Brita vodni filtri

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Nabavili smo to zadevo in je zanimivo, da ima sedaj voda okus, prej pa je bila brez okusa
smile-1.gif
.
A je ta zadeva res brez kemikalij, itd. in kako se obnese na dolgi rok?

Kako pogosto menjujete filter? Tam piše, da na en mesec, samo se meni zdi rahlo za lase privlečene. To je odvisno od tega, koliko vode stočiš čez, ne pa od časovne enote.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Nabavili smo to zadevo in je zanimivo, da ima sedaj voda okus, prej pa je bila brez okusa
smile-1.gif
.
Če je okus, potem je nekaj dodano vodi ane?

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Jaz uporabljam Brito, pa nima nobenega okusa. Prefiltrirana voda postane nekako bolj mehka... Predvsem pa dobro prefiltrirana.
Filter menjam na slaba dva meseca. Je pa kar strošek s temi filtri.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik sad pravi:
smile-1.gif
.

Kako pogosto menjujete filter? Tam piše, da na en mesec, samo se meni zdi rahlo za lase privlečene. To je odvisno od tega, koliko vode stočiš čez, ne pa od časovne enote.

Prvih 7 tocitev bo imelo okus, v vsakem primeru pa jih raje uporabi za zalivanje roz ipd... Britta filtri imajo po novem notri tudi srebro, kar ni slabo.
Kar se tice menjav, jaz imam elektronsko britto in mi kaze zamenjavo filtra po 21 dneh, s tem da vsak dan 2x natocim polno (¨100l na mesec), pa tudi zelo trdo vodo imamo. Filter pa zamenjam po 3 mesecih, so delali teste in naj bi filter po tem casu se vedno cistil z 80%.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Aha, v navodilih je pisalo, da je potrebno prvi dve rundi zlit proč. Bom to torej povečal.
A imaš še kje link do tistega testa morda?

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Jaz uporabljam Brito, pa nima nobenega okusa. Prefiltrirana voda postane nekako bolj mehka... Predvsem pa dobro prefiltrirana.
Filter menjam na slaba dva meseca. Je pa kar strošek s temi filtri.

Identično pri meni.

Filtre sem nabavil na ebay-u - ca. 1/3 ceneje, 24 kosov naenkrat pa je mir za nekaj časa.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:
Filtre sem nabavil na ebay-u - ca. 1/3 ceneje, 24 kosov naenkrat pa je mir za nekaj časa.

A imaš kak konkreten link? Jih moram ravno nabavit, Amazon jih trenutno ne pošilja zaradi "internih" težav, na eBayu imajo pa vsi, ki sem jih pregledal, bolano visoke cene poštnine ali pa v SLO sploh ne pošiljajo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
V Leclercu so zadnjič imeli akcijo za pakiranje s 6-imi filtri za 15 EUR. Sam sem prejšnji teden vzel za 22 EUR, imeli so še par pakiranj. Sicer je cena za pakiranje s 3 filtri cca. 18 EUR.
Če je pa kje še ceneje se pa tudi jaz priporočam za link.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:

A imaš kak konkreten link? Jih moram ravno nabavit, Amazon jih trenutno ne pošilja zaradi "internih" težav, na eBayu imajo pa vsi, ki sem jih pregledal, bolano visoke cene poštnine ali pa v SLO sploh ne pošiljajo.

Je že nekaj časa nazaj, glede na kupljeno količino, sem gledal trenutno, pa ni nič podobnega gor.
uf-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Citat:
Uporabnik terencehill pravi:
Britta filtri imajo po novem notri tudi srebro, kar ni slabo.

Srebro je težka kovina in ni ravno zdravo za uživanje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Dobro, no, "navadno" srebro (Ag) je pa antimikotik in antibiotik in ga v "normalnih" filtrih nikakor ne boš našel.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Saj tudi živega srebra ne boš našel v filtrih. Kolko mi je znano, je njegova uporaba v EU celo prepovedana (izjema so varčne žarnice).

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
No, Hg najdeš še v baterijah za ročne ure. In cepivu. (
evil.gif

Skratka, če je res Ag v filtrih je to za en drek.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Zato pa sem napisal da je Ag strupen in da je malo čudno da bi se res uporabljal v filtrih za vodo.
Uporablja pa se recimo v nekaterih hladilnikih kot antibakterijski premaz. Pa tudi v antiperspirantih sem videl da so začeli oglaševati srebro (tudi ne vem če je to kaj preveč dobro za kožo).

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
želel sem kupiti takle vrč,pa sem nato izvedel da so pravo leglo bakterij in glivic itd.
Filtri morajo biti obvezno sterilizirani,ker drugače ne pijete čiste vode.

lp

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Saj Brita filter je steriliziran. Srebro (antimikotik) se uporablja prav zaradi teh problemov. Seveda pa ta filter ni nic cudezen, da se ve...

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
KSZ
Če kdo rabi, ravnokar sem naročil 2 paklca tegale (za celo familijo). Poštnina 9 EUR, all-in-all 4,15 EUR na komad.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
želel sem kupiti takle vrč,pa sem nato izvedel da so pravo leglo bakterij in glivic itd.
Filtri morajo biti obvezno sterilizirani,ker drugače ne pijete čiste vode.

lp

Če noge umivaš v vrču, najbrž res.
rolleyes-1.gif