Brezžična antenska povezava

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Ne vem točno, če sem zadel pravilni izraz v naslovu, skratka, rad bi povezal anteno od priključka (kabelska tv, navadni kabel) s televizijo, ampak brez kabla, se pravi potreboval bi nekakšen brezžižni oddajnik pri vtičnici in sprejemnik pri TV. Ali obstaja kaj takšnega?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Kolikšna pa mora biti cena, da taka stvar deluje zadovoljivo, oz. kateri model bi bil dober? Mislim, da vsi nimajo koaksialnega vhoda za anteno, bolj je mišljeno pri tem za povezavo PC z TV-jem.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
hmmm... ampak nikjer na teh ne zasledim, da ima koaksialni vhod. Ali lahko na ta oddajnik priklopim anteno (recimo kabelsko), na drugi strani pa recimo preko scarta na TV (to gre)?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Tole rabiš, še mal ceno znižaš pa je sitnica
smile-1.gif

http://www.bolha.com/oglas3690293/akustika-video-tv-sat-ostalo-brezzicni-prenos-slike-in-zvoka

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
mislim da avtor govori o prenosu antenskega signala, ne pa avdio in video enega kanala. v tem primeru bi bilo potrebno prenasati cel spekter frekvenc oz kanalov, vsak seveda z AM in FM modulacijo in se kakim podnosilcem. mogoce za stokratno ceno zgoraj omenjenih igrack... skratka pozabi

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
mislim da avtor govori o prenosu antenskega signala, ne pa avdio in video enega kanala. v tem primeru bi bilo potrebno prenasati cel spekter frekvenc oz kanalov, vsak seveda z AM in FM modulacijo in se kakim podnosilcem. mogoce za stokratno ceno zgoraj omenjenih igrack... skratka pozabi
Točno tako.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
cat: Hvala... to sem si tudi mislil...
Ravnokar sem gledal pri Hoferju nekakšnen artikel Mediona (za cca. 20€), ampak to najverjetneje ni to kar potrebujem.