Boste okupirali filozofsko danes?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.172
1.250
113
42
Ja sej vidmo kje je Slovenija zaradi našega genialnega kadra iz ekonomske fakultete

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.172
1.250
113
42
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Naj uganem, si FDVjevec?

Nisem študent lol. Mi ni do tega da bi študiral stvar ki mi ni všeč pa potem na koncu delal čisto nekaj drugega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Ja in? Koliko rabimo v sloveniji komunikulogov, politologov in ostalih sranjelogov?

Natakarjev ni nikoli preveč. Kdo ti bo pa s kavo postregel, če FDV ukinejo?

Tisti, ki je opravil srednjo šolo smer kuhar-natakar in mi ni ukradel obilice denarja z brezveznim študijem.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Seveda, država je kriva, ker jim ne da služb, to bi pa že lahko vedel.
rolleyes-1.gif

Država je vsekakor kriva, ker pusti študirat preveč ljudem, še posebej pa družboslovne smeri in ne ker ne zrihta služb...

Potem imaš pa množice samozavestnih diplomiranih idiotov, ki ne tako ne drugače nič ne znajo ali pa znajo isto kot miljon drugih. Potem se pa čudi, da jih nihče noče.
Ne ne ... glej ... vedno je bilo tako, in tako bo ... kdor hoče delat, bo službo našel v roku enega meseca .. kdor ne ve ali bi delal ali ne ... bo službo našel po enem mescu ali več .. kdor noče delat, pa bo celo žviljenje na borzi vedoč, da ni služb ...

Problem je pač ... ljudje z visoko izobrazbo si mislimo, da ne bomo nikoli delali navadnih del ... se pravi, da bi bil neki inženir ali magister zaposlen v proizvodnji kot navaden delavec ..

Jaz vem, da ko bom končal s šolanjem, da takoj ne bom mogel najti službe mojega poklica ... razen če se mi prikaže marija pred očmi, da takoj dobim zaposlitev v biroju ... ali če grem v s.p. ... ampak pred tem je potrebno nekje dobiti izkušnje .. eno je teorija, drugo je praksa ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Ja in? Koliko rabimo v sloveniji komunikulogov, politologov in ostalih sranjelogov?

Natakarjev ni nikoli preveč. Kdo ti bo pa s kavo postregel, če FDV ukinejo?

Tisti, ki je opravil srednjo šolo smer kuhar-natakar in mi ni ukradel obilice denarja z brezveznim študijem.

Tisti, ki je opravil to šolo zna streči še kje drugje, kot samo v bifejih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zmagala je izjava, da zahtevajo ukinitev obvezne udeležbe na predavanjih.
Obvezna je udeležba?
OK, hitro, koliko "genijev" poznate, ki niso bili na 10% predavanj?

Prisotnost ni nujna za uspeh (učenja), posebej, če profesor ne zna predavat, ali še hujše, v resnici nima pojma o predmetu.

(z "genij" mislim uspešne ljudi, ne pa v slabšalnem pomenu)

PS: Aja, če udeležba ni obvezna, ampak so oni samo zamutili, je ta post brezpredmeten.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zanimivo pri vsem tem je, da se redki odločajo za študij, po katerem 100% dobiš zaposlitev. Recimo 2 uri dela na dan, zastonj stanovanje in avto, dohodki so odvisni od "angažiranosti", nikakor pa niso zanemarljivi in konec koncev, če nisi totalen nesposobnež, si komod najdeš žensko ali več njih.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

... ljudje z visoko izobrazbo si mislimo, da ne bomo nikoli delali navadnih del ...

.... Jaz vem, da ko bom končal s šolanjem ...

priden.gif

Drugače pa ... to da bi omejili mesta samo za "najboljše". vse lepop in prav, ampak v tem primeru se jaz nebi mogel vpisat, ker mi določeni predmeti v srednji šoli niso šli, oz. sem bil len in zabušant. Potem na faksu, ko so me stvari začele bolj zanimati in so predmeti bili bolj strokovni. pa sem bil vedno med top 3 - Tudi diplomiral sem med prvimi.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
dober šiht
smile-1.gif

Seveda ne gre brez kršenja pravil, če hočeš biti uspešen.
evil.gif

Odtehta pa spet faušija:-naš ima pa novga Audija, vaš pa že 5 let starega.
-naš ima pa že 2 otroka, kaj pa vaš čaka?
-etc.
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
In spet smo na cerkvenih temah....
uf-1.gif

Kar se tiče (ne)obvezne udeležbe na predavanjih. Če bi bila popolnoma neobvezna, se s tem samo daje spodbudo, da se jih čimveč vpiše samo zaradi statusa. Poleg tega pa če so obvezna predavanja, ne moreš delati šiht 8 ur dnevno, kar je edino prav za nekoga, ki še študira.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Prisotnost ni nujna za uspeh (učenja), posebej, če profesor ne zna predavat, ali še hujše, v resnici nima pojma o predmetu.
Potem v srednjih in osnovnih šolah tudi ne rabimo obvezne udeležbe, kajne?
grims-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Bistveno več.

Ampak še vedno jih je bistveno preveč.

Saj nisem nikjer napisal, da jih ni preveč, trenutno jih je 2400 preveč. Ampak za vsakega politologa rabimo, recimo, 100 ekonomistov.