Brez telefona že od SEPTEMBRA help!!

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kolega ima pač en problem, pa me zanima kako bi ga vi rešili.
In sicer septembra LANI je vzel nov GSM pri Mobitelu SEK800 in zanjga takrat skeširal 300€
Po 14h dneh mu je telefon crknil.
Po popravilu je bila zgodba ista...telefom je crknu.
Nese nazaj v Mobitelov center in do decembra ni imel od tega telefone ne duha ne sluha!
Takoj po novem letu je dobil nadomestni telefon Nokio in glej ga zlomka, kartice ni prepoznalo.
confused-1.gif

Odnese nazaj.....SE pa še vedno na servisu.
Dobi poravljen (ali nov) se vem zdaj točno in telefon SPET NE DELA!!
uf-1.gif

Po treh tednih in pregovarjanjih dobi obvestilo, da ga čaka v Mobitelovem centru NOV telefon.
Gre v center in telefona ni bilo nikjer
evil.gif
Tako, da z dolgim nosom odšel domov.
Čez 3 ure ga kličejo in mu povedo, da so telefon ''našli''
stupid-1.gif

In me kliče danes pa pravi, da je telefon ves prašen, tudi pod displejem, da je polno prahu!!!!!
bonk.gif

Kliče na Svemo, pove situacijo (o prahu) in mu je tipo na oni strani reku, da naj ga pošlje da mu ga bodo očistili
shocked-1.gif

Kaj bi v v tem primeru naredili?
Jest bi zahteval NOV telefon, ne razstavljen in potem spucan.
Fora je v tem, da ga nikjer v nobenem centru nimajo, da je bil ta zadnji in bog ve kje je ležal. Zato pa toliko praha.
hotel vzet en drug model aparata, pa mu ga klub doplačilu niso hoteli dati!?
Septembra je bil tak GSM 300 eur; če se ne motim.
Ne razumem, zakaj nebi mogli zamenjat drugega modela telefona v rangu 300 eur;

In še na koncu, če je kdo iz Mobitela tuki nej se javi
evil.gif

Lahko tud na PM
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

AIRMAN

Zelenc'
27. jan 2008
20
0
1
Glede na to, da sem imel v zadnjem času precej opravka z uveljavljanjem garancije na različnih izdelkih (slaba letina, očitno), sem ugotovil sledeče: Servis ima za popravilo izdelka na voljo 45 dni. Jaz jim ponavadi že takrat priložim dopis, kjer obrazložim napako. Že med tem časom se splača večkrat poklicat in jim povprašat kakšno je stanje. Stvari, ki težijo, se ponavadi rešijo hitreje že zaradi tega, da nehajo težiti. V kolikor prekoračijo 45 dni, jim pošlješ še en dopis, kjer omeniš nekaj členov iz Zakona o varstvu potrošnikov in iz Obligacijskega zakonika. (Seveda moraš prej prebrati te dva dokumenta, ki jih najdeš tudi na netu). Nadalje jim predlagaš ustrezno rešitev, če se ti to zdi potrebno (če se ne motim so ti po 45 dneh dolžni dati nov štikelc, dobro je vedeti tudi tvoje pravice ako gre za stvarno napako) in jim prijazno daš vedeti, da se boš v primeru nadaljnega zavlačevanja obrnil na ustrezne inštitucije (vsi vemo katere).
Ko jim pošlješ tak dopis, jim ponavadi ni treba več težiti, ker te oni začnejo loviti po telefonu.
evil.gif

Reševanje reklamacij drugače kakor z dopisi (telefon, osebno, in ostale rekla-kazala metode) se lahko sprevrže v eno dolgo nategovanje.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ampak potrebno je že od začetka težit samo z eno stvarjo, torej ALI z garancijo, ALI s stvarno napako. V vsakem primeru bo prodajalec/serviser/uvoznik vztrajal na garanciji, za potrošnika je pa seveda bolje uveljavljati stvarno napako. Če pa komentiram dejanja tvojega kolega...
uf-1.gif
. Ni žive duše, da mi na njegovem mestu prepreči iz te nesposobnosti Mobitel centra in Sveme iztržiti najmanj nov telefon...

