Brežice: zabodel policista in se fental

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
aha valda, mel je nož v rokah in je haral pa vpil po vasi. dej dej. ni bil od toneta lojzk pa je vdova anica kuj mogla klicat polcaje. to je vsa zgodba

Če je bil sposoben ubiti policista,se verjetno že prej ni ravno normalno obnašal (predvidevam). Mi je pa takoj prišlo na misel,zakaj policaji preventivno ne nosijo nekega tanjšega zaščitnega jopiča/majice,ki bi jih obvaroval vsaj pred nožem?
Na hitro našel tole,verjetno bi kaj takega rešilo policista: http://www.vbr-tactical.co.uk/ (bo Apolo pvedal kakšni so razlogi da tega ne nosijo,ko delajo)
Ker nimajo? Tudi jopici za pod obleko niso varni pred nozem (ti ki jih imamo). Policist v uniformi pa ima samo jopic za nad obleko in teh se ne nosi stalno. Saj klic ni bil take narave da bi si dal jopic gor...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Nikoli ne bom razumel naivnost in neopreznost policistov ki se odzivajo na take klice kot je bil ta da se potika neznanec ....kaj mora storiti policist v takem primeru je znano tudi trenirani so za obrambo pred napadi z nožem in da se kaj takega pripeti mlademu policistu ,,
Saj je hudo in žalostno za družino in prijatelje samo dokler ne bo policist v prvi vrsti mislil na nevarnost in svojo varnost se bodo take grozljivke dogajale.Preveč je zaupanja v ljudi ki to niso,
Moje sožalje .
Ne pametuj. Prosim. Ce bi se pri vsakem postopku obnasali kot da nas lahko kdo zabode, bi bil vsak drugi tepen.
V vseh filmih vidim, da ameriški prometni policaji pri vsakem obnašajo kot da jih hoče kdo ustrelit
in kaj je narobe s tem?
si prelen al prazabit da bi si želel takšnih postopkov? al si kr oboje?
Dej bod frajer pa me pridi to osebno vprasat. V resnici je vprasanje alinsi jih TI zelis?

Zajeban bit med postopki je najlazje. Tezko je biti clovek. Zdej pa trolaj dalje.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Bravo apollo8, vesel sem,da vecina policitov, ki jih poznam tudi razmislja podobno kot ti.

Dragi moji ta primer je bil nesrecno nakljucje, verjetno posledica dusevne bolezni storilca in velike nesrece, da je ta storilec zadel verjetno neko veno oz arterijo. Cloveka namrec ni tako lahko zaklat do smrti...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Verjetno se je tip čudno obnašal. Sicer dvomim, da bi ljudje dvakrat poklicali (prvič ga menda niso našli).
In če nekdo leži in prideš do njega, verjetno ne greš kot Bruce Lee, da ga likvidiraš. Pristopiš kot človek in če je ležeči neuravnovešen, si seveda lahko tudi ob življenje. Takšna je služba policista - pogosto bolj zahtevna, kot si večina na kavču predstavlja.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tudi jopici za pod obleko niso varni pred nozem (ti ki jih imamo). Policist v uniformi pa ima samo jopic za nad obleko in teh se ne nosi stalno. Saj klic ni bil take narave da bi si dal jopic gor...

Kakšno stopnjo zaščite pa nudijo in pred čim vas obvarujejo ti jopiči za pod obleko,ki jih imate,če ne pred nožem? Pred pištolo verjetno še manj...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Pred kontaktnim strelom iz pistole kalibra 9mm. Na sredini (kjer je srce) je pa se dodatna ploscica. Za noz so baje neke dodatne mrezice... Ampak tega policisti nimajo. Sam druge sluzbe ki so v civilu. Pa v zadnjem casu policisti-kriminalisti na postajah.

Je pa dentex strokovnjak za te zadeve pa lahko kaj vec pove. Meni je npr ze vec let nazaj podaril jopic za pod obleko ker je vedel da jih nimamo.

stromarwannabe

Pripravnik
2. nov 2015
44
0
6
Zahebana zadeva,
samo scene "iz Texas filmov", ki izhaja nekako tudi iz njihovega realnega življena,
upam, da ne bo nikoli pri nas.

Še "gun shope" rabimo v vsak šoping center,

Sranje pa je.
RIP pa nič ne pomaga
frown-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pred kontaktnim strelom iz pistole kalibra 9mm. Na sredini (kjer je srce) je pa se dodatna ploscica. Za noz so baje neke dodatne mrezice... Ampak tega policisti nimajo. Sam druge sluzbe ki so v civilu. Pa v zadnjem casu policisti-kriminalisti na postajah.

Je pa dentex strokovnjak za te zadeve pa lahko kaj vec pove. Meni je npr ze vec let nazaj podaril jopic za pod obleko ker je vedel da jih nimamo.

Aha,torej če prav razumem je problem (kako presenetljivo v naši Sloveniji) v financah,ne pa v tem da tehnično nebi obstajala rešitev...
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
v hollywoodskih filmih vidis in to je sveta resnica??? kaj pa kaksen film k je prometnik prisel cisto na easy do avta in so ga pihnili? a takega se nisi gledal??

kot so ze rekli, rutina naredi cloveka nepazljivega.

in policaj ki pride pogledat neznanega moskega v eno vas, res ne more pricakovat da mu bo noz porinil v rebra.

pac se tudi to zgodi, ni resitve za take primere...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ne bom pametoval in tudi mi ni vseeno da se je ta dogodek pripetil, samo pri takem postopku ki ga je opravljal dotičen policist je predvidevanje s kom ima opravek prva stvar na kar bi moral pomisliti , PA JE ?? Pa smo zopet tu ko se vprašamo ;kakšen postopek pri preverjanju oseb ki so nepredvidljive se uporablja?? Ali mu greš res v naročje ....
In s tem člankom bom tudi prenehal z mojimi izjavami vsaj v tej temi.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Najprej je bilo po medijih, da je storilec neznan, ker ni imel dokumentov pri sebi.
Potem je nekako dobil nemško državljanstvo.
Govoril angleško in iskal službo v majhni vasi bogu za hrbtom?
Pa koga se farba tukaj...
Cigan ali migrant?
Aja, nikjer ne bo pisalo, ker se ne sme...kljub umoru...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ne bom pametoval in tudi mi ni vseeno da se je ta dogodek pripetil, samo pri takem postopku ki ga je opravljal dotičen policist je predvidevanje s kom ima opravek prva stvar na kar bi moral pomisliti , PA JE ?? Pa smo zopet tu ko se vprašamo ;kakšen postopek pri preverjanju oseb ki so nepredvidljive se uporablja?? Ali mu greš res v naročje ....
In s tem člankom bom tudi prenehal z mojimi izjavami vsaj v tej temi.

in neznani moski v vasi je potencialen morilec z nozem? ce znas ti tok dobro predvidevat, svaka čast.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

Najprej je bilo po medijih, da je storilec neznan, ker ni imel dokumentov pri sebi.
Potem je nekako dobil nemško državljanstvo.
Govoril angleško in iskal službo v majhni vasi bogu za hrbtom?
Pa koga se farba tukaj...
Cigan ali migrant?
Aja, nikjer ne bo pisalo, ker se ne sme...kljub umoru...

sam da ne bojo na koncu murgle vsega krive!

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
ker policist ni umrl na kraju dogodka, ampak 2 uri po prihodu v bolnišnico, to po slovenskem pravu ni umor, ampak povzročitev hudih telesnih poškodb in če bi storilca ujeli živega, bi brez upoštevanja olajševalnih okoliščin dobil največ 15 let. O tem pa sindikat in ostali, ki se javljajo v zvezi s tem dogodkom, niti besede.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Nikoli ne bom razumel naivnost in neopreznost policistov ki se odzivajo na take klice kot je bil ta da se potika neznanec ....kaj mora storiti policist v takem primeru je znano tudi trenirani so za obrambo pred napadi z nožem in da se kaj takega pripeti mlademu policistu ,,
Saj je hudo in žalostno za družino in prijatelje samo dokler ne bo policist v prvi vrsti mislil na nevarnost in svojo varnost se bodo take grozljivke dogajale.Preveč je zaupanja v ljudi ki to niso,
Moje sožalje .
Ne pametuj. Prosim. Ce bi se pri vsakem postopku obnasali kot da nas lahko kdo zabode, bi bil vsak drugi tepen.
V vseh filmih vidim, da ameriški prometni policaji pri vsakem obnašajo kot da jih hoče kdo ustrelit
in kaj je narobe s tem?
si prelen al prazabit da bi si želel takšnih postopkov? al si kr oboje?
Dej bod frajer pa me pridi to osebno vprasat. V resnici je vprasanje alinsi jih TI zelis?

Zajeban bit med postopki je najlazje. Tezko je biti clovek. Zdej pa trolaj dalje.
čuj frajer, jst tebe plačujem da si zajeban ko kozojeba opaziš
človk pa bodi v privat čajtu, ne za moj dnar

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Z MON-a, citiram:

"Nemec", čepel ob cesti, iskal delo, govoril angleško...ubil človeka, nato še sebe....
Ne smejo povedati, da je bil migrant, a domačini to dobro vemo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ksz

Mene pa zanima, zakaj v zvezi s tem primerom policija takoj opozarja, da se policistov ne sme enačiti z zahtevnostjo del ostale javne uprave in enačiti plač glede na zahtevnost dela.

Takoj sem dobil občutek, da so enega žrtvovali, da lahko trobijo kak imajo premale plače.
bonk.gif