Me prav zanima koliko bodo delal 24/7
Isto kot podor Trbovlje.
Ob 5h popoldne ni bilo nikjer žive duše.
Jim pa gre Corona mal na roke, ker bo nekoliko manj turistov poleti na zahodni obvoznici.
Brdo je zadnja leta poleti vsako popoldne stalo, kaj bo, ko bo tam se ves težki promet in se polovica osebnega iz vzhodne.....
Bo "zanimivo"
Se to, v dveh mesecih bi nekoč z lopatami in s krampi skopali nov predor.
Mi bomo pa "luči" in beton zamenjal.
Poleg stave koliko bo obnova stala in kdaj bo končana, lahko pobiramo se stave kako dolgo bo trajalo da bodo "stenge" na cestišču in kdaj bo naslednja vecja obnova.
Moja napoved
Ta obnova bo stala 15mio ker se bodo našla nepredvidena dela.
Končana septembra
Po dveh letih bodo stenge ali druge napake na vozišču,
Naslednja obnova bo čez 10 let
Če pride drugi val Corone, pa ne vem kaj se bo zgodilo.
Ta val priznam da so kar nekako izkoristili za preplastitve na določenih odsekih.
Možno. Sam tole ohromi celo Dolenjsko in tole bi jim moga bit prioriteta.Ah, Jado zna sam jamrat. V teh dveh mesecih se je ogromno avtocest preplastil po celi državi, nekaj se tudi z lokalnimi cestami trudijo.
Glede na to, da pogodba z izvajalcem do marca sploh še ni bila podpisana (zaradi pritožb, revizij ipd, po tem, ko je leni razpis itak propadel, ker ni bilo popolnih vlog), je iluzorno pričakovat, da bodo pa zdaj lahko izvajalci kar v 2 tednih zaštartatli z vsem in bili potem še pol hitrejši od plana.Če pa zdej niso mel 2 mesca časa, komot bi bla komplet cev zaprta.... Sam ne zdej bojo, nej se mal hebejo.
OK ampak zakaj ne delajo 24ur? Namesto v 3 bi tako lahko naredili v 1,5 mesecu.Glede na to, da pogodba z izvajalcem do marca sploh še ni bila podpisana (zaradi pritožb, revizij ipd, po tem, ko je leni razpis itak propadel, ker ni bilo popolnih vlog), je iluzorno pričakovat, da bodo pa zdaj lahko izvajalci kar v 2 tednih zaštartatli z vsem in bili potem še pol hitrejši od plana.
In je padel nivo debate na pričakovan nivo. Adijo.Bluziš na kubik.
V času popolne zapore bodo delali 24/7. Dokler je pa samo delna zapora (pripravljalna dela) pa ne, verjetno obstaja kak razlog, prav brskat se mi pa za njim ne da. V tem času ne bodo delali v predoru, ampak na povezavah med voziščema ipd ...OK ampak zakaj ne delajo 24ur? Namesto v 3 bi tako lahko naredili v 1,5 mesecu.
V času popolne zapore bodo delali 24/7. Dokler je pa samo delna zapora (pripravljalna dela) pa ne, verjetno obstaja kak razlog, prav brskat se mi pa za njim ne da. V tem času ne bodo delali v predoru, ampak na povezavah med voziščema ipd ...
To je odvisno predvsem od tega, kako bodo na to reagirali. Če bodo dovolj dobro označili (le zakaj se mi zdi, dase zna že tu zatikat), naredili dovolj ozke pasove plus če bo policija to stalno in brez milosti kaznovala, se bodo hitro odvadili.Na povezavi piše da bodo tudi tovornjake preusmerili po drugi poti, ampak vsak ve da tovornjakarji ne bodo jebali 5 posto in jih bo polno šlo čez tunel.
Kakšen nivo? Da mi praviš, nej se peljem v službo ob dveh zjutri in hkrati bluziš o škodljivosti nočnega dela. Dolenjska avtocesta je kritična, ker se kle skozi pelje v službo vse živo od Novega mesta, pa tja do Ribnice, Kočevja. Alternative pa ni in ko se Golovec zabaše, se zabaše vse. Ti pa kle nakladaš o nočnem delu. Sam količke so postavli, pa smo stal vsako popoldne v eno smer in vsako jutro v drugo. Pol so delal dodatni pas, smo spet stal, še prej so plastil oba vozna pasova, spet dren ITD ni konca.In je padel nivo debate na pričakovan nivo. Adijo.