BORZA?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Gledam malo borzo ta teden (po dolgem času spet), pa vse celi teden močno v rdečem. A mislite da so že časi za nakupe na razprodajah ali bi še bilo malo za počakat, da mogoče še kaj pade? Kje mislite da so še potenciali za rast? Spremljal sem tudi dogajanje okoli dokapitalizacije NLB kje bo najmanj 34% delnic se pojavilo za nakupe oz. vpis dokapitalizacijskih delnic, finance napovedujejo ceno okoli 335 evrov, na sivem trgu naj bi bila cena okoli 400 evrov ali ta podatek drži?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Se bojim da bo letos rdeče leto, vsaj prva polovica leta in v SLO. Lani je SBI narastel za skoraj 80% in to ni realno.
Tujina (sploh USA) pa tudi ni optimistično. Kaj se bo pa na Balkanu n vzhodu dogal pa ne vem

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
hja jst sem včeraj "vstopil" na slovensko borzo z 10k€.... če je pametno ne vem, sem pač poizkusil
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
To jst že več kot leto dni govorim da bo balonček Slovenskega SBI počil. Cene delnic za večino podjetij na SBI niso realni, so precenjeni in vse skupaj bo padlo - kar še ne pomeni katastrofe, pravim pa da BO. Še vsaka borza je dozivela ta dogodek in SLO borza je tik pred temu (če bi primerjali nekaj različnih indeksov svetovnih borz bi videli da čudovito ujemanje v tem).

Zdej, mogoče je balonček ravnokar počil, mogoče pa še bo. Definitivno bo k temu pripomoglo slabo svetovno gospodarsko stanje, mogoče bo ravno to vzrok za pok balončka.

Skratka, trenutno ni primeren čas za vlaganja v nobene delnice. Počakajte da začne padati, kupujte nizko, prodajte visoko
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Se pravi da je po tvojem mnenju še pametno počakati? Bodo tečaji še padali? Po mojem če bodo še šli dol se bo najbolj poznalo krki ker se bo ob prodaji še dalo kaj zalužit ob strmoglavljenju (moje mnenje)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ja lej...zadnjih 5 let in več so tečaji na borzi vztrajno lezli navzgor. To se v nedogled ne more dogajati, vsake toliko časa se izvršijo korekcije tečajev. Tega je največ ob po začetku hitrejšega razvoja nekega gospodarstva ko pričakovanja visoka. Vsi ptiči s strokovnjaki vred čivkajo da so cene delnic SLO podjetij v glavnem precenjena. In glede na to da je balonček lepo napihnjen, hkrati pa se v svetu odvijajo take in drugačne ekonomske krize (visoke cene nafte in hrane,inflacije, nizek dolar in funt, premočen eur,...). Vse to povečuje možnost da bo balonček počil.

Jaz bi počakal nekaj časa in raje vložil v forex. Srednjeročno se bo čez leto dni ali več splačalo vložiti v USD.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
(pozabil napisat) KSZ

IMHO (pa tudi ne tako IMHO)
evil.gif

Dveh, zelo podobnih vprašanj na borznem področju nikoli ne bi smeli zastaviti in sicer:

1. kdaj je čas za nakup VP ? in
2. kdaj je čas za prodajo VP ?

Zakaj? Ker tega pač nikoli zagotovo ne izveš. Govorim seveda o vsaj 95% populaciji imetnikov VP. Prevzemi ne štejejo
evil.gif

Še nedlogo tega mi je (ne bom imenoval katera) BPH predlagala nakup delnic podjetja v J Ameriki. Precej omenjenih delnic je bilo kupljenih tudi s strani družbe. Pazi, to je bilo 2 meseca nazaj ! Pa danes? RDEČE

Kaj želim povedat? Da tudi strokovnjaki ne vedo, kaj se bo zgodilo "jutri" (za nazaj je biti lahko pameten) !
Torej, odločitev o prodaji oziroma nakupu VP je VEDNO na strani (bodočega) imetnika VP.

(kar je danes rdeče , bo "jutri" zeleno
wink-1.gif
)

Noker

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem gledal kake rdeče številke so trenutno! Ne vem če ne bom šel jutri po nakupih!
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
in delnice LETIJO navzol... sem že v dilemi, ali v paniki prodati
frown-1.gif

Samo v razmislek: največ ljudi naredi traparijo prav v paniki, tko da ... ?

Noker

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Balonček je počil.

Zdaj verjetno sledi splošna panika malih in srednje velikih delničarjev ki se bodo hoteli znebiti delnic dokler se še lahko po tej ceni. Posledica tega bo še nadaljnje padanje vrednosti.

Danes je šel Petrol dol za -10%, Krka -6%.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Trenutno je šel dol Petrol za -8% in Krka za 4,2%, Tako da so tvoji % malo preveliki.
Če mene vprašaš še dan ali dva gre konkretno dol, potem pa se bi moralo počasi ustavit.

lp

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Če mene vprašaš še dan ali dva gre konkretno dol, potem pa se bi moralo počasi ustavit.
lp

Word !

Kaj pa bo res, bo pokazal čas. Vendarle, kar gre gor, gre tudi dol. In obratno
cheer.gif

Noker

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
in delnice LETIJO navzol... sem že v dilemi, ali v paniki prodati
frown-1.gif

Samo v razmislek: največ ljudi naredi traparijo prav v paniki, tko da ... ?

Noker

to je dejstvo, samo, če gledam po drugi strani, danes prodam in "privarčujem" morebitni padec v naslednjih dneh, konec tedna pa kupim nazaj kaj drugega
wink-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Pravilno, tudi to je opcija.

Ampak spet, kaj pa če boš prehitro/prepozno kupil?
evil.gif

Noker

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Še bo padaloooooooooooooooo, tako pri nas kot zunaj, ampak jaz ne grem prodajat.Denarja ne rabim, če pa prodam mi pa Bajuk kar konkretno pobere dobiček.

Bos

Zelenc'
6. sep 2007
27
0
1
Ptuj
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Še bo padaloooooooooooooooo, tako pri nas kot zunaj, ampak jaz ne grem prodajat.Denarja ne rabim, če pa prodam mi pa Bajuk kar konkretno pobere dobiček.

Dobiček ali izguba je takrat ko prodaš papirje...

Jutri bo tudi vse rdeče, še posebaj indija, rusija, brazilija, nemčija... padec nad 7 %. To bodo čutili jutri skladi, padci v enem dnevu ca 5%, pa še tedna ni konec
confused-1.gif

Hm kdo je vstopil pred kakima dvema trema letoma se kaj prevečne sekira, tisti, ki so pa vstopali pred par mesci na kredit, pa sedaj še ne spijo
evil.gif

Skratka to je korekcija tečajev, katere so napihnili veliki, pol so navdušili male. Pol pa naenkrat pade, mali prodajo, veliki kupijo nazaj.... In igra se ponovi.....
Lahko se motim in bo konec sveta, samo pol ti gotovina nič ne pomaga, je itak v hagu hehe...

Trenutno zlato ???