Borao,boravo...hrvaški mejni policaj..wtf

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Včeraj se vračam iz morje. Standard preko delnic, pokažem osebno.. Kje ste bili, jaz na morji, kolko časa 1 mesec... se mu kar zasvetijo oči. Je hotel vedeti vse, kje, pri kom, s kom itd.
Potem sledi preverjanje, pride nazaj in teži nekaj v zvezi z borao, boravo(sem pozabil kaj točno) da ni plačan. Na srečo sem imel sabo odrezek iz turistične pisarne da je zadeva plačana. Vendar mu še vedno ni šlo v glavo zakaj sem prijavljen do septembra. Mu razložim da sem plačal povšal in to je to. Še vedno teži z bovao/boravo, ga vprašam kaj je to on meni borao/boravo je boravo/borao.. meni nič jasno.
Mi lahko kdo razloži kaj za hudiča je borao/boravo, ker do sedaj še nikoli niso težili, tudi dol niso omenjali da bi bilo potrebno nekaj dodatno plačat...

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Mogoce boravak? Torej naslov ce si bil kje prijavljen medtem ko si bil v tujini.....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Boravak je ja. Mislil je na turistično takso, ki znaša 6 HRK na dan. To je davek na letovanje, ki gre direktno državi.
Plačaš ga ali v turističnime uradu, lahko se prijaviš pa tudi na policiji, ko prideš v CRO.

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Ja to je bilo plačano in na srečo sem imel še račun + dokazilo.
Vendar mu ni šlo v glavo da je plačan povšal in ne za vsak dan posebaj.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Lahko od tebe zahtevajo tudi točen naslov, kje in pri komu si stanoval? Ali jih zanima zgolj plačana turistična taksa?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.493
457
83
Cigani... nič ne morejo zahtevat od tebe. Si se pač zmotil, ker ne razumeš dobro jezika. V državo si vstopil zjutraj na mejnem prehodu X, zdaj se pelješ nazaj, ker ti lijepa naša ni všeč. Basta.

Mene so lansko leto na tem mejenem prehodu prvič v življenju pretresli, prišla policistka, pripeljala mizo, zložite ven prtljago, odprite, popisala vsakega - ime očeta, poklic, itd. (razen frendice, ki je ostala v avtu
stupid-1.gif
) Nisem pametoval, ker smo imeli 10 steklenic žgane pijače, ki pa je očitno niso motile. Edini komentar "po koliko imate vi ovih boca?".

Če bi bil sam in na poti nazaj je klasika - ne morem, me boli hrbet, lahko zložite sami in pregledate vse, jaz ne bom še 1x premetaval in pakiral in seveda prosim zložite nazaj, kot je bilo.

Tega prehoda se je očitno treba izogibat...

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
jep, tudi un ko gres cez Metlikoe se je treba izogibat, ker na teh malih delajo samo lokalci in imajo prevec casa te jebat v glavo, se posebej ce prides sam na vrsto. Imajo veliko cez slo. povedat.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ne vem, kakšni čudaki morate bit, da vas policaji na meji zajebavajo. Imate vsi drede, polno tattoojev, naluknjan nos, zelene lase?

Meni nikol nič ne rečejo, samo mahajo, naj grem dalje.

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz tudi ne vem, toliko pluvanja čez Hrvate, mi nismo imeli nikoli težav z njimi.

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Sam hodim redno čez ta mejni prehod(večkrat letno). Do sedaj(+včeraj) sem samo 2x kazal prometno ter vozniško (policistka,skodrane dolge lase) isti osebi v razmaku 4 urah(ker sem šel samo gor in dol). Po mojem mnenju pa ne izgledam sumljiv:)

Mi gre pa na organ da mi teži za neko zadevo katero sem plačal in mu po vrhu še dokazal z računom. Sem sprva mislil da so kak zakon spreminjali(dodatne takse itd). Za konec mi je pa delovalo kot da naj ti bo, pejt čez..

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ne vem, kakšni čudaki morate bit, da vas policaji na meji zajebavajo. Imate vsi drede, polno tattoojev, naluknjan nos, zelene lase?

Meni nikol nič ne rečejo, samo mahajo, naj grem dalje.

Seveda ti mahajo, saj ko te že na daleč vidijo, jim greš na kuratz in bi te bili radi čimprej los. Bojijo se, da jim ne bi kaj o njihovih ženah povedal, kako so zveste itd... Pa seveda tvojih nasvetov o spolnosti! Pameten si tako, da slišiš muho kašljat...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Jaz tudi ne vem, toliko pluvanja čez Hrvate, mi nismo imeli nikoli težav z njimi.

mene s punco so konec maja, ko sma šla za teden dni na morje hoteli kriminalisti prefukat cel avto za droge, pa se je videlo not, da mam harpuno, celo potaplaško opremo, pa dva bicikla na strehi... po 10 minutnem pogovoru s kriminalistom mu je očitno kapnilo, da res nimam nič v avtu, kar bi ga lahko zanimalo...

lani pa sem od "tašče" prikolico vlekel na morje, pa je hotel na meji prometno, vozniško, prometno od prikolice, si vse zapisal potem pa šele naprej spustil
hysterical-1.gif

B81

22. jul 2007
38.021
11.171
113
nikoli problemov, le iz Zanke domov na madžarski meji pred 14 leti nas je okoli obnil, ker sem imel staro osebno obrezano (ni šla drugače v denarnico), pa je nastal cel halo
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mene na Jelsanah redno preverjajo. Tudi psa sem ze 2x dobil v avto. Dostikrat zahteva prometno pa mi cekirajo st. Sasije. Kr neki.
Pred leti sem bil tudi ze v gatah v obmejni pisarni... Tako da sem ze vajen njihovih for
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Je bila pa fora 1x na Fernetih... Se pred EU. Psico vedno vozim v avtu, za na sprehod, no pa greva s punco v shopping v Trst. Itak drug test in se je policijski pes zapicil tocno tja kjer psica lezi ponavadi. Se ni premaknil... No potem sem jim nekako objasnil za kaj gre, pa ne vem ce so verjeli
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.528
5.696
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Mene na Jelsanah redno preverjajo. Tudi psa sem ze 2x dobil v avto. Dostikrat zahteva prometno pa mi cekirajo st. Sasije. Kr neki.
Pred leti sem bil tudi ze v gatah v obmejni pisarni... Tako da sem ze vajen njihovih for
smile-1.gif