Brezžičeni siol tv

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pri Amisu ga dobiš za 170 evrov. Če naročiš njihov trojček. Za 2 tv-ja potrebuješ 2 komunikatorja in 2 ruckus sprejemnika.

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Mal v razmislek. Ko sem nazadnje gledal tehnične karakteristike so imeli prenos do 20 mbps. Verjetno to velja brez kakih armiranih sten in relativno blizu. Max. prenos je premajhen za pretok HD vsebin v prihodnosti.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Zakaj premajhen za HD vsebine? 720p vsebine nikoli ne dosežejo 20mbps (vsaj ne pri takem kodiranju, ki si ga izberejo iptv ponudniki). S pravim kodiranjem tudi 1080p komaj pride do teh vrednosti (ampak za take vsebine so že STBji prešvoh...).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Za T2 pravijo, da piki pri HD dosegajo do 25 Mbps. Eurosport HD naj bi nekatere prenose oddajal v 1080p in tisti grejo sigurno z zvokom proti ali čez 25 Mbps. Če ne je vidna kompresija sploh pri hitrih scenah v športu.
7,6 mbps kot Siol oddaja melodyzen nikakor ni pravi HD kljub 1080 ločljivosti. Sicer super slikca napram SD ampak to ni to in tega dolgoročno ne rabimo kot standard. Za nekaj let glavnino populacije na bakru pokrivat bi bila pa vsekakor super rešiev.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
En tip s siola je to testiral doma ... rekel je, da gre čez dve plati, jaz pa dvomim, da ma trinadstropno bajto in je to testiral iz kleti na podstrešje. To je rešitev bolj za silo za tiste, ki nimajo prostih cevi v steni ali pa nočejo vrtat lukenj.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dve plati ali pa dve nosilni železobetonski steni bo kar isto in pri meni gre čez dve taki steni povsem lepo, brez enega problema, ravno tako pri tašči.

petk0

Zelenc'
19. maj 2008
4
0
1
Jaz v stanovanju uporabljam omenjeni Ruckus Wireless. Imam 2 TV-ja in oba sta brezžična. Lahko rečem, da me je zadevca zelo pozitivno presenetila, saj deluje zelo dobro. Žal pa ne vem kako bi se zadevca obnesla v hiši oz. različnih nadstropjih. Verjetno bi pred nakupom bilo bolje testirati.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če si pri t2 lahko privoščijo za en kanal zapraviti 25mbit/s, to še ne pomeni, da so drugi enako potratni. Mpeg2 kodiranje za HDje ni ravno praktično (ekonomično) uporabno.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
T2 se je odločil, da pošilje k uporabniku kar dobi. Na optiki jim to seveda ni problem. Imajo pa zato manjši doseg na bakru. Očitno pa imajo zadostne povezave med centralami za tako "potratnost".
Rezultat: najboljša možna slika...

Siol pa kot vemo se je odločil za kompromis in TV pripeljal pecej dlje od central. Optika pa je trenutno še na istem kar se TV tiče.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ja pri mpeg2. Mpeg4 je pa nižji.
HD se pri DVB-S2 (ali DVB-S) vedno kodira v H.264, nikoli v MPEG2. Je pa pri satelitski TV uporabljen VBR (variable bit rate), tako, da se bolj mirne scene kodirajo nižje, bolj hitre pa z višjim Mbps -- da se maksimizira kvaliteta, ki jo je sposoben prenesti en transponder (ki ima fiksno prenosno hitrost in ki prenaša obenem okoli 10 kanalov).

Če bi T-2 ali kak drug ponudnik dobil fiksno kodiran HD stream na 25Mbps (torej ne VBR), potem bi bila lahko kvaliteta še boljša. Pri IPTV gre za prenos samo enega TV kanala po enem streamu, zato je logika drugačna.