Boniteta komitenta banke

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Nimajo vse banke enako. Ene bolj, druge manj ugodno za lastne zaposlene.

Zanimiov zna bit, ko prekineš delovno razmerje na banki. Bivši delodajalec( v tem primeru banka) ti po vsej verjetnosti ukine bonitete... V tem primeru bi to pomenilo dvig pribitka na "komercialno" raven in to je že samo po sebi idelano "orožje" za izvajanje pritiska na delavce v času, ko se EURIBOR začne dvigovat in obroki rastejo že brez navadnega pribitka
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mene bolj zanima..a delaš za evre, pribitek, al parking pred firmo.

men so an eni takih bank ponudili gsm, parking v hisi, avto..laptop..delnice, kredite...

sem bil zlo jasen..avto imam, gsm imam, prenosnik imam, delnice me ne zanimajo c eni vec kot 25%, krede ne rabim..bi mel pa xk plače.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Sej verjetno oba vema za koga ali kaj se (ne)gre v službo.

Tu je govora o ugodnostih, ki bi jih naj imeli bančni uslužbenci. Pri tem sem izpostavil še opcijo, ki lahko nastopi, ko se del. razmerje prekine..

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Stardo: tako je, ko izstopiš iz Banke....greš na tržno OM oz. se da dogovoriti za malo bolj ugodno. Je pa res da nimajo vse banke enako, mislim pa da najnižje možne OM poda Banka Slovenije vsak mesec, potem pa odvisno od Banke...ne me za besedo držati, ampak mislim da gre nekako takole. So pa ugodnosti tudi pri stroških kredita.

Dacho: sedaj imaš odlične pribitek, sploh ker je euribor padel....leta 2005 je bil pa kar visok kajne oz. se je začela rast. Iz teh podatkov glede zavarovanja vidim da ima Banka 100% zavarovanje tako da je tudi to pripomoglo k takšnemu pribitku in tudi boniteto imaš dobro (glede na naveden dohodek)
grin1.gif
....kar seveda vpliva pri pogajanjih za nižjo OM.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
BKS ima kot je že ne kdo omenil 1,6% + 6m euribor (ampak mislim da moraš požarno ipd. zavarovati nepremičnino za celo dobo preko njih, in mislim da je enkratna premija), če je kdo iz bks tukaj naj popravi, drugače pa se dobi pri njih 1,9%....drugače pa odvisno od bonitete,dobe,% zavarovanja,pač to kar vpliva pri pogajanjih...trenutno kar zvem,vidim je okoli 2-3% pribitka na 3m euribor. V bistvu opažam da so pribitki začeli padati...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik feler pravi:
BKS ima kot je že ne kdo omenil 1,6% + 6m euribor (ampak mislim da moraš požarno ipd. zavarovati nepremičnino za celo dobo preko njih, in mislim da je enkratna premija), če je kdo iz bks tukaj naj popravi, drugače pa se dobi pri njih 1,9%....drugače pa odvisno od bonitete,dobe,% zavarovanja,pač to kar vpliva pri pogajanjih...trenutno kar zvem,vidim je okoli 2-3% pribitka na 3m euribor. V bistvu opažam da so pribitki začeli padati...

BKS ima 1,6% pribitka, če preneseš poslovanje k njim, skleneš premium paket (4€ mesečno, zlate kartice, zastonj spletna banka), skleneš namensko varčevanje in zavarovanje kreditojemalca (ki je mene prišlo dobrih 3000€ za 100k €, zavarovalnica Merkur).

http://www.bksbank.si/BKS_SI_webp/BKS/Praesentation/Fizicne_Osebe/kreditiranje/index.jsp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:

BKS ima 1,6% pribitka, če preneseš poslovanje k njim, skleneš premium paket (4€ mesečno, zlate kartice, zastonj spletna banka), skleneš namensko varčevanje in zavarovanje kreditojemalca (ki je mene prišlo dobrih 3000€ za 100k €, zavarovalnica Merkur).

http://www.bksbank.si/BKS_SI_webp/BKS/Praesentation/Fizicne_Osebe/kreditiranje/index.jsp

Leeeepo! Pa si teh 3000€ vračunal v OM?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..je že skoraj pri marsikateri banki dobro če ne že pogoj...da skleneš ŽZ...in s tem dobiš tudi nižjo OM...ampak to ŽZ je čisto ok....nedaj bože...pač se nekaj zgodi in umreš, invalid ipd....dobiš denar da se kredit poplača....in s tem ne obremeniš familije, ker dolg se prenese na dediče.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
467716-post_slo.gif

Itak! To bi moralo biti moralna obveza vsakega kreditojemalca in njegovega/njenega partnerja. NE želim si predstavljat, da bi moja družina morala za mano plačevat kredit ali celo prodajat kupljeno nepremičnino. Obrok še vedno ostane, stroški še vedno ostanejo, otroci so še vedno lačni... Tako vsaj zavarovalnica pokrije dolg v primeru smrti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Pa so ti pribitki okoli 2% samo za stanovanja ali tudi za gradnjo "poslovnega" objekta.
Ker se pred dobre pol leta so bili cca 4% za poslovne objekte.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
6m euribor z 1,6 pribit.ka je enako kot 3m z 1,9. Posebej ugodna ponudba to torej ni, se posebej, ce ti banka, pri kateri si, recimo da brez da bi rabil prenasat racune, sklepat zavarovanja, se it neka namenska varcevanja ipd 3m plus 2,0, recimo. To pa po moje dobis na prakticno vsaki banki.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:

Leeeepo! Pa si teh 3000€ vračunal v OM?

Zakaj pa bi? Jaz sem to želel narediti tako ali drugače. Želim otrokom pustiti vsaj nekaj, če prekmalu umrem.