Boniteta komitenta banke

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Torej čez kakšno leto, mogoče 2 whatever... recimo da bom hotel da mi da moja bankica kredit čimbližje "Dimic" obrestni meri.
A lahko kdo od insajderjev šera kakšno informacijo kako ravnat že sedaj, da bom takrat dekliča na banki argumentirano prepričal da spusti še nekaj nižje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Oženi tega dekliča...
wink-1.gif

Resno. Deklič ti sam ne more nič spustiti obrestne mere, pa naj si ji še tako všeč... Za "Dimic" obrestno mero zaseda kreditna komisija, kjer te natančno preverijo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Torej čez kakšno leto, mogoče 2 whatever... recimo da bom hotel da mi da moja bankica kredit čimbližje "Dimic" obrestni meri.
A lahko kdo od insajderjev šera kakšno informacijo kako ravnat že sedaj, da bom takrat dekliča na banki argumentirano prepričal da spusti še nekaj nižje.

jaz sem prepričal dekliča, da se je spustil malo nižje. bilo je dobro, nepozabno..sam pol sem menjal šiht. nekak ne gre šefico brusti.

je pa res, da še danes dobim dober dil. recimo prid zdej..komisija je na dopustu, mam pooblastilo.

vse ma svojo ceno..sam dober..khm..je brez cene

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Oženi tega dekliča...
wink-1.gif

Resno. Deklič ti sam ne more nič spustiti obrestne mere, pa naj si ji še tako všeč... Za "Dimic" obrestno mero zaseda kreditna komisija, kjer te natančno preverijo...

V kreditni komisiji pa pet potrebnih descov? Očitno so dobro preverili njeno sposobnost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Že ja, samo v sexu je znucanost dobra lastnost, se kvaliteta storitve povečuje
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tole je mission imposible......ona ga je dobila ker se Dimic piše, tako da......, če se ne pišeš prav, ga kot je nekdo že omenjal, lahko vsem po***** in boš še kar na istem. Po takšnimi pogoji kot ga je ona dobila, je morala odobriti celotna uprava. Razen če misliš prepričevat da ti spustijo iz npr. iz 2,5% na 2,2%...to pa sam težiš in to je to. Ni pa vse v OM...pri teli naši gospodični je bila še višina kredita, zavarovanje ipd. tako da....

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Najboljse pogoje si bos izpogajal, ce se poskusis zaposliti v banki.

Se zanimivost, sem dobil ponudbo za zaposlitev od ene banke pri nas, pa me je zanimalo kaksno obrestno mero bi dobil. Odgovor - enako kot jo imam pri svoji banki za kredit, ki sem ga vzel leta 2005, s komentarjem, da so tisti casi, ko se je dalo dobit ugodne obrestne mere zal mimo.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
mal so ti zbasali no....je pa res odvisno katera banka.....drugače je ugodnejše za zaposlene, ampak toliko da ne gre v boniteto...lahko rečem da3m euribor + cca. 1,5%
evil.gif
odvisno od višine euriborja...je bilo tudi že pod 1% + euribor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Jaz na nlb nisem l. 06 dobil kredita za 20% vrednosti stanovanja, kljub temu da so kar lepe depozite obracal v preteklosti.
Aprila zakljucim z nsvs. Ker sem preprican da bodo ponujal ugodno kredit, jim bom se trr odnesel drugam. No razen ce bodo dimic pogoji brez pogajanj,

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
S povprečno slo plačo? poroki? kolikšen % financiranja? ...in da se ne gre za kakšno eko gradnjo, pač pa npr. nakup stanovaja, avtomobila, gradnja hiše ipd.? koliko časa že?? ne glejmo dobe izpred parih let ko je bil 3m euribor 5%.....(takrat je bilo logično da je nižji pribitek)....glejmo trenutno stanje, ko je euribor 4x nižji kot takrat. Drugače pa BKS je bila zelo ugodna....pomoje je še vedno..se je dal dobit dolgoročni kredit z 6m euribor + 1,6%

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Sej sem napisal gor, kredit sem vzel leta 2005, 50% vrednosti stanovanja (2-sobno, starogradnja), Takrat dobil 12m euribor + 2,0 ob malo nadpovprecni placi in dvema porokoma (starsi, ki so imeli skupaj nizjo placo kot jaz) in hipoteko. Po dobrem letu, ko mi je placa se malo zrasla (a spet nisem zasluzil niti blizu 2k/mesecno) so mi na mojo zahtevo spremenili na 3m euribor + 1,5.

Zdaj se pogajam z dvema bankama o zaposlitvi in imajo kar hudo razlicne pogoje za zaposlene.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ho ho verjamem da če se zaposlim pri njih da potem bodo obresti padale...žal nisem tega faha tako da zaposlitev odpade. Me pa zanima če so za kredite natačno definirani kriteriji... Torej a se splača dolgoročno delat z eno banko, a jim kaj pomeni da sem že od tretjega leta komitent in da sem že dinarčke od babice nosil hranit k njim , štipendijo, sedaj plačo, da npr. 2 leti prej varčuješ pri njih. To so objektivni dejavniki neki pa naj bi bla vredno tudi to kako urejen prideš na razgovor za kredit in tudi tvoja "blagovna znamka" če jo imaš- skratka ali si poznana, vsaj lokalna oseba.. Drži to ali je vse isti k. in je važno samo kolko čiste colnge boš dobo nakazane na račun ob koncu mesca?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
grims-1.gif
Prasci a ste vsi najprej pomislil na najbolj hudo blagajničarko kar vam je kdajkoli stregla denar ? Aja pa nisem vedel da za kredit odloča cela komisija.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Ho ho verjamem da če se zaposlim pri njih da potem bodo obresti padale...
Odvisno na kateri banki in katero delavno mesto. Ne posploševat. Vem za veliko banko, kjer so pred razmeroma nedavnim ugodnosti pri kreditih za 'nižje' zaposlene ukinili (dejansko so te ugodnosti še vedno pisane črno na belem za višje zaposlene, ostalim pa še vedno ostanejo brezplačna zlata kartica in nekaj podobnih nepotrebnosti).

Je pa res da, če delaš na banki pride lahko do določenih vez in poznanstev, ampak to je že drugo.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik feler pravi:
S povprečno slo plačo? poroki? kolikšen % financiranja? ...in da se ne gre za kakšno eko gradnjo, pač pa npr. nakup stanovaja, avtomobila, gradnja hiše ipd.? koliko časa že?? ne glejmo dobe izpred parih let ko je bil 3m euribor 5%.....(takrat je bilo logično da je nižji pribitek)....glejmo trenutno stanje, ko je euribor 4x nižji kot takrat. Drugače pa BKS je bila zelo ugodna....pomoje je še vedno..se je dal dobit dolgoročni kredit z 6m euribor + 1,6%
BKS še vedno ponuja 1,6% pribitek

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Ho ho verjamem da če se zaposlim pri njih da potem bodo obresti padale...žal nisem tega faha tako da zaposlitev odpade. Me pa zanima če so za kredite natačno definirani kriteriji... Torej a se splača dolgoročno delat z eno banko, a jim kaj pomeni da sem že od tretjega leta komitent in da sem že dinarčke od babice nosil hranit k njim , štipendijo, sedaj plačo, da npr. 2 leti prej varčuješ pri njih. To so objektivni dejavniki neki pa naj bi bla vredno tudi to kako urejen prideš na razgovor za kredit in tudi tvoja "blagovna znamka" če jo imaš- skratka ali si poznana, vsaj lokalna oseba.. Drži to ali je vse isti k. in je važno samo kolko čiste colnge boš dobo nakazane na račun ob koncu mesca?

Ne, to da si "njihov" od leta 1934 ne šteje preveč, niti penezi, ki tijh je dala stara mama:) Glede na to, kolko so se določene banke opekle pa niti tvoja "blagovna znamka" ne odtehta kaj preveč (dopuščam izjeme)