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Če se dobro spomnim, so mu ponudili nov drug model SE.
Ampak je imel fotoaparat le 1,3 mio. (nek SE walkman model)
On je pa tega K800 kupil ker ima pač večjo resolucijo.
Boljšega ali pač z enako resolucijo kljub možnemu doplačilu ni mogel dobiti; mu ga niso hoteli dati.

BTW menjajo pa menda le SE za SE.
Druge znamke GSM je menda ne pridejo v poštev. Tako mu je bilo rečeno v Mobitelovem centru.
Meni je to malo oz ful čudno, da mu niso hoteli zamenjat GSM aparata SE z neko drugo ''firmo'' z isto resolucijo fotoaparata
uf-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kvaliteta slike k800 s 3,2 megapixli je bistveno drugačna od enega z 1,3,... ne govorim o megapixlih ampak o končnem izdelku (sliki) in strinjati se morate da ta telefon dela zelo dobre slike.

l.p. b

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kvaliteta slike k800 s 3,2 megapixli je bistveno drugačna od enega z 1,3,... ne govorim o megapixlih ampak o končnem izdelku (sliki) in strinjati se morate da ta telefon dela zelo dobre slike.

l.p. b

Se pa razumeva, da megapixli tukaj zraven nimajo ravno veliko veze, ne?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ja pač ena od karateristik je dober fotoaparat!
Enim pomeni več fotoaparat, drugim neka tretja opcija.
Odvisno pač....

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Predvsem se mi zdi tvoj kolega nesposobn.
smile-1.gif

Se strinjam s tem kar je napisal Klemen !
Ne vem, a je tvoj kolega dec ali baba !?
stupid-1.gif

Koliko je po zakonu, da ti morajo po pretečenem času servisiranja dati nov telefon ? 45 dni ?
Ma ni šans ... že po tem času bi vztrajal, da mi dajo nov telefon. V kolikor nebi našel skupnega jezika z njimi bi pa za piko na i poslal še dopis na tržnega inšpektorja ne glede ali je to oh in sploh firma. Seveda bi jim preden bi poslal pismo na tržnega to tudi povedal .... morda bi se pa malo zamislili.
Ko si oddal telefon na servis si dobil verjetno kakšen papir, kdaj se je to zgodilo - datumsko in po tem datumu oz določenem roku ti morajo dati telefon popolnoma nov zapakiran.
Ne vem zakaj tvoj frend ni telefona preveril na licu mesta in zavrnil zadevo.
Zdaj se lahko kačijo, da je telefon dobil in sicer "nov" zaprašen.

Hjoj, kako so nekateri naivni. Zdaj ali kolega ne hodi v službo in ne ceni denarja, katerega je dal za telefon ali je pa z njim nekaj hudo narobe. Za svoj denar želimo kvalitetno opravljeno delo ali pa delujoč izdelek ki ga kupimo, saj denarja ne pobiramo po tleh.
Treba se je borit, ampak sedaj ko je sprejel drug kao nov telefon se je zadeva malo obrnila, tako da .... drugič pa mu malo svetuj kako in kaj.

Lep pozdrav

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tvoj kolega bi lahko, najverjetneje,l kot nekaj mojih, zahteval razveljavitev pogodbe in vzel nov telefon v vrednosti kot je dal za prejšnjega ali z doplačilom, aneks pa bi mu začel na novo teči.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Predvsem bi Svema mogla tuki narediti osnovno to je pa zamenjati aparat.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Glede na fotič in nasploh ostale značilnosti (tudi ceno) je enakovredna zamenjava k810, walkmani so slabši, s izjemo w910 ter še kakega z višjo številko ki pa sta spet dražja telefona.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
SE Walkman verzije so vredi sam uporabljam SE W710i in je super telefon in kot sam fotkič zelo lepe slike dela...
aplauz.gif