Britax avtosedež

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Da ne odpiram nove teme,,,,

Iščem avtosedež 15kg-36kg (skupina II-III). Tamala ma nekaj preko 14kil, velika je vsaj 92cm in počasi v sedežu od 9-18 ji začela skoraj glavica ven gleda pri stranski zaščiti.

Zdej iščem avtosedež ki ima nujno ISOFIX in v izbor sta prišla Recaro Monza Seatfix ali Röemer Kidfix. Ker imam sedaj trenutno za drugi sedež Recaro Young sport 9-36kg in sem z njim zelo zadovoljen bi rad še slišal druge uporabnike katerei so v tej temi rekli da so kupli Recaro monzo ali tega romerja
Prosim za mnenja in pros and cons!

Hvala!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Imam Monzo Seatfix, pomanjkljvoisti nisem našel (razen morda, da ročica za nastavitev višine vuzglavnika spominja na ročko za nosit, pa ga razštelaš, če zanjo primeš in potegneš). Za nosit je posebna ročka, pa zvočniki v vzglavniku zdaj kar prav pridejo (če tamala rtisanke gleda zadaj) ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Če bo kdo kupoval v tujini po kakšni ugodni ceni, se mu lahko pridružim pri nakupu sedeža II-III. plačam maržo, ki bo najbrž še vedno manjša kot pri naših trgovcih.
Sicer pa mi povejte kater sedež je nekoliko bolj solidno oblazinjen (da ne čutiš povsod plastike ob pritisku) pa da poleti ni otrok vse prešvican v njem. (klimo avto drugače ima in dela)

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Ali kdo ve kje imajo tega Recarota monzo seatfix v celju ali okolici, lahko tudi na koroškem.

Včeraj smo probali Romerja kidfix in ji je bil všeč, tudi glih dovolj velika je, samo bi rad probal še od recarota.
SJTV1 ali se recaro razstavi in lahko ostane samo jahač? al se ne razstavi komplet?

lp

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Mi smo ravno v soboto kupili cybexa solution x. Tamal je star 3 pa še mal, pa se je v njem boljse pocutil kot v Romerju....

Je bila pa akcija v baby centru 149€.. Nekaj takega kot v DE

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
Jaz sem ga danes dobil iz njemačke klik

cena 166€, gratis dostava v Avstrijo. V nedeljo zvečer sem plačal, danes je tu.
Pri nas je 200 pa te barve še ni na zalogi.

Lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Ali kdo ve kje imajo tega Recarota monzo seatfix v celju ali okolici, lahko tudi na koroškem.

Včeraj smo probali Romerja kidfix in ji je bil všeč, tudi glih dovolj velika je, samo bi rad probal še od recarota.
SJTV1 ali se recaro razstavi in lahko ostane samo jahač? al se ne razstavi komplet?

lp

Huh, to se pa ne spomnim, bi moral navodila poiskat. Ima pa Monza še en plus (ne vem, morda ga ima tudi Romer): zadaj v opori za glavo je napihljiva blazinica, tako da se da naštimat trdoto oz. debelino. Naša brez tega (recimo v sedežu, ki je v taščinem avtu in tega nima) težko spi oz jo vrat boli, ko se zbudi ...

Edit: sem se spomnil, da ko sem po nesreči zjebal spodnji del (jebiga, yic dnevno prestavljamo po različnih avtih pa je šel tudi kdaj na tla), so mi zamenjali kar cel sedalni del (trajalo je glih enih 10 sekund), hrbtni je pa enak ostal. Torej se da razstavit, in imet samo jahača (še vedno na isofixu), tudi če tega v navodilih slučajno ni. Najboilje da pokličeš in vprašaš, moj je vendarle star že ene 3 leta (čeprav mu ni videt), verjetno so vmes kaj posodabljali stvar

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Hvala in super za tole poročilo. Morem zvohat kje sprobat sedež, da se mi ni glih treba v lj voziti samo zato. Drugače bom se pač pelal v Koseze pa tam sprobal.

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Kaj pa če jih pokličeš v štacuno pa vprašaš, kje še imajo v prodaji v tvojih koncih? Saj so hkrati tudi uvoznik, jim je ziher v interesu da kupiš nekje ...