Britax avtosedež

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Za našo najmlajšo moram kupiti avtosedež in glede na to, da smo veliko na cesti sem gledal Romerje oziroma Britaxe kot jih imenujejo v UK. Tam je sedež Safefix Plus z isofix nogo za celih 150 EUR cenejši (z dostavo vred).
Zanima me predvsem kako je potem z garancijo. Imajo kakšno EU ali worldwide garancijo? Velja pri nas?

Ima kdo ta sedež in ali se res tako zelo dobro obnese kot ga hvalijo?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Mah to z garancijo je tko tko.

Kaj pa lahko gre pri takem sedežu?
Sicer ga nimam in še ne rabim, vem pa toliko, da za slovenskega uvoznika to popravlja eden v garaži, rezervne dele dobi pa iz fabrke, kar jih rabi. V skrajni sili se lahko povežeš tudi z njim, al pa reklamiraš preko kakšnega poznanega, ki tak sedež ima in ga je kupil v slo.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Mi lahko sporočiš kdo je serviser za te sedeže. Najbolje, da ga kar direkt povprašam.

Lahko crkne kakšna zaponka ali pa kaj podobnega ampak zelo redko. Ni mi pa jasno kako je lahko razlika 40% v ceni.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kolikor vem, je Britax tovarna v Angliji, ki dela po licenci Romerja. Pri nas prodajajo oboje (npr. Babycenter) in so Britax precej cenejši.
Kvaliteta pa mislim, da ni enaka.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Hm, kolikor sem jaz našel na netu je to eno in isto. V UK se prodaja pod Britax, v Nemčiji pa pod Romer. Grem pa sigurno tole preverit v živo.
Sigurno prodajajo Britaxe v Babycentru? Na spletni strani jih nimajo, je samo Romer.

recycler

Zelenc'
10. sep 2007
13
0
1
Mi smo svojega kupili pri http://o-baby.de in sicer model Romer king plus za 179,90 € + 9,50€ . Plačan preko PayPal -a . Dostava v 5-ih delovnih dneh. Mislim da je bil enak sedež v Babycentru 240 €-.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik recycler pravi:
Mi smo svojega kupili pri http://o-baby.de in sicer model Romer king plus za 179,90 € + 9,50€ . Plačan preko PayPal -a . Dostava v 5-ih delovnih dneh. Mislim da je bil enak sedež v Babycentru 240 €-.
x2
nahrung002.gif

A si ti moj alter?
17758-icon_confused.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Vem, da so na internetu cenejši.
Nalimal sem Britax-a, da ga pokažem in da to ni Romer.

Imamo pa Britax-a za po mestu in Romerja za relacije.

Prodajalka je namreč rekla, da je Britax slabši. Oz. mislim, da je bil nekje test. Kakorkoli sta oba O.K.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ni enako, kot ni enako Storchenmule in Recaro. Osnovna oblika oz zasnova je že enaka, so pa različni materiali - ne le prevleke, temveč tudi oblaznjenje, ki blaži udarce.
Sicer pa je vsepovsod cenej kot v Baby centru. Skoči v Recaro (nasproti policije v Kosezah) pogledat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni enako, kot ni enako Storchenmule in Recaro. Osnovna oblika oz zasnova je že enaka, so pa različni materiali - ne le prevleke, temveč tudi oblaznjenje, ki blaži udarce.
Sicer pa je vsepovsod cenej kot v Baby centru. Skoči v Recaro (nasproti policije v Kosezah) pogledat.

Splača se tudi gledat tiste akcije preko neta in ostalo pri Babycentru. Takrat se tudi v BC splača kupit. Ampak kolikor vem Roemer ni skoraj nikoli v akciji.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Pred leti sem v baby centru gledal en sedež in je bilo takole. proizvajalec Romer, tip britax duo. To nista 2 različni firmi. Ta model je njihov prvi isofix in je baby centru takrat stal 73 000 SIT. Popolnoma enak sedež je prodajal tudi Renault pod originalno dodatno opremo, kateri se je imenoval Renault Britax duo. Cena sedeža je bila 45.000 SIT, tako da sem ga tam vzel. Renaultov je imel že serisko zraven tisti pas, ki ga pripneš na vrhu sedeža, ter ga pelješ med zadnjim sedežem in polico v prtljažnik, ter zategneš na sponko v prtljažniku ta ko da stabiliziraš zgornji del. V Baby centru si mogo še za to doplačat nekaj tolarskih tisočakov. Na njem pa je na deklaracijskem listu lepo pisalo, proizvajalec Romer, tip Britax duo. Je pa to praktično identičen sedež, ki se danes prodaja pod imenom DUO plus. Sedež je vsekakor vreden svojga denarja saj je lep čas služil brez posebnosti. Pred kakšnim letom sem ga pa prodal pprijatelju, kateri je z njim super zadovoljen.

Poglejte še mal za cene pri uvoznikih avtomobilov, saj Romer dela sedeže kot originalno dodatno opremo za kar nekaj znamk ( Renault, VW, Škoda, Mazda itd ...). Praktično gre za enake sedeže, spremenjene so samo barvne kombinacije in napisi na prevleki.

Vsekakor gre za Romerjev avtosedež, ki se na različnih tržiščih različno imenjuje, proizveden je pa bodisi v Romerju ali pri njihovih partnerjih.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Splača se tudi gledat tiste akcije preko neta in ostalo pri Babycentru. Takrat se tudi v BC splača kupit. Ampak kolikor vem Roemer ni skoraj nikoli v akciji.

Jaz sem na ta način kupil Roemerja za 170 namesto za 250€.
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Lucky bastard. Jaz sem skoraj pol leta spremljal ta BC in ni bilo niti enkrat željene stvari dovolj v akcji. No ja, sej ni bilo hudo dražje preko neta.

Jaz sem na ta način kupil Roemerja za 170 namesto za 250€.
cheer.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
http://www.britax.eu/
Ena firma, dve imeni. Sedeži pa vseeno, kolikor vem, niso čisto enaki (kto pri kombinaciji Reacro/Storchemule). Lahko pa se motim.

Ne motiš se, so precej različni. Tri leta nazaj pa sta bili to sigurno dve različni firmi. Mogoče je kasneje Romer kupil Britax in je zdaj ena.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
tisti ki ste kupovali pri o-baby.de, je normalno da po 2 dneh od nakupa ni ne duha ne sluha od njih
confused-1.gif
), do danes še nisem dobil nobenega maila (potrditev naročila) od njih