Boste okupirali filozofsko danes?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Klik

Včeraj zvečer sem skoraj s stola padel od smeha, ko sem te "Che Guevarre" poslušal. Se vidi, da so sami filozofi in teoretiki. In potem pravijo, da je problem v zaposlovanju mladih družboslovne strani, kaj pa ko bi šli kaj uporabnega študirat? Teoretikov rabimo samo toliko in toliko, ne pa da jih vsako leto par tisoč produciramo.
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda, država je kriva, ker jim ne da služb, to bi pa že lahko vedel.
rolleyes-1.gif

Država je vsekakor kriva, ker pusti študirat preveč ljudem, še posebej pa družboslovne smeri in ne ker ne zrihta služb...

Potem imaš pa množice samozavestnih diplomiranih idiotov, ki ne tako ne drugače nič ne znajo ali pa znajo isto kot miljon drugih. Potem se pa čudi, da jih nihče noče.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa ti ne razumeš, štipendije za VSE!
hysterical-1.gif

Tile fantiči se ne zavedajo, da štipendije za vse že obstajajo, imenujejo se kadrovske štipendije, ampak valjda ne boš dobil kadrovske štipendije za rusko primerjalno književnost.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pa ne, saj imajo prav. Komot bi bile državne štipendije za vse! Pač omejiš študij samo za tiste, ki so dobri in tem daš štipendije. Vsi problemi rešeni. Nenadoma ne bo preveč "rusov" in premalo vodovodarjev, železokrivcev, zidarjev in podobnih. Pa še cene nepremičnin se bodo normalizirale.

Vidiš, filozofi niso kar tako za odpisat.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.692
113
smile-1.gif

Sam una samoumevnost glede štipendij me je pa res presenetla.......pa sej model ni 14let star idealist......balona okol njegovga telesa pa tud nism vidu....
bonk.gif

Jeba model si boš mogu pač mal roke umazat pa hrbet pretegnt če boš hotu met $ pa filozofirat ob prostem času

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zmagala je izjava, da zahtevajo ukinitev obvezne udeležbe na predavanjih.

hysterical-1.gif

Fak ej, keri debili so pa to. Zastonj šolanje, en kup sobvencij, pa še ukinitev obveznih predavanj bi radi. Only in Slovenia.

Potem jih bo pa čez 5 let udarila resničnost življenja v gobec.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, no... kdo je pa še srečal študenta filozofije ali družboslovca, ki stoji na zemlji?

Se prizemljijo šele po študiju. Saj vodja gibanja 15 oktober je tudi družboslovec - pazi: profesor, ki ima pogled na svet čisto zamegljen. Oni bo poleg zahtev filozofov še nacionalni temeljni dohodek. Meni je sicer razumljivo zakaj: izberejo si poklic/stroko, kjer so nezaposljivi in potem vi pač imeli nek dohodek, da bi se lahko po jajcih praskali še po študiju.

Bistvo ni na fakulteto spustiti le "najboljše", bistvo je omejiti vpisovanje tam, kjer se ve, da se kadra ne potrebuje toliko.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Ma naj študirajo kjer hočejo, samo država naj subvencionira šolnine samo tam kjer se kadri potrebujejo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.692
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zmagala je izjava, da zahtevajo ukinitev obvezne udeležbe na predavanjih.

No ja se deloma strinjam z njim......za vsa predavanja res ne rabiš profesorja da ti pove kaj si izposodiš v knjižnici in se "napiflaš"....zguba cajta sedet s takim profesorjem.....

Ampak sej to že lepo funkcionira........ampak je pa samoplačniško (jajks problem
smile-1.gif
)

P.S.: pač moje razmišljanje po obiskovanju samoplačniškega izrednega študija

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Potem jih bo pa čez 5 let udarila resničnost življenja v gobec.

Takrat bo šele zares država kriva! In vsak ti bo razložil da pošilja na miljone prošenj in da se služba dobi samo po vezah in poznanstvih.

Ne dragci, služba se dobi če kaj znaš in če si sposoben. In če res ne znaš popolnoma nič kar bi lahko prodal je imeti veze in poznanstva med drugim tudi sposobnost.

Ne razumem, ampak ko sem ostal brez službe (letos spomladi) sem poslal par prošenj in so klicali nazaj, da tega kar znam sicer ne rabijo in da me verjetno ne zanima, ampak da bi pa lahko dobil delo v proizvodnji. Se pravi služb kolikor hočeš, če hočeš delat. Sicer znam stvari, ki so očitno deficitarne in sem precej lahko dobil drugo službo, ki ni ravno v proizvodnji...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni razen smešnih zahtevkov teh bezposličarjev zanima, zakaj se sploh še kdo ukvarja z njimi?
Če bi jih nehali omenjati v medijih pa še kaka ignoranca iz strani "prostojnih" in bi se ti odbori sami od sebe razpustili. Tako pa kljub nični podpori med normalnim folkom dobivajo interes, da ga še bolj serjejo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.172
1.250
113
42
Če nekdo hoče biti nekaj nevem zakaj mu država tega nebi omogočila. Pa na filozofski niso samo filozofi. Problem je da je vpis tako velik za službe, ki jih nikoli nebo veliko...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če nekdo hoče biti nekaj nevem zakaj mu država tega nebi omogočila.

Ne, zato ker to stane. Večkrat. Moj denar. Kot sem predlagal naj omejijo vpis na fakultete samo za dobre, pa ne bo problema. Tisti, ki si res želijo se bodo že potrudili, nesposobnih pa nikdar ne bo nihče rabil, tudi če bodo nekoč diplomirali.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
KSZ

Mene pa zanima zakaj te šalabajzerje ne pospremijo ven z varnostno službo ali policijo? To je motenje učnega procesa. Marš van na cesto.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.172
1.250
113
42
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če nekdo hoče biti nekaj nevem zakaj mu država tega nebi omogočila.

Ne, zato ker to stane. Večkrat. Moj denar. Kot sem predlagal naj omejijo vpis na fakultete samo za dobre, pa ne bo problema. Tisti, ki si res želijo se bodo že potrudili, nesposobnih pa nikdar ne bo nihče rabil, tudi če bodo nekoč diplomirali.

Kok si dober na faksu velikrat nima veze kok si dober v službi...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eno sito pač mora bit, da se št. vpisov zmanjša, ker očitno "sproduciranih" diplomirancev nihče ne rabi...