Brezvezne registracije na forum

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Na en forum se mi registrira večje število kar nekih userjev. Niso slovenski, kot bi se avtomatsko generiralo.
Kaj lahko naredijo? V čem je fora?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Imaš kakšno zaščito proti spam/bot registraciji? Captcha, mail verify, blokiranje ip-jev, ki niso slovenski, če seveda želiš le slovenske uporabnike...?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Ne, bo pa uštimano. Samo ne razumem kaj rabijo, namreč zapisov ni bilo nič.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
To so spamboti, iščejo vse dostopne obrazce in se v njih vpisujejo. Če je obrazec prepoznan za nek generični forum potem začnejo spamat po topicih.

Imaš pač srečo:
- ne uporabljaš "znanega" foruma in boti ne znajo postat sranja
- uporabljaš kakšno zaščito (like email potrditev, captcha pred postanjem topica, ...)
- so programirani tako da ne spamajo vepovprek ampak po pametnih metodah (mogoče pa znajo samo pisat replaye, tako da če je prazen forum še ne pišjo nič)

Za začetek torej captcha zaščita PRED registracijo, to je več ali manj nujno za bilokakšno javno formo na internetu.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Niso to ljudje...
grin1.gif
Kot je bilo rečeno, to so boti, DOBER CAPTCHA bi jih moral ustaviti... Probaš lahko googlovo rešitev, ki je enostavna za namestitev ter tudi dovolj zahtevna za bote (hkrati pa še pomagaš digitalizirat knjige):

http://www.google.com/recaptcha

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivi so mi tudi ljudje, ki se registrirajo gor zaradi enega problema/vprašanja, potem pa izginejo. Ali je Alter res tak znan, da se sem obrnejo? Najdejo podobne odgovore preko googla in upajo, da bo nekdo še njihovega rešil?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Da se tudi brez capche narediti zaščito, ki blokira praktično vse spam skripte.

V formo daš vnosno polje z imenom "email" in ga v CSS skriješ. Se pravi da to polje ni vidno uporabnikom, ki se normalno registrirajo, vidna je pa v kodi, ki jo parsajo spam skripte. Tako ob navadni registraciji polje email ne bo vsebovalo nobene vrednosti. Če pa prijavo naredi kaka skripta, bo polje z imenom email 100% pofilala z nekim email naslovom. Na strežniku potem preveriš, če je med poslanimi podatki tudi email. Če je, gre 100% za spamerja.

Na ta način zelo efektivni blokiraš spamerje, brez nadležne capche.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zanimivi so mi tudi ljudje, ki se registrirajo gor zaradi enega problema/vprašanja, potem pa izginejo. Ali je Alter res tak znan, da se sem obrnejo? Najdejo podobne odgovore preko googla in upajo, da bo nekdo še njihovega rešil?

to so uporabniki, ki že imajo user name na forumu. potem pa jih je sram (ali kaj takega) in si naredijo nov nick pa sprašujejo bedarije. nekateri pa imajo (očitno) več nickov aktiviranih in potem serjejo "v množini" po forumih.lp

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dobra in elegantna rešitev doto, čeprav tako zanesljiva kot CAPTCHA vseeno ni...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če je forum samo za slovenske uporabnike potem pri registraciji enostavno sovensko vprašanje napiši - recimo - koliko dobiš, če sešteješ štiri in tri.