa zaprežeš tegale...
brus%20za%20noze.JPG

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Poglej, za v kuhinjo lahko kupiš:

ali pa:

Jaz vem, katerega imam v predalu. In tudi s čim in kako ga brusim. Ti pa se boš odločil kakor misliš, da je prav. Lahko ti pa prišepnem, da je vsako čudo tehnike s kakršnimikoli koleščki, skozi kater vlačiš nož, uničevanje noža. Ampak tistega z boljšega trga za 5€ res ni škoda.

Absolutno res. Imam teh taspodnjih en lep komplet, in so vredni denarja. Že zato, ker zelo dolgo ostanejo nabrušeni. Ko pa ne bodo mveč, bodo šli pa k profju (se ne mislim na njih učit, pa predragi so bikli, da bi šparal na brušenju).

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Sam se preizkusil nekaj teh različnih brusilnikov, pa so vsi skupaj en velik crap.
Nedolgo nazaj sem pri Ikei nabavil tole in sem resno navdušen. Brusi ko šus.