Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Pri paketu brezmejni se ti v primeru ko si v Mobitelovem omrežju za 1 minuto pogovora trgajo 4 enote (kot bi govoril 4 minute v Tuš-u), SMS in prenos podatkov pa se zaračuna dodatno po ceniku se mi zdi. V Tušmobilovem pa deluje tako kot je oglaševano. To so mi povedali na Tušmobilu, ko smo se že skoraj nategnili in vzeli ta paket.
Nategnil si se morda edino, takrat ko si se rodil
, če me razumeš, 3 enote in ne 4 enote se ti odšteje, v kolikor si v NR, za minuto, vendar pozabljaš povedati, da se ti isto št. enot odšeteje, tudi če se pogovarjaš več kot eno minuto ali dve, torej to dejansko pomeni, da je inteval načeloma lahko tudi sekundni, če tudi si v NR. V kolikor si na Tušmobilovem omrežju, pa vsekakor je 30 s, torej pol minute, pol enote.
Torej, kakor ugotovljeno primerljiv paketi pri konkurenci je skoraj 50% dražji
Če se ne potrebuje še telefon, naj se vključi 25 % popust in bo naročnina za toliko nižja, volumen pa ostaja isti.
Torej paket Brezmejni je predvsem naravnan za tistih 97,94 % folka, kateri ne potrebujejo NR-torej tihi izklop NR, če se pa že mora, jim je omogočena osnovna storitev, torej da se kliče tudi iz volumna. Tisti procent, ki ni v dostopnosti signala pa ima na razpolago Klasične pakete z možnostjo polnega iskoristka tudi v NR.
Kar se tiče prestopov, ti so odvisni od vezav iz preteklosti, človek v večini primerov počaka na pretek vezave in nato izvede preostop, prej je lahko to storil vsekakor lažje, saj pri konkurenci ni bil omogočen bundle paket (volumen storitev) in je stroškovno ugodnejše predčasno prenesel naročnino, brez da bi prekinjal naročnino, zaradi vezave na telefon. Danes pa se človeku nekako ne splača, izvesti prenosa, saj mora recimo Simobilu, hoče noče plačati recimo 30€ na mesec in če bi predhodno prenesel tel.št. na Tušmobil in recimo še kot v našem primeru se odloči še za Brezmejni paket 19, je to skupaj 49€. Zato se nekateri, če je še mal ostalo do vezave kljub temu odločijo za prekinitev naročnine in plača preostali znesek za telefon, saj se mu kljub temu glede na predhodno plačevanje računov in sedanjim plačevanjem , vsekakor splača kot smo ugotovili so računi lahko najmanj 50% cenejši skozi mesec.
Torej, če povzamem, folk nemore masovno prenesti tel.št., ker so še vezani z bundle paketi in v tem trenutku se jim še ne splača prekinjati naročnine oz. ohranjati obstoječe s prenosom tel.št., takoj ko si preračunajo stroške, pa takoj izvedejo prenos
, pred leti je to šlo hitreje.
Za neverne Tome, pa je vedno na razpolago nakup prepaid sim-ke za 3,99€ s prednaloženih 5€ in se lahko testira zadeva na licu mesta in če se obnese že danes, dobrodošel na drugi strani.
Sam sem iz LJ. in uporabnik Tušmobil-a od leta 2007, težav ne beležim, tiste pa ki so niso nič drugačne od tistih, katere se pojavljajo tudi pri ostalih operatjih.
Dodatno v vednost, če nisi prej zasledil;
KLIK
Lp.