Pred leti sem v baby centru gledal en sedež in je bilo takole. proizvajalec Romer, tip britax duo. To nista 2 različni firmi. Ta model je njihov prvi isofix in je baby centru takrat stal 73 000 SIT. Popolnoma enak sedež je prodajal tudi Renault pod originalno dodatno opremo, kateri se je imenoval Renault Britax duo. Cena sedeža je bila 45.000 SIT, tako da sem ga tam vzel. Renaultov je imel že serisko zraven tisti pas, ki ga pripneš na vrhu sedeža, ter ga pelješ med zadnjim sedežem in polico v prtljažnik, ter zategneš na sponko v prtljažniku ta ko da stabiliziraš zgornji del. V Baby centru si mogo še za to doplačat nekaj tolarskih tisočakov. Na njem pa je na deklaracijskem listu lepo pisalo, proizvajalec Romer, tip Britax duo. Je pa to praktično identičen sedež, ki se danes prodaja pod imenom DUO plus. Sedež je vsekakor vreden svojga denarja saj je lep čas služil brez posebnosti. Pred kakšnim letom sem ga pa prodal pprijatelju, kateri je z njim super zadovoljen.
Poglejte še mal za cene pri uvoznikih avtomobilov, saj Romer dela sedeže kot originalno dodatno opremo za kar nekaj znamk ( Renault, VW, Škoda, Mazda itd ...). Praktično gre za enake sedeže, spremenjene so samo barvne kombinacije in napisi na prevleki.
Vsekakor gre za Romerjev avtosedež, ki se na različnih tržiščih različno imenjuje, proizveden je pa bodisi v Romerju ali pri njihovih partnerjih.