Britje, klasicna ziletka

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ženi sem dal to, pravi da je vredu za spodaj

Ti to resno ali se zajebavaš? Saj je možno, ampak pri tebi človek nikoli ne ve.

(off: si ji dal zaradi dobre žiletke ali vibre
grims-1.gif
)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ampak po 12 britjih se ti uniči tisti aloe vera trakec, ali tudi že toliko "cuka", da se ne da več? Si pred britjem umiješ obraz s toplo (vročo) vodo?

Sprašujem zato, ker mi ne gredo v račun trditve, da nekaterim zdrži eno leto. Pa recimo če se brijejo samo vsak 3. dan, je to več kot 100 britij!

Ja, potem gre un zelen ali moder trakec (najprej), pa je koža malce razdražena. In cukat začne (kako britje kasneje). In porežeš se. Saj bi šlo recimo 20 britij, če bi bila kriza, ampak zakaj bi se matral?
Pred britjem si samo z vročo vodo zmočim za par sekund.
Da bi komu zdržalo 100 britij? Lahko, zakaj pa ne. Odvisno kakšen prag bolečina imaš oz. koliko mazohista je v tebi. Ampak potem je vseeno, če si s kosom razbite šipe brado dol postrgaš.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Razumem, ja... Tudi jaz si ne predstavljam, da bi šlo celih 100 britij. ampak kolega mi trdi, da si z mach3 brije celo leto. Isto trdi nek drug človek na slo-tech.

Je pa menda najboljši Gillette brivnik na kartuše Gillette Atra. Pri tastu sem ga našel, skupaj z novimi kartušami in gre res lepo. Žal se tega ne dobi več. Gillette sensor In sensor excell sta tudi odlična. Gillette Sensor excell se pri nas še dobi, žal v večini primerov samo tiste s 3 rezili, ki pa niso tako dobri.
Vendar se jih brez težav dobi v Italiji, Hrvaški in ebay.
Obstaja pa indijska varijanta Atre - Tam se imenuje Gillette Vector:
http://www.ebay.co.uk/itm/GILL...=item5d35779caa

Cena nastavkov je smešna:
http://www.ebay.co.uk/itm/16-G...=item27d4490abf

To je za tiste, ki si ne upajo briti s klasično žiletko, pa bi vseeno radi nekaj prihranili.

The_Game

Pripravnik
29. mar 2009
38
0
6
Britje s klasično žiletko ni noben bav bav.
Jaz sem probal Feather. Res da so ostre ampak osebno mi bolj ustrezajo Timorjeve žiletke.
Predlagam pa, da tisti ki želi poskusiti britje s klasično žiletko kupi sample pack in nato ugotovi katere mu najbolj ustrezajo...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Tudi sam že nekaj časa uporabljam Wilkinson Quattro Titanium 4 in zadeva kar reže pa reže pa reže
grin1.gif

Glede na to, da sem imel prej vseskozi Gillette lahko potrdim, da Wilkinson reže bolje

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Brije celo leto ja... enkrat na mesec.

Jaz imam v bistvu eno težavo, ker se brijem največ enkrat na teden, in potem mi zrastejo dlake in potem ga ni mokrega brivnika, ki ne cuka. Zdaj pa ne vem a si naj kupim en dober električni brivec, čeprav tud dober ne bo sposoben porezat z navadno glavo dolgih dlak, al naj kupim ta drage "žiletke".

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Jaz imam v bistvu eno težavo, ker se brijem največ enkrat na teden, in potem mi zrastejo dlake in potem ga ni mokrega brivnika, ki ne cuka. Zdaj pa ne vem a si naj kupim en dober električni brivec, čeprav tud dober ne bo sposoben porezat z navadno glavo dolgih dlak, al naj kupim ta drage "žiletke".

Sam se ponavad 2x na teden. Pomaga, če si peno razmažeš in pustiš par minut, toliko da začne malo pečt po obrazu. Potem cuka precej manj
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Strižnik za lase Moser (profi frizerski). Skrajšaš si brado v 3 min na zelo kratko. (dost kratko za na šiht). Brivniki so za en drek (Remington, Philips...).

Jaz si s tem krajšam brado, strižem lase...ko mi zapaše se pobrijem tud na nulo.

Nazadnje urejeno:

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Sam se že par let brijem samo s tem:

Philips QC5055

Dlake pristiže na cirka pol milimetra in niti malo ne draži kože. Brijem se pa 2-3× na teden.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
a ve kdo kje bi se dobilo tabac milo za britje? vedno, ko skočim v mjuler ga nimajo, prodajalke pa niti ne vedo ali ga sploh prodajajo