Brnenje v javni razsvetljavi

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Imam problem, ker zadnjih 10 dni nenormalno brni javna razsvetljava. Najbolj se sliši ponoči, tko da že 10 dni z ženo ne moreva normalno spat, otrok pa se mi celo noč premetava. Fora je v tem, da niso krive žarnice, ker če sem čisto blizu luči ne slišim nič. Če se pa odmaknem enih 30m stran in gremo malo pod zemljo (klet) pa se to sliši za znoret. V hiši sem že glavno varovalko odstranil, da sem izločil naše naprave, pa ni nič boljše. Začelo se je nekje takrat, ko je mraz pritisnil. Tko, da me sedaj zanima, kaj v teh lučeh je še lahko krivo, da spušča nizkofrekvenčni zvok?
Zelo težko je tudi določit od kje točno prihaja. Vem pa zagotovo, da so luči krive, ker je pred dvemi dnevi štroma zmanjkalo in je bila tema v celi ulici. Takrat je tudi zvok prenehal.
Sem tudi že dal uradno zahtevo na občino pred enim tednom, pa me nesramno ignorirajo.
A imate kakšne ideje, kaj bi to lahko bilo oz. kako to uredit?

hvala

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Policija ali še boljše inšpektor za okolje in prostor
cool-1.gif

Lp&poročaj kaj
grims-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Pravkar sem šel eno luč "zrihtat". Odpru sem tista vratca, ki jih držita dva vijaka in odvil en vijak, ki je držal eno žico, ki gre gor proti žarnici. Luč je sedaj ugasnjena, ampak brni pa še vedno. A to je dušilka al kaj je tista zadeva, ki je zraven? Kaj vraga še lahko brni, če je luč ugasnjena oz. če kabel snameš. Kablov gre ene 6 od spodaj in trije od zgoraj. Tiste tri žice, ki so zgoraj sem dal stran. Ampak kaj zdej še vedno ropota?

hvala za info, bom jutri poklical na inšpektoriat za okolje in prostor, če bom kaj dosegel. Problem je v tem, ker se bo žena odselila jst pa živčni zlom dobil, če ne bom to kmal zrihtal.

Kamen pa ne bo nič naredil, ker je luč zaprta v neko plastilo. Edino zračna puška.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če je kriva dušilka potem nč bat, v parih dneh bo vse skupaj zgorelo
smile-1.gif

Edino čudno se mi zdi da se dotrajane dušilke od blizu ne bi slišalo
frown-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
dušilka ni dotrajana, ker so luči dokaj nove. Pogovarjal sem se danes s podjetjem, ki servisira javno razsvetljavo pri nas in je rekel, da so šparal in vgradili cenejše dušilke. Da je velika verjetnost da zaradi tega proizvajajo hrup.

A dušilka je ponavadi zgoraj pri žarnici ali spodaj, kjer je omarica?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zdaj ne vem kakšne starosti je ta tvoja razsvetljava, za une old stajl vem da so bile dušilke v drogu, zavarovane z deklcom na dva vijaka. Možno pa tudi da so zgoraj pri žarnici.

Rabiš samo podatke o žarnici za nakup ustrezne dušilke (se mi zdi).

V kakih starejših platfonjerah aka 2 x x36W neonke se dušilka kar dobro začne smoditi in kaditi, do požara potem ni več daleč, sploh če je vse skupaj na kakem lesenem fabjonu...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Dej poslikaj luč, da vidm katera je. Če si odklopil vse žice, ki grejo na luč, potem ne bi smelo več brneti, ker pri večini je dušilka zgoraj v sami svetilki. Lahko, da slišiš sosednjo luč, ali pa je kje zraven omara, v kateri lahko brni transformator ali kontaktor.
Si iz lj ali okolice?