Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
@tesfalar
za nabrusit nož rabiš brusilno palco ktero uporabljajo kuharji po celem svetu
celo on
seveda lahko tut kamen ampak rabiš več cajta in znanja
pol še obstajajo različne granulacije itd.
Kaj ti ni jasno? Ramsay noža ne brusi, ampak ostri, t.j. nabrušen nož potegne po štrajerju, da ga poravna.
V roki nima "brusilne palice" (ker kaj takega ne obstaja), ampak ostrilo ali po domače štrajher, ki je kovinski in mora biti iz tršega materiala, kot je nož - zato so krhki in radi počijo oz. se zlomijo.
In za top nož nabrusti RABIŠ brusni kamen in to vzame MANJ časa kot opletanje po štrajherju.
Kar si ti prlilepil ni brušenje noža, ampak afnanje Gordona, kako oster nož narediti še malo bolj oster.
Na YT imaš zilijon videov howtosharpenaknife, poišči kakega japonskega, ne bo ti žal, ali pa nesi k lokalcu, ki dela ključe.