BORZA?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno krka je najbolj popušila do sedaj! Kam investirati pa je drugo vprašanje! Tut v steklenicah si v - zakaj bi investiral v nekaj kar ti prinaša -?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zanimivo...pa 5mio€ prometa, pa še veliko ga bo.
confused-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
malo za hec...

Kam investirati?

unča zlata je šla v enem dnevu gor za več kot 100 USD...
grims-1.gif

očitno si nekdo že pripravlja zlate rezerve...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne vem če je pravi čas za nakup zlata se mi zdi da bo tut ta strmoglavil (slej ko prej)! Drugače pa me zanima kako kaj vzajemni skladi pri nas ali je že kaj povečanega dviganja denarja iz njih? Delnice me malo bolijo sam v vzajemne skalde pa nisem nikoli vlagal tak da je vsaj pri nečem dober občutek!

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
zlato je tudi po mojem mnenju zopet precenjeno zaradi norega navala populacije... zato sem raje prodal del zalog (na 1 unčni kovanček cca. 115€+ v slabem mesecu) in bom z nakupi počakal dokler zopet ne pade... na nekje 550 na unčo...

puzika

Zelenc'
5. feb 2008
18
0
1
41
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
zlato je tudi po mojem mnenju zopet precenjeno zaradi norega navala populacije... zato sem raje prodal del zalog (na 1 unčni kovanček cca. 115€+ v slabem mesecu) in bom z nakupi počakal dokler zopet ne pade... na nekje 550 na unčo...

Se popolnoma strinjam ... bolj je blo mišleno v smislu, da je to stvar , za katero je blo treba ze pred časom poskrbet, zdej ob padcu in splošni paniki pa je res mal pozno ( ni pa sicer prepozno ) . Ostane sicer še srebro in mogoče surovinske delnice
wink-1.gif

Lp m .

P.S. : wrong user :D FRooT

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
se mi kar smilijo vsi, ki so včeraj naprimer pri morotu kupovali zlato po 925$/unčo (oz. 22,7€/g) ... že danes so v izgubi cca. 75$...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Je včeraj ena po dnevniku rekla da je zlato precenjeno da bi unča morala po trenutnih ocenah bit na 2500 USD
bonk.gif
! V glavnem borza je zdaj za najboljše vojake ki so se pripravljeni vozit po tem vlaku smrti! Bogo tisti ki so lani najemali kredite kupovali po izjemnih cenah in prepozno skočili iz vlaka smrti!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz...

Ponudniki in trgovci s črnim zlatom so zgleda prav tako začeli čutiti svetovno gospodarsko krizo.

Zdaj se poskušajo na vsak način znebiti vseh zalog ki so si jih nabrali v zadnji nekaj letih s tem ko so s trga odkupovali enormne količine nafte in jo na ta način umikali s trga, da je bilo vedno preveč povpraševanja kot pa ponudbe in so cene črnega zlata dosegle skoraj 150 USD/sodček.
Zdaj pa imajo tudi oni nekakšno finančno krizo in izgube, pa morajo čimprej vnovčiti vse zaloge
cheer.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jeba je, če so nafto kupovali na kredit.
smile-1.gif

Vendar kljub vsemu, je moje mnenje, da je trenutni orenk padec cen nafte špekulativne narave. Čeprav nekaj je tudi doprineslo zmanjšanje povpraševanja. Kitajska je na veliko kupovala surovine in nafto na zalogo pred olimpijado, po njej so pa nakupe črnega zlata skoraj ustavili, podobno je tudi US Armija kot največji institucionalni porabnik nafte na svetu zmanjšala svoje nakupe.
Torej bo cena en malo padala, vendar ne prav dolgo. Nafta je neobnovljiv vir energije, pa tudi malce je za dvomit, da se je folk skorajda čez noč nehal vozit z avti in ogrevat na kurilca. Kitajci bodo zaloge nafte prej kot slej skurili, US Armija pa podobno. Torej bo čez par mesecev spet porast cene, čeprav verjetno nekih enormnih špic in hude rasti ne bo več. Špekulanti so si polomili zobke.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Pomoje pa tole padanje ni špekulativne narave, ampak je razlog tega da je padlo špekulativno povpraševanje. Do zdaj so cene nafte gnale v višave ravno te špekulacije, zdaj pa je kriza z denarjem in vsem. Treba se je znebit vsega kar imaš in počakat na boljše cajte -ker ta kriza bo lahko tudi še trajala in noben noče bit živčen eno leto ali dve od negotovosti.

Nafta je res neobnovljiv vir, samo zaenkrat je zalog na trgu dovolj in ni logičnega razloga da bi šle cene v luft.

Pomoje so bile cene orenk napihnjene, zdaj je pa balonček počil in dela se korekcija. Cene ne morejo rasti tako eksponentno kakor so zadnja leta na vseh trgih. Ni realno!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
KSZ ....

vse tole dogajanje je sele zacetek. tako da zaenkrat stran od borze z nakupi. ni se cas za nakupe. nivoji vrednosti delnic so se zelo visoko glede na vecletno povprecje.

to kar se zdaj dogaja v slo je sele zacetek krize. kako dalec bo vsa zadeva sla, bomo pa se videli.
evil.gif

kriza bo, ko ne bo vec narocil, proizvodnja upade, obroki za kredite ostanejo in odpuscanja so tu. tako kot npr. v revozu. ljudje ostanejo doma, denarja ni, krediti so in potem se prodaja kar se prodati da. avtomobili, nepremicnine. tisti ki pa ze sedaj zivijo samo na puf bankrotirajo prvi, drugi mesec. denarja na splosno ni vec, ni nikogar ki bi imel interes, da bi sploh kaj kupil in cena vsega gre na dno. tole dogajanje na borzi je samo zacetek, ker delnico pac najlazje prodas. cisto druga zgodba pa je z nepremicnino.

ce imate denar, pocakajte, ni se cas za nakupe. kupujte takrat, ko bodo zadeve ZARES poceni.
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Jutri pa se bo že pokazalo kako naprej. Po mje daleč dol naprej tut ne more več it ali pa tut?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
In the end, by refusing to allow market forces to work their cure, our economy will inevitably die from the disease. Our economy will now face death by hyperinflation, which will cause a complete loss of confidence in the dollar and result in prices and interest rates skyrocketing out of sight. The evaporation of our national wealth will lead to civil unrest, food and energy shortages, and the possible imposition of martial law.
grims-1.gif

http://www.newmogul.com/item?id=1002

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Jutri pa se bo že pokazalo kako naprej. Po mje daleč dol naprej tut ne more več it ali pa tut?

"mojstri" so tako rekli že pri prvih padcih, pa je od takrat šlo krepko dol.... Jst sem trenutno iztopil iz vrtiljaka, čeprav s konkretnim minusom....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
In the end, by refusing to allow market forces to work their cure, our economy will inevitably die from the disease. Our economy will now face death by hyperinflation, which will cause a complete loss of confidence in the dollar and result in prices and interest rates skyrocketing out of sight. The evaporation of our national wealth will lead to civil unrest, food and energy shortages, and the possible imposition of martial law.
grims-1.gif

http://www.newmogul.com/item?id=1002

Eh. Če verjameš v to, potem kar pripravi zaloge vode in konzerv v kleti.
evil.gif