Brivnik - menjava rezila-mrežice

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pri brivniku Braun 5614 bi rad zamenjal rezila in mrežico. Brivnik mi sicer še čisto vredu dela ampak mi pri daljših dlakah že cuka. Mislim da bi to rešu če bi zamenjal rezilo in/ali mrežico. Zanima me, če je kdo že menjal to in kam se da menjat? Kakšna je cena menjave?

41CQWMJKNQL._SL500_AA280_.jpg

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
sam imam sicer Philips mašino in je podobna zadeva ko se znucajo rezila. na servisu zahtevajo 15€ po rezilu (rezila so tri). Zdeja pa zračunaj al kupiš novega al kupiš novo mrežico.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
braun je cenejši,
philipsa pa tudi sam uporabljam, in so ravno zadnjič imeli neko akcijo v BB za nekih 30 evrov (brez baterije). Pred 10 leti sem dal 20 jurjev (100+ evrov)za tak aparat (brez baterije)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Verjetno se menja tako kot pri vseh Braunih. Stisneš tisti črni gumbek ob strani in mrežica skoči dol (menja se komplet skupaj s plastiko) nato rezilo obrneš za 90st. in ga enostavno potegneš iz brivnika.
Prej sem imel nekaj podobnega kot ti vendar je menjava mrežice in dvojnega rezila draga kot pes zato sem kasneje kupil nov brivnik z enojnim nožem.
S tisto dvojno mrežico in dvojnim rezilom ter gibljivo glavo ni nobenega posebnega efekta imam raje kar takega navadnega z enojno mrežico.