Brita vodni filtri

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zato pa sem napisal da je Ag strupen in da je malo čudno da bi se res uporabljal v filtrih za vodo.
Uporablja pa se recimo v nekaterih hladilnikih kot antibakterijski premaz. Pa tudi v antiperspirantih sem videl da so začeli oglaševati srebro (tudi ne vem če je to kaj preveč dobro za kožo).

Saj vsebine filtra ti ni potrebno pojesti. Dovolj je, da nekaj prevlečejo s srebrom. Gre za filter in ne dodatek vodi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
KSZ
Če kdo rabi, ravnokar sem naročil 2 paklca tegale (za celo familijo). Poštnina 9 EUR, all-in-all 4,15 EUR na komad.
Zgoraj sem napisal, da imaš v Leclercu po cca. 3,5EUR na kos.
wink-1.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Že cirka 14 dni imam Brita vrč in je pri meni tudi voda z okusom, kar mi ni všeč, sicer se že počasi navajam. Do zdej sem vodo kupoval v plastenkah (ker domača voda smrdi po ceveh, rji, itd.), pa sem se zaradi stroškov odločil za Brito, nisem pa vedel da bo voda spet imela okus.

Zato me zanima če obstajajo kakšni drugi filtri, pri katerih ni okusa? Je kdo sprobal filtre iz Leclerc-ja, njihovo znamko? Tam so trije filtri 9,90€, en filter zmore pa 150 litrov. Pa še v Mercatorju sem zasledil neko znamko, ne spomnim se imena, bela embalaža je z nekimi roza črtami (mislim da imajo filtri dodan magnezij ali minerale, ne spomnim se), jih kdo pozna? So spet cenej od Britinih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Hm, pri meni je po parih ciklih okus izginil.
Mnjah, možno pa tudi, da smo se navadili nanj in ga ne zaznamo več.
grin1.gif

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Pri meni se še kar čuti, ni nič izginilo. Edino če voda v vrču malo odstoji, potem se ne čuti toliko, skoraj nič. Če jo pa takoj po filtriranju piješ, pa se zelo čuti. Vsaj tako je pri meni

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mene tudi to zanima

kakor sem na hitro preletel ponudbe bi rekel, da je tale brita bolj za okras... okej vodni kamen baje res odstrani in je voda boljšega okusa. Deloma odstrani tudi druge primesi, ampak baje samo deloma.

O kakšnem filtrirnem sistemu pa govorite to? Pri meni tej vrčki ne pridejo v poštev, jaz bi vzel samo take, ki se vgradi na pipo ali pa pod pult.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mi uporabljamo brita filter na vikendu in na morju, kjer je voda slabše kakovosti. V filtru ostane kar nekaj "smeti", voda je na pogled čista, kakšne laboratorijske vrednosti mi pa niso znane
smile-1.gif

Kar se mene tiče, uporabo priporočam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v filtru je nek "pesek", mi ni dalo mira, da ga ne odprem;)
pri nas se zlo slabo uporablja, pr dveh frendih pa vidim, da ga kar redno.