Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Poslušam radio kjer na novicah pravijo, da bodo za borderje na Rogli naredili posebej progo (Mašinžaga), na kateri bo 15 naprav in bo baje največji park v Evropi. Na koncu voditeljica pripomne, da je itak prav, "da borderje odstarnijo iz smučišč".
Barabe! Taktično bi nas radi zradirali iz smučišč tako, da bi nas zaprli v nek rezervat, na hribu, kjer ves čas piha, se kotalijo oblaki in je vse za nič!
To je ja diskriminacija! Kje je sedaj Hanžek, pa njegova naslednica? Ciganom nove bajte, mene zavednega slovenca, pa v rezervat na nek hrib?
Ah, pri nas bomo s smučarji morali koeksistirati na smučiščih še dolgo.... Konec koncev tale voditeljica nima glih pojma o smučanju ali bordanju, ni vsak boarder 17 letni šmrkavec ki se lahko goni po jumpah railih in pipeih, eni smo pač bolj na carving mahnjeni, čeprav vmes paše kak 360 če je ravno mehak pristanek
Zdaj preden sploh berem vse ostalo, vem da se bo nakladalo s strani smučarjev koliko posedamo pod prelomnicami itd, ampak sam spremljam situacijo že dolgo in obe strani imata bedake ki se pač ne znajo obnašat, al pa egoiste ki pretiravajo tam kjer ni treba... Sam sem kot učitelj doživel še največ traparij od smučarjev (so mi recimo se zaleteli v učenca/ko), ampak če noben ne pretirava se obriše sneg pa malo opomni na previdnost in je)...
Drugače pa se stil smučanja zamenjuje, razen par trmastih fosilov ki prazgodovinsko pederajsarsko smučanje trajbajo naprej, že vsak več ali manj carva. Tu pa je problem ker rabiš ogromno pozornosti, saj se vsak ovinek pelješ tudi prečno na progo, tako da je verjetnost hudih naletov vedno večja. In eni bedaki brezglavo divjajo, eni smo se pač navajeni ustaviti pravilno na robu smučišča in malo počakati in oceniti situacijo ali lahko "spustimo" ali ne...
Jaz tudi raje med tednom hodim bordat, ker je manj folka in lahko carvaš mirne duše, brez da bi se bilo treba vsak ovinek izogibat kakim kamikazam. Pred pizdarijami pa pač rešuje samo eno - opreznost, pozornost, potrpljenje (podobno kot na cesti).
Tak da boarderje v rezervate lahko pošiljajo samo totalne trdoglave budale, ki se bojo tudi brez boarderjev srečali s kakim smučarjem (da bogih dreves ne omenjamo) ker so prepametni za svojo glavo. Poleg tega upravljalci dobro vejo katera skupina je manj občutljiva na slabo vreme in prinaša prihodek tudi v slabših pogojih (megla, mraz, veter)
Je pa res da kot učitelj sem alergičen na kretene, ki se nenadoma ustavljajo sredi smučišča, ki ne gledajo okoli sebe in ki precenjujejo svoje znanje... Dober učitelj bo vedno striktno zagovarjal varnost in bonton, ter to dosledno zahteval od učencev/k, pa vsaj zase vem da vsako leto to predelamo večkrat pri obnavljanju licenc. Na bordih ali smučkah, pri nas nimamo dovolj površin in zmogljivosti, da bi obe varianti ločili med seboj.