Brskalnik s stransko vrstico zaznamkov???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Firefox mi vedno bolj nagaja in počasi izgubljam živce.

Kljub popolnemu izbrisu(sčistil tudi register in pobrisal vse od a do ž) in novi sveži naložitvi mi dela zelo počasi in kar je najhuje pri kakšnih desetih odprtih zavihkih enostavno popolnoma zablokira cel internet, ki začne delati šele po zaprtju FF.

-IE mi ni všeč,
-GC ravnotako ne, predvsem zato, ker nima stranske vrstice zaznamkov(cel kup razširitev sem preskusil pa niti ena ne deluje približno tako dobro kot je to narejeno v FF),
-Opera mi dela daleč najbolj odlično ampak spet nima stranske vrstice zaznamkov ;(

Obstoja kak drug dobro delujoč brskalnik, ki ima stransko vrstico zaznamkov?

Baje je vzrok, da brskalniki tega nimajo vgrajenega ta, da se potem slabše vidijo obstranske reklame-zato tudi iščem program, ki mi bo blokiral vedno bolj moteče obstranke reklame.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Za vsakodnevno uporabo stranske vrstice zaznamkov niso potrebne, saj URL bar zelo dobro išče tako po zaznamkih, zgodovini, kot tudi po zadetkih na Googlu. Drugo je, če želiš najti en zaznamek, za katerega se ne moreš spomniti nobene podrobnosti. Ampak to se vsaj meni zelo redko dogaja.

To glede oglasov se mi zdi malo tak-tak. Večina oglasov je itak na desni strani, pa strani so precej ožje kot trenutni wide-screeni. Je dovolj prostora tako za stran, kot za sidebar z zaznamki, kot tudi za reklame
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi jaz mislim, da ni tako zaradi reklam (bi pač bila stran bolj stisnjena) ampak zaradi nesposobnosti programerjev.

Sam imam Start vrstico recimo na desni in tako bi moralo biti po moje privzeto (ali na levi), ne pa da start, orodne vrstice, vrstice zaznamkov itd. zasedajo prepotreben navpični prostor. Levo in desno je pa na spletnih straneh prostora kolko hočeš
tongue-1.gif

Glede brskalnika - tudi meni je začel Firefox po določenem času srat, pa sem presedlal na Chrome, ker še najmanj prostora zasede na vrhu in sem na enakem, kot če bi imel Firefox z vrstico ob strani. No edino zadnje leto ali dve je tudi Firefox začel kopirat Chrome in zmanjšal vse skupaj.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Drži, jaz imam tudi desno. Problem je nastal, ko se je zaslonom črtalo nekaj višine - iz 16:12 na 16:9 in 16:10. Tako imamo veliko širine, ki je neizkoriščena, višina pa zmanjkuje. Da bi pa recimo MS taskbar prestavljal desno/levo pa je no-go, cela štala samo, ker so en gumb odstranili.
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Imaš še Maxthon-a in Avant-a, samo nimam pojma, če imata lahko bookmarks vrstico levo/desno.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Firefox mi vedno bolj nagaja in počasi izgubljam živce.

Kljub popolnemu izbrisu(sčistil tudi register in pobrisal vse od a do ž)

A profil si tudi pobrisal ? %APPDATA%\Mozilla\Firefox . FF vse shranjuje tu notri. Z brisanjem registra in datotek v program files nisi naredil ničesar. Štekajo pa plugini. Še posebej kaki ad blockerji, če niso vredu nastavljeni. Tako da res uporabljaj čisti minimum od tega , kaj rabiš.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
Tole poskusi.

Hvala za tale Palemoon, si dobil zvezdice za nasvet.

Je na osnovi FF, le da zaenkrat dela precej boljše in porabi krepko manj sistemskih sredstev.

Na hitro sem ga stestiral in zaenkrat lahko rečem, da sem točno tak brskalnik iskal
cheer.gif
, celo v slovenščino je preveden in ima točno tako odlično stransko vrstico kot FF-škoda le, ker se jo ne da dati na desno stran.

Upam, da bo tudi čez čas delal tako dobro kot prve pol ure
cheer.gif
.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Imaš še Maxthon-a in Avant-a, samo nimam pojma, če imata lahko bookmarks vrstico levo/desno.

Ta dva sta na osnovi IE in sem že pred časom oba stestiral a sta žal podoben š i t kot IE.

Palemoon pa je dejansko to kar rabim-torej odličen brskalnik kot je FF, le da za razliko od FF še lepše dela.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pri FF sem seveda pobrisal vse možno tudi vse iz document in seetings oz. aplication data pa mi je žal spet nagajal že prvi dan.

Močno upam, da s Palemoonom problemov ne bo več.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Za vsakodnevno uporabo stranske vrstice zaznamkov niso potrebne, saj URL bar zelo dobro išče tako po zaznamkih, zgodovini, kot tudi po zadetkih na Googlu. Drugo je, če želiš najti en zaznamek, za katerega se ne moreš spomniti nobene podrobnosti. Ampak to se vsaj meni zelo redko dogaja.

To glede oglasov se mi zdi malo tak-tak. Večina oglasov je itak na desni strani, pa strani so precej ožje kot trenutni wide-screeni. Je dovolj prostora tako za stran, kot za sidebar z zaznamki, kot tudi za reklame
grin1.gif

Za iskanje preko url moraš vtipkati vsaj dve črki, pri stranski vrstici zaznamkov pa samo klikneš na zaznamek in ti ni treba niti roke premakniti iz miške kar je desetkrat hitreje....

Za manj pogosto obiskane strani pa sploh nujno rabim zaznamke, še mnogo bolj kot to pa je stranska vrstica uporabna zato, da lahko takoj sproti v ustrezno mapo posortiram na novo dodane zaznamke...

Skratka stranka vrstica je izjemno uporabna ampak googlu ni v interesu, ker zaradi priročne stranske vrstice manjkrat karkoli iščemo preko googla.
Druga stvar pa je, da bi se ob manjših zaslonih 15 in manj inčnih slabo ali pa ne bi videla obstranska vrstica reklam, ki je žal vedno bolj pogosta.

Dobra zamisel je tudi start vrstico dati na desno stran in se dobi še ena vrstica več-problem je le kadar imam dve stvari odprti drugo ob drugi in bi moral takrat stransko vrstico premakniti oz. jo začasno odstraniti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Za iskanje je dovolj že ena črka. Se URL bar sam nauči katero stran si s tisto črko mislil. Pač odvisno kako si vajen, jaz večinoma delam s tipkovnico. Ctrl+T za novi tab, nato Ctrl+L da URL bar dobi fokus, nato vpišem par črk in stisnem enter.