Boste 11.3. dvignili ves denar iz bank?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Tisto je (bil) Evrokrat.

Daj enega velikega srcka na avatarja, pa bo takoj jasno (in se bolj se bo podalo imenu)
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Imas prav, res nisem v Sloveniji - in to iz cisto kapitalisticnih razlogov (se pravi, nisem javni usluzbenec
wink-1.gif
).

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Se je že začelo.
Danes sem bil na banki. Dva pred mano dvignila nad 5000,00€

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dvig večje vsote moraš itak predhodno naročiti. Potem te bodo pa še banka prijavila zaradi večje vsote kot potencialno pranje denarja...

Danes je bil v sobotnem dnevniku dober članek. Da je to v bistvu strel v koleno. Ker bo še manj posojil in s tem še večja plačilna nedisciplina...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Za dvig te ne prijavijo za pranje denarja, to je za polog. Pri dvigu je pač izvor jasen.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.028
153
63
Ja in rešitev je, da ljudje s svojimi prihranki financirajo tajkune in večje firme, da bodo še naprej nategovali male firmice, ki so sicer zdrave?

Meni je banka le nujno zlo, ki mi svoje usluge predrago zaračuna. Zakaj bi potem igral mamo Terezo za njih!?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Meni tudi na začetku obrti niso hoteli posodit niti ušivih 1mioSIT (4jurje€) za nakup rabljenega kombija. Dandanes pa bereš, da so raznim Vegradom&co posojali 20x več denarja, kot so bile tiste firme cele vredne.

Zdaj naj pa to izgubo krijemo državljani? Kar naj crknejo, bodo pač zrasle nove.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni tudi na začetku obrti niso hoteli posodit niti ušivih 1mioSIT (4jurje€) za nakup rabljenega kombija. Dandanes pa bereš, da so raznim Vegradom&co posojali 20x več denarja, kot so bile tiste firme cele vredne.

Zdaj naj pa to izgubo krijemo državljani? Kar naj crknejo, bodo pač zrasle nove.

Na prvo žogo se strinjam, da naj crknejo. Ampak nažalost sistem ni narejen tako. Nekateri to dobro vedo in lepo živijo na račun poštenih.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Se je že začelo.
Danes sem bil na banki. Dva pred mano dvignila nad 5000,00€
Itak da bojo!
Kolega je reku da je naroču vs dnar pa še do limita 5000€ je šu
wink-1.gif
iz principa...
Pa ga je na banki spraševala a ga res toliko rabi
rolleyes-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Un izgovor za guvernerja ma pa tudi jake izjave, pa kaj če obrtniki dvignejo 50milijard, imamo 5miljard gotovine. A ta ne zna šteti do 10?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Delno off. Krivi ste/smo si sami. Simpl računica. Če pustimo tajkune in rakune ob strani. Delaš za tistega, ki ti plačuje. Pika. Jaz vem, da če 2 meseca od nekoga ne dobim niti centa ga dam na izvršbo in tretji mesec ne delam več zanj. Jaz potrebujem prilive sproti, plačujem pred rokom in so zadeve pošlihtane zato ne toleriram raznih buzerantov. Poznam folk, ki rine do takih, za katere se ve, da ne plačujejo po pol leta pa še pol mal na obroke. Ampak zakaj grejo tja? Iz pohlepa, vsi imajo zase dovolj. Tudi če bi imel 20 zaposlenih in prazne račune bi jih pač odpustil, firmo zaprl, morda obdržal dva, skrčil posle za nekaj časa, karkoli. Ne bi pa v nedogled delal in dobil nič.

Bankirje bi morali pa že zdavnaj za jajca obesit. In dam prav evrofilu, samo laja se in to je to. Ni še tako hudo očitno. Cepci!

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Kolega je reku da je naroču vs dnar pa še do limita 5000€ je šu
wink-1.gif
iz principa...

hysterical-1.gif
Dosti podjetnikov brez težav funkcionira in posluje... Taki definitivno ne bo šel iz principa dvigovat sredstev do limita